Τα πρώτα φλώρια

Συζήτηση με θέμα Τα πρώτα φλώρια, που ξεκίνησε από Βασιλης, στο Forum 'Αναπαραγωγή Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 19 Απρ 2008.

 1. Τα πρώτα φλωράκια για φέτος ήρθανε αν και... υιοθετημένα. Μου τα έδωσε ένας φίλος πριν μερικές ημέρες αυγά γιατί δεν είχε παραμάνα και σήμερα έσκασαν μύτη τα πρώτα δύο. Αν όλα πάνε καλά περιμένουμε άλλα 3 μικρά. Η κανάρα (gloster) αποδείχτηκε πολύ καλή και τρυφερή μητριά. Από το πρωί ταΐζει. Έχει στη διάθεσή της αυγοτροφή με φρέσκο αυγό, αυγοτροφή για αγριοπούλια και μήλο. Από τις λίγες φορές που βλέπω τέτοια συνεργασία σε ένα ζευγάρι. Ο αρσενικός τρώει, ταΐζει την κανάρα και αυτή με τη σειρά της τα μικρά χωρίς να σηκωθεί σχεδόν καθόλου. Φωτογραφίες θα μπουν το βραδάκι λόγω δικού μου τεχνικού προβλήματος:rolleyes:.
   
 2. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  ο μπαμπας τι ειναι?:confused: κι αυτος καναρινι? :) τα αλλα 3 αυγα ειναι και αυτα απο φλωρους?
   
 3. Από φλώρους είναι όλα τα αυγά. Νομίζω αρχέγονα αλλά θα δείξει. Το ζευγάρι που ταΐζει είναι gloster και δεν είχαν ακόμη αυγά οπότε τα υιοθέτησαν.
   
 4. aggel

  aggel PB New Member

  :69:τελεια να σου ζησουν καλη συνεχεια!:cool:
   
 5. Sot.bo

  Sot.bo Πρώην ΣΩΤΗΡΗΣ

  Να σου ζησουν.Πάντως ειναι δύσκολο στα καναρίνια να αναθρέψουν 5 φλωράκια. Εαν εχεις αλλη παραμάνα μοίρασέτα τώρα που ειναι στα αυγά.Τα φλωράκια χρειάζονται πολύ ταισμα και ειναι πολυ λαιμαργα. Υ παρχει κινδυνος ακόμη και τη ζωή της παραμάνας τους
   
 6. Έχεις απόλυτο δίκιο. Επειδή δεν έχω άλλη παραμάνα αν τελικά βγουν και τα πέντε θα ταΐζονται και από εμένα. Ευτυχώς ασχολείται και η γυναίκα μου οπότε ανά 1-2 ώρες μπορεί να ταΐζει συμπληρωματικά. Με αυτό τον τρόπο θα αποφορτιστεί αρκετά η κανάρα. Επίσης η κανάρα είναι ξεκούραστη (1η γέννα για φέτος) και πολύ καλά προετοιμασμένη.
   
 7. Βασίλη με το καλό και σύντομα στο κλαρί , περιμένουμε φωτογραφίες μολις αποκατασταθεί το τεχνικό πρόβλημα :)
   
 8. Και οι πρώτες φωτογραφίες.

  Όσο καθαρές μπορούν να βγουν γιατί είναι πολύ κοντά η φωλιά και ακόμη δεν θέλω να την αφαιρέσω. Τελικά οι γονείς είναι αρσενικό αρχέγονο και θηλυκιά Αχάτη.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 9. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Αντε Βασίλη, με το καλό στο κλαρί! :)
   
 10. Άντε με το καλό οι επόμενες φωτογραφίες να είναι στο κλαρί :)
   
 11. lizard

  lizard PB Member Article Writer

  με το καλο στο κλαρι φιλε Βασιλη να χαιρεσε τα πουλακια σου.
   
 12. ΙΟΑ

  ΙΟΑ PB New Member

  Να τα χαίρεσαι.Καλή συνέχεια.
   
 13. Να είστε καλά παιδιά και πάντα επιτυχίες όλοι μας. Ουσιαστικά αυτή είναι και η πρώτη γέννα της χρονιάς (αν εξαιρέσουμε τα ζεμπράκια που δεν σταματάνε). Και είναι και ιθαγενή οπότε τριπλή η χαρά:D.
   
 14. morpheas

  morpheas PB New Member

  Αντε και συντομα στο κλαρι Βασιλη να τα χαιρεσαι τα πουλακια σου!
   
 15. Βασιλη να σου ζησουν τα μικρα με το καλο να μεγαλωσουν.Τα μικρα που εχουν βγει απο αυτο το ζευγαρωμα θα ειναι αρχεγονα θυληκα και καποια απο τα αρσενικα θα ειναι φορεις αχατη ετσι πληροφοριακα αυτο.Καλο ταισμα!
   
 16. Να σου ζησουν φιλε Βασιλη
   
 17. Να σου ζήσουνε Βσίλη!
   
 18. Kostas21

  Kostas21 PB Member

  Nα τα χαιρεσαι και να σου ζησουν.
   
 19. epo

  epo PB New Member

  να σου ζησουν...πολυ ομορφα!
   
 20. mortal1

  mortal1 PB New Member

  Να τα χαίρεσαι Βασίλη!
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...