Τι διατροφή πρέπει να κάνω στα καναρίνια μου;;

Συζήτηση με θέμα Τι διατροφή πρέπει να κάνω στα καναρίνια μου;;, που ξεκίνησε από alexandros04, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 7 Δεκ 2015.

alicedros
Best Answer alicedros, 7 Δεκ 2015
Πρώτων, μια καλή συσκευασμένη τροφή. Δεύτερον, το πολύτιμο αυγό που κάνουν οι κοτούλες μας. Το αυγουλάκι δίνεται με διαφορετική συχνότητα ανά εποχή..... Ολόκληρο το Post
 1. Καλησπέρα παιδιά :)..
  Θέλω να μάθω τι διατροφή να κάνω στα καναρίνια μου τι πρέπει να τους δίνω και τη ΔΕΝ πρέπει κατα πόσες μέρες πια επιτρέπονται γενικά φρούτα, Λαχανικα, λιχουδιές,υγιεινά όλα δηλαδή πιστεύω να έγινα λίγο σαφής...
  Πείτε μου μια γενική διατροφή.
  Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά θα περιμένω απάντησης σας :D
   
 2. Best Answer:
  Post #298021 by alicedros, 7 Δεκ 2015
 3. Χμμ σε ευχαριστώ θα τα διαβάσω.
  Επίσης κάνει να δωσο στα καναρίνια μου ακτινιδιο εαν ναι πως θα του το δωσο;;
   
 4. Νομίζω μπορείς να δώσεις μόνο τους σπόρους... Εγώ δε το δίνω πάντως στα δικά μου.;)
   
 5. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Μπορείς να δώσεις ακτινιδιο. Θα τα δώσεις με τον ίδιο τρόπο που δίνεις ολα τα φρούτα. Ενα κομματάκι στην αρχή μέχρι δυο φορές την εβδομάδα για να δεις τις αντιδράσεις του. Μπορεί να δοκιμασουν μπορεί και οχι. Μην απογοητευτεις. Ξαναπροσπαθησε σε λίγες μέρες.
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ψήφοι: 1
  Πρώτων, μια καλή συσκευασμένη τροφή.

  Δεύτερον, το πολύτιμο αυγό που κάνουν οι κοτούλες μας.
  Το αυγουλάκι δίνεται με διαφορετική συχνότητα ανά εποχή..
  Συχνότητα χορήγησης: Το κάθε πότε θα τη βάζουμε στα καναρίνια εξαρτάται από την κάθε εποχή.
  • Περίοδος ανάπαυσης - Χειμώνας (Οκτώβρη - Φλεβάρη): 1 φορά την εβδομάδα.
  • Προετοιμασία αναπαραγωγής (Μάρτη - Απρίλη): από 1 φορά την εβδομάδα αυξάνω τη συχνότητα μέχρι να φτάσω να τους τη δίνω καθημερινά μέχρι να ολοκληρωθεί η ωοτοκία.
  • Αναπαραγωγή: όταν έχουμε νεοσσούς θα ήταν καλύτερα να δίνουμε σκέτο βραστό αυγουλάκι καθημερινά στους γονείς να ταίζουν και αυτή την αυγοτροφή να τη δίνουμε από 10 ημερών και ημερισίως.
  • Πτερόρροια (Ιούλιος - Σεπτέμβριος): 3 φορές την εβδομάδα.
  Οπότε την περίοδο αυτή δίνουμε 1 φορά την εβδομάδα.. μετά από 6-7 ώρες το αποσύρεις απ το κλουβί γιατί γίνεται δηλητήριο.. το καλοκαίρι με τη ζέστη ακόμα νωρίτερα!!

  Τρίτον, φρούτα και λαχανικά!
  Όσον αφορά τα λαχανικά, τα χόρτα και τα φρούτα τα πλένεις πολύ καλά και τα στεγνώνεις με χαρτί κουζίνας πριν τα βάλεις στο κλουβί. Όχι πάνω στα κάγκελα.. σε ταίστρες ή αυγοθήκες να τα βάζεις κι αυτά. Το μαρούλι είναι επικίνδυνο λόγω φυτοφαρμάκων.. θα σου πρότεινα καλύτερα μπρόκολο, κουνουπίδι, σπανάκι (όχι σε περίοδο αναπαραγωγής), μήλο, γλυστρίδα, πιπεριά και άλλα που θα βρεις σ αυτή εδώ την λίστα: https://petbirds.gr/threads/Λαχανικά-και-φρούτα-που-μπορουμε-να-δίνουμε-στα-καναρινια-μας.15920/
  Τα φρούτα τα δίνουμε με ρέγουλα εκτός του μήλου. Επίσης μπορείς να δίνεις και βότανα (χλωρά ή αποξηραμένα). Κάνουν πολύ καλό στο συκώτι τους!

  Τέταρτον, αν θες μπορείς στις περιόδους αναπαραγωγή και πτερόροια να προσθέτεις στη διατροφή τους και βλαστωμένους σπόρους που θα φτιάξεις εσύ! https://petbirds.gr/articles/Φύτρα-σπόρων-στα-πουλιά.117/

  Πέμπτον, δε δίνουμε φάρμακα προληπτικά.... Αν μια φορά τον μήνα δίνεις τσάι βοτάνων ( https://petbirds.gr/articles/Φύτρα-σπόρων-στα-πουλιά.117/ ), μηλόξυδο, σκορδόνερο ( https://petbirds.gr/threads/Σκόρδο-Ένα-φυσικό-προιόν.266/ ) δεν υπάρχει καμία ανάγκη να δίνεις φάρμακα ή βιταμίνες στο νερό.. αυτές τις βιταμίνες τις δίνουμε μετά από αντιβιώσεις ή σε περιόδους που τις έχουν ανάγκη (αναπαραγωγή και πτερόροια).

  Γενικά αν τα έχεις σε καθαρό περιβάλλον , με συχνή καθαριότητα και σωστή ισορροπημένη διατροφή ανα περίοδο ΄με όλα αυτά που σου είπα (μυλόξυδο, βότανα, σκόρδο, χόρτα κτλ) θα χτίσουν ένα ισχυρό ανοσοποιητικό και δε θα αρρωσταίνουν τόσο εύκολα! Και θα σου κάνουν παρέα για χρόνια!! Τα ΄φάρμακα τα δίνουμε μόνο όταν είμαστε βέβαιοι πως είναι κάποιο άρρωστο με συμβουλή πάντα γιατρού εξειδικευμένου σε πτηνά ή κάποιου ειδικού (όπως εκτροφέας) που να έχει γνώσεις και να ξέρει (όχι πετ σοπ!!!)! :)

  Διάβασε και τα άρθρα που σου παρέθεσε η Μύρα και αν έχεις ακόμα απορίες, εδώ είμαστε! Καλό σου διάβασμα! :)
   
  alicedros, 7 Δεκ 2015
  Best Answer
  #6
Φόρτωση...