Τα πρώτα αυγά άσπορα αλλά η κανάρα πάλι "πυρωμένη

Συζήτηση με θέμα Τα πρώτα αυγά άσπορα αλλά η κανάρα πάλι "πυρωμένη, που ξεκίνησε από xaxo4, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 30 Απρ 2014.

 1. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  καλησπέρα παιδιά! η καναρα μου στην πρώτη γέννα έκανε 6 άσπορα αβγα..το περίμενα πάντως..την σήκωσα από τα αβγά το Σάββατο αυτό, αφού έκανα ωοσκόπηση..μου κάνει εντύπωση πως δύο μέρες μετά ήταν πάλι πυρωμένη..προκαλεί το αρσενικό..σήμερα της έβαλα φωλιά και νήμα και ετοιμάζει φωλιά..το αρσενικό δείχνει κάποιο ενδιαφέρον αλλά όχι έντονο..θεωρείτε πιθανό να κάνει πάλι αβγα τόσο γρήγορα μετά το κλώσημα της?ευχαριστω.
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αν είναι πυρωμενη γιατί όχι?? Γιατί δεν την καθυστερείς λίγο ώστε να πυρωσει και το αρσενικό σου?? Μην της δώσεις ακόμα φωλιά και νήμα... Εγώ τουλάχιστον έτσι θα έκανα...
   
 3. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  κάλημέρα Αλίκη! το αρσενικο μου πυρωσε λογικά..μόλις της έδωσα νήμα είδα απόπειρα βατέματος! σήμερα νωρίς το πρωί..ακουσα ξαφνικά ένα νευρικό του κελάηδημα, κοίταξα και είδα να κυνηγάει την κανάρα και πιστεύω ότι έγινε βάτεμα..την ταίζει και εκείνη σήμερα κάθεται στη φωλιά μάλλον για να γεννήσει..το αρσενικό μου το είχαν δώσει για θηλυκό και αμφέβαλα λίγο για το γένος του..πάντως τώρα είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι αρσενικό..να συνεχίσω να τους δίνω αβγό?ευχαριστω..
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Εφόσον την κυνηγάει και ταιζονται τότε είναι πυρωμενα! :) δινε καθημερινά αυγό/αυγοτροφη μέχρι και το τελευταίο αυγό! Για το ασβέστιο ξυσε αρκετό σαπιοκοκκαλο και βαλτο στην αυγοτροφη/αυγό από πάνω! Μετά διακοπή μέχρι να σκάσει ο πρώτος νεοσσος!
   
Φόρτωση...