Τελικά άρχισε να κελαιδά

22 Μαρ 2008
24
1
Λεμεσός
#1
Καλημέρα σε όλους,

Το πρώτο μου καναρίνι που μου το είχαν δώσει για θηλυκό (έτσι νόμιζα και εγώ αφού δεν κελαηδούσε και καθότι άπειρος) τελικά αποδείχτηκε αρσενικό και άρρωστο.
Διαβάζοντας διάφορα περί ασθενειών στο Forum τα συμπτώματα έδειχναν ότι πρέπει να είχε ακάρια στην τραχεία. Του έβαλα σταγόνα στο λαιμό πριν μια εβδομάδα και του έδωσα στο νερό του ριγανέλαιο για 5 μέρες. Στις 3-4 ημέρες άρχισε να γίνετε ζωηρό και άρχισε να τιτιβίζει ενώ μέχρι τότε το μόνο που είχα ακούσει εδώ και 8 μήνες ήταν τς τς σαν σπάσιμο σπόρων. Σήμερα κελάηδησε και με χρωματισμούς. Πολύ το χάρηκα γιατί ηταν αυτό η αιτία που ασχολήθηκα με τα καναρίνια και να έχω τώρα 12 ναναι καλα και να απολαμβάνω τις φωνές τους.
Τα συμπτώματά του: αρχικά ήταν καθόλα μια χαρά εκτός από το να κελαηδά, στη συνέχεια άρχισε αυτούς τους ήχους τς τς και το έιδα να τινάζετε σαν να θέλει να απαλαγει από κάτι χωρίς να χάνει ζωηράδα διάθεση για φαγητό κ.λ.π. Τελευταία όμως το είδα να κάθετε την ημέρα και να κοιμάται επίσης μάτωσε η μία του φτερούγα. Τελικά τώρα είναι ζωηρό και το χρώμα στα φτερά του μου φαίνεται πιο λαμπερό αλλά έχει φωνή ρε παιδιά :).
Αστε που το ειχα οτι δεν θα ζούσε.