Τα cockatiel μου άρχισαν να φωνάζουν συνεχώς, τι έπαθαν;

Συζήτηση με θέμα Τα cockatiel μου άρχισαν να φωνάζουν συνεχώς, τι έπαθαν;, που ξεκίνησε από maou, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 6 Φεβ 2009.

 1. παιδιΑ βοήθεια...Ενω τα πουλάκια μου είναι γενικά τρομαγμένα και δεν έχουν εξοικιωθει ακ΄μα με τον χώρο...πριν απο μισή ώρα περίπου και ενώ ήμουν στο άλλο δωμάτιο άρχισαν να φωνάζουν συνεχώς. Πήγα και τα έιδα και τα 2 τρελαμένα. το αρσενικό τρεχεια σε όλο το κλουβί συνέχεια και όταν τρώει πετάει τη μισή τροφή έξω..:eek: δεν σταματάνε να φωνάζουν. Μέχρι που τα πλησίασα και συνέχισαν να φωνάζουν ( δεν το έχουν ξανακάνει ποτε!):p. Δεν ξέρω τι να υποθέσω...Μήπως αυτός είναι σε περίοδο αναπαραγωγήσ και τον έπιασαν τα ψυχολογικά του?
  Δείτε και τα βίντεο και αν καταλάβετε τίποτα πείτε μου...

  δεν μπορώ να ανεβάσω τα βίντεο, πατήστε στο youtube
  cockatiel-crazy k cockatiel-crazy1   
 2. Lianita

  Lianita PB New Member

  Δημήτρη αυτό που κάνει το κοκατιλ στο βίντεο είναι καθαρά αρσενική συμπεριφορά.
  Αυτό το βαλς (πηγαινει δεξια αριστερα) είναι επειδή νιώθει διέγερση γιατί θέλει να κάνει κάτι πχ να βγει απο το κλουβί. Παρατήρησα οτι χτυπάει το ράμφος του στο κουπάκι με το φαγητό. Αυτό το κάνουν συνήθως επειδή θέλουν να τραβήξουν την προσοχή του θηλυκού. Άλλες φορές χτυπάνε το ράμφος στα κάγκελα για τον ίδιο λόγο. Είναι επίσης ένας τρόπος να μαρκάρουν την περιοχή τους. Προτείνω να κάνεις υπομονή γιατι οι εκτεταμένη χρήση αυτών των μεθόδων μπορεί να οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές. Απο την άλλη καλό θα ήταν να τους δίνεις και χρόνο εκτός κλουβιού γιατί τα κρατάει απασχολημένα και μειώνονται οι τσιρίδες!
   
 3. Ευχαριστω πολυ για την ενημέρωσή, α αλήθεια είναι οτι μου φάνηκε πολύ παράξενο..Τα έχω μόνο 2 εβδομάδες και ακόμα μαθαίνω. Όσο για το να τα βγάλω έξω απο το κλουβί, φοβάμαι γιατί δεν με έχουν συνηθησει ακόμα και νομίζω οτι δεν έχουν προσαρμοστεί ακομα...
   
 4. Lianita

  Lianita PB New Member

  Η αλήθεια είναι οτι το νέο περιβάλλον οξύνει τέτοιου είδους αντιδράσεις. Αλλά ο χρόνος είναι ο καλύτερος σου φίλος.
  Είναι όντως πολύ νωρίς να τα βγάλεις έξω, άρχισε σιγά σιγά να πηγαίνεις στο κλουβί κοντά για να σε συνηθίζουν.
  Δεν θα σταματήσει (τουλάχιστον το αρσενικό) να κάνει ανάλογα πράγματα, αλλά θα είναι σε μορφή παιχνιδιού. Και το δικό μου χτυπάει το ράμφος στο κουπάκι, ειδικά όταν με ακούει να πληκτρολογώ στον υπολογιστή.
  Δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Καλή συνέχεια!
   
Φόρτωση...