Τι έχει το πόδι του ζεμπρακιού;

Συζήτηση με θέμα Τι έχει το πόδι του ζεμπρακιού;, που ξεκίνησε από giann, στο Forum 'Ασθένειες - Τραυματισμοί Εξωτικών Πουλιών' του PetBirds, 23 Μαρ 2009.

 1. giann

  giann PB New Member

  Καλησπέρα
  Πριν τρεις μέρες αγόρασα ένα ζεμπράκι και παρατήρησα ένα φούσκωμα,πρήξιμο στο ποδαράκι του,στο πέλμα,δείτε στις φωτο.
  Τι μπορεί να είναι?Πως αντιμετωπίζεται?
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 2. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Γιάννη λείπουν κάποια δαχτυλάκια απο το πόδι του πουλιού???
   
 3. giann

  giann PB New Member

  Οχι Τζωρτζίνα μια χαρά είναι τα δαχτυλάκια του.Μονο αυτό το φουσκωμα στο κέντρο στο πέλμα είναι το πρόβλημα.
   
 4. Συγγνώμη Γιάννη, παρατηρώ με προσοχή το ποδαράκι αριστερά & στις δύο φωτογραφίες! Πόσα δακτυλάκια έχει? Και ένα σαν σκληρό! Βλέπω το φούσκωμα σαν πρησμένο που είναι το πέλμα του! Σε παρακαλώ εξήγησέ μας ως προς τα δακτυλάκια τη φωτογραφία, μήπως δεν την καταλαβαίνω σωστά! Το εξέτασες, το είχες προσέξει πριν το πάρεις ή έγινε μετά?
   
 5. giann

  giann PB New Member

  Ναι αυτό το φούσκωμα στο πέλμα ρωτάω τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται?
  Το είχε από πριν,δεν το πρόσεξα όμως όταν το πήρα.
  Τα δαχτυλά του είναι κανονικότατα 3 προς τα πάνω και ένα προς τα κάτω απλά είναι έτσι η φώτο που δεν φαίνεται καλά το πίσω δαχτυλο (προς τα κάτω)γιατί είναι στην ίδια ευθεία με το πόδι(γάμπα).
   
 6. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Τι πατήθρες χρησιμοποιείς?? Θα σου πρότεινα να πάρεις πλαστικές ίσιες και να τις καθαρίζεις καθημερινά! Επίσης θα σου πρότεινα να προσφέρεις καθημερινα μπανιέρα στο πουλάκι για να διατηρεί καθαρα τα ποδαράκια του. Η Χρηση της κρέμας που σου προτείνει ο Βασίλης νομιζω οτι είναι μια καλή αρχη. Μην βαλεις μεγάλη ποσότητα και λερωθούν τα φτερά του γιατι χανουν την θερμομονωτική τους ικανότητα. Διαβασε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεως. Αν παρατηρήσεις επιδείνωση της καταστασης καλύτερα να απευθυνθείς σε εναν γιατρο!:)
   
 7. giann

  giann PB New Member

  Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
  Χρησιμοποιώ τις πατήθρες που είναι σαν κλαδάκια,πλαστικές οι οποιες όπως και όλο το κλουβί είναι ολοκαίνουρια και καθαρά(5 μερες το εχω)
  Ξεκίνησα χθες και του βάζω epithol.Πιστεύω σε λίγες μέρες να είναι μια χαρά!
   
 8. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Γιάννη με όλο τα θαρρος θα σου προτεινα να αλλάξεις τα πλαστικά ομοιώματα κλαδιου με τις ίσιες-λείες σε όλο το μήκος τους πατηθρες. Ειναι συχνό φαινόμενο σε όσους χρησιμοποιούν τετοιου είδους πατήθρες να παρατηρουν προβλήματα στα ποδια των πουλιών. Αφενώς δεν "κλειδώνουν " καλά και ομοιόμορφα όλες οι αρθρώσεις των ποδιών, και αφετέρου επειδή δεν είναι απόλυτα λείες , ισως να έχουν μικρές προεξοχες - ακίδες, σχεδόνα αορατες απο το ματι μας , οι οποίες επειδινώνουν την κατασταση! Αν θες να γυμνάσεις τα ποδαράκια τους μπορείς να βαλεις ισιες πατηθρες διαφορετικού διαμετρηματος!

  Ευχομαι Περαστικά στο πουλάκι και όποτε θες μας ενημερώνεις για την πορεία της υγείας του.
   
Φόρτωση...