Τι διατροφή παρέχουμε όταν έχουμε νεοσσούς;

Συζήτηση με θέμα Τι διατροφή παρέχουμε όταν έχουμε νεοσσούς;, που ξεκίνησε από lambros1976, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 7 Απρ 2016.

alicedros
Best Answer alicedros, 7 Απρ 2016
Καλημέρα Λάμπρο και να σου ζήσουν τα μικρά! :) Η ερώτηση μου εκτός απο αυγό και αυγοτροφή και τους σπόρους δίνουμε και κάτι άλλο? Όταν ο πιο μικρός... Ολόκληρο το Post
 1. lambros1976

  lambros1976 PB New Member

  Καλημέρα φίλοι μου, σήμερα έσκασαν μούρη οι δύο πρώτοι νεοσσοί την 13η ημέρα εκκόλαψης και αναμένονται οι άλλοι δύο. Η ερώτηση μου εκτός απο αυγό και αυγοτροφή και τους σπόρους δίνουμε και κάτι άλλο? Οι γονείς θα πρέπει να ταΐζουν απο τη πρώτη ημέρα? :)
   
 2. Best Answer:
  Post #316577 by alicedros, 7 Απρ 2016
 3. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ψήφοι: 1
  Καλημέρα Λάμπρο και να σου ζήσουν τα μικρά! :)

  Όταν ο πιο μικρός νεοσσός γίνει 7-10 ημερών μπορείς να δώσεις μήλο. Χόρτα (που δεν έχουν πολύ υγρασία - κυρίως αντίδια και γλυστρίδα) μπορείς να δίνεις μετά τις 15 μέρες ζωής τους. Τέλος λαχανικά (αγγούρι, μπρόκολο, κουνουπίδι κτλ) μετά τις 20 μέρες. Γενικά ό,τι δίνεις το δίνεις σε μικρά ποσότητα για να μαθαίνουν σιγά σιγά οι νεοσσοί (τα στομάχια τους δλδ :p ). Μόλις βγουν απ τη φωλιά και αρχίζουν να τσιμπάνε ό,τι βρουν, πρέπει κάθε μέρα να τους δίνεις και από κάτι διαφορετικό (την μία μέρα μπρόκολο, την άλλη μέρα αντίδια, την άλλη κάτι άλλο κτλ) σε μικρή ποσότητα για να συνηθίζουν γευστικά και να παίρνουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία! Μεγαλώνοντας θα έχουν μάθει τις γεύσεις αυτές και θα τρώνε ΤΑ ΠΑΝΤΑ! :)

  Την πρώτη μέρα ζωής των νεοσσών οι γονείς δεν ταίζουν γιατί το μωρό είνηαι χορτάτο απ το εσωτερικό του αυγού που έφαγε για να βγει. Μετά από 24 ώρες ταίζει η μαμά, καθισμένη στη φωλιά σκύβει το κεφαλάκι της και τα ταίζει συνεχώς από μικρές ποσότητες. Γι αυτό πολλές φορές νομίζουμε πως οι γονείς δεν ταίζουν και πολλές φορές κάνουμε επιπόλαιες κινήσεις. Αλλά κάνουμε λάθος. Η μαμά ταίζει και τα ζεσταίνει ταυτόχρονα ! Το ένστικτο είναι μεγάλο πράγμα!! Τις πρώτες 5-7 μέρες ταίζει αποκλειστικά η μαμά. Αυτές τις πρώτες μέρες ο μπαμπάς ταίζει την μαμά αλλά όχι τα μικρά. Μετά σιγά σιγά αφήνει και τον μπαμπά να ταίζει. Μόλις τα μικρά βγουν απ τη φωλιά η μαμά τα ταίζει όλο και λιγότερο γιατί ετοιμάζεται για δεύτερη φωλιά! Και έτσι αναλαμβάνει την ανατροφή τους αποκλειστικά ο αρσενικός μέχρι να απογαλακτιστούν (να αρχίσουν να τρώνε μόνα τους σπόρους), όπου μπαίνουν και στο δικό τους κλουβάκι!!
   
  alicedros, 7 Απρ 2016
  Best Answer
  #2

Μοιραστείτε

Φόρτωση...