Τα πολύ παχιά καναρίνια αδυνατούν να ζευγαρώσουν;

Συζήτηση με θέμα Τα πολύ παχιά καναρίνια αδυνατούν να ζευγαρώσουν;, που ξεκίνησε από PIKRA, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 1 Ιουν 2015.

 1. PIKRA

  PIKRA PB New Member

  Δεν μπορώ να σκεφτώ τι ενοχλεί τα καναρίνια και δεν ζευγαρώνουν αφού ο χώρος που τα είχα και πέρυσι είναι ο ίδιος .Μήπως τυχόν επειδή τους έδινε αυγό και βιταμίνες και μαρούλι κλπ μαζί τα έκανα πολύ παχιά αθελά μου και έτσι αδυνατούν να ζευγαρώσουν?
   
 2. ianos

  ianos Daily Active Member

  Δηλαδή, αν τα πιάσεις, παραμερίζεις τα πούπουλα κοιλιάς και στήθους ψηλά κοντά στο λαιμό, ίσως βρέχοντας τα λιγάκι, βλέπεις λίπος;
  Αν θελεις βγάλε μας φωτό αυτών των περιοχών να σου πούμε.
  Επίσης: φωλιές έφτιαξαν; Αυγά έκαναν και είναι άσπορα; Γιατι άλλο είναι το δεν ζευγαρώνουν και άλλο ότι τα αυγά είναι άσπορα
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αν συνδυάσω και το μήνυμα ένταξης στην παρέα μας... https://petbirds.gr/threads/Καλησπέρα-χαίρομαι-που-έγινα-μέλος-στην-παρέα-σας.23893/, μιλάς πως κάνουν αυγά χωρίς να είναι γόνιμα, ή κάνω λάθος?
  Πραγματικά η παχυσαρκία στα καναρίνια είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για την γονιμότητα και την αποτελεσματικότητα των αρσενικών καναρινιών και όχι μόνο.
  Έχει απασχολήσει πολύ κόσμο η δίαιτα στα Παχυσαρκα καναρινια .
  Πολλές φορές όμως γίνονται παρεξηγήσεις σχετικά με την παχυσαρκία και μπαίνουν τα πουλιά σε αχρείαστες δίαιτες που πιθανόν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.
  Παχύσαρκο καναρίνι θα χαρακτηρίσουμε κάποιο πουλί που έχει "σοβαρή" αποθήκη λίπους στην έναρξη της αναπαραγωγικής διαδικασίας όπως στη δεύτερη φωτογραφία στο θέμα αν Μπορώ κατά την αναπαραγωγή να αλλάξω αρσενικό σε μια κανάρα; | Σελίδα 2 . Αντίθετα λίγο λίπος στην κοιλιά χαρακτηρίζεται ως "υγεία" την ίδια χρονική στιγμή όπως στην πρώτη φωτογραφία του ίδιου ποστ.
  Σε κάποιες όμως φάσεις της ζωής των πουλιών (πχ. λίγο πριν το χειμώνα) ακόμη κι αν το πουλί εμφανίζει τη δεύτερη εικόνα δεν πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως παχύσαρκο (αν και είναι) μια και θα χρειαστεί το λίπος αυτό για να αντιμετωπίσει το κρύο.
   
 4. PIKRA

  PIKRA PB New Member

  Kαλησπέρα.Από τα πέντε ζευγάρια μόνο το ένα έχει φτιάξει τρεις φορές φωλιά 4 την πρώτη φορά ,5 τη δεύτερη και 4 την τρίτη όλα άσπορα .Το ίδιο ζευγάρι πέρυσι έβγαλε εφτά μωρά σε δυο φωλιές .
   
 5. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Τα ειδες να ζευγαρωνουν?
   
 6. PIKRA

  PIKRA PB New Member

  Όπως έχω διαβάσει σε άλλα μυνήματα δεν πρέπει να πέρνουμε μάτι.χα!χα!χα!Την πρώτη φορά έπερνα όρκο ότι είχαν ζευγαρώσει για τις επόμενες δεν ξέρω να σας πω.Πάντως αυτό που έκανα χθες είναι να χωρίσω το θηλυκό από το αρσενικό μιας και φοβάμαι για την υγεία του θηλυκού ,αφού τις δυο πρώτες φορές κλωσσούσε 14 μέρες ενώ την τρίτη δεν την άφησα μιας και έλεγξα με φακό τα αυγά και είδα ότι είναι άσπορα.
   
 7. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Καλα εκανες. Εφοσον δεν βλεπεις να προχωρα το θεμα δεν βλεπω λογω να ταλαιπωρουνται. Μελετησε τα αρθρα και να εισαι προετοιμασμενος την επομενη φορα :)
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Εγώ φέτος ζευγάρωσα έναν αρσενικό χοντρούλη με λίπος ο οποίος ζευγάρωσε κανονικότατα απλά από τα 4 αυγά μόνο το ένα είχε μικρό! Και η 2η φωλιά ήταν όλα άσπορα. Άρα ναι το λίπος επηρεάζει την γονιμότητα! ;)
   
 9. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Το λίπος δεν επηρεάζει κατά τη γνώμη μου τη γονιμότητα ... αλλά την αποτελεσματικότητα του χοντρούλη αρσενικού που δυσκολεύεται από τη μια να "ισορροπήσει" και από την άλλη να "στοχεύσει" σωστά ή καλύτερα να "φτάσει"... εκεί που πρέπει....
   
 10. PIKRA

  PIKRA PB New Member

  Έλεγξα τα καναρίνια μου εάν είναι παχύσαρκα και μόνο αυτός που έχει ζευγαρώσει χωρίς αποτέλεσμα είναι όντος παχύς.Στο σημείο κάτω από το λαιμό είναι κίτρινο ενώ στην κοιλιά είναι καθαρός.Από την Παρασκευή το βράδυ τον έχω μόνο με κεχρί .Διάβασα ότι καλό θα ήταν να τον βάλω σ'ένα μεγάλο κλουβί με αρσενικό για να "αθληθεί".Τι μου προτείνετε?'Οσον αφορά τα υπόλοιπα ζευγάρια πουλιών που έχω είναι γεννημένα περύσι το Μάιο και τον Ιούνιο.Ο κύριος στο pet shop που πήγα να πάρω τροφή μου είπε ότι τέλος του μήνα θα ζευγαρώσουν.Γνωρίζω ότι γύρω στο χρόνο είναι η κατάλληλη περίοδος ζευγαρώματος για τα μικρά πουλιά αναρωτιέμαι όμως δε θα τα πιάσουν οι μεγάλες ζέστες?Βλέπω το χρόνο να περνάει και αρχίζω να πιστεύω ότι φέτος θα μείνω χωρίς μωρά.
   
 11. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Δυστυχώς κινούμαστε στην περίοδο αρχής της πτερόρροιας και κάθε αναπαραγωγική δράση λογικά θα σταματήσει... ή καλύτερα θα πρέπει να σταματήσει.
  Δυστυχώς φοβάμαι πως πρέπει να μείνεις χωρίς μωρά... γιατί ακόμη και αύριο να κάνει αυγό τα μικρά θα βγουν από τη φωλιά στις 15-20 Ιουλίου κι αυτό από μόνο του είναι πολύ κακό.
  Να πεις στον κύριο αυτό ..... είτε να διαβάσει και να μάθει περισσότερα.... είτε να μη μιλάει με τόση σιγουριά.
  Πες μου πως από κει αγόρασες και τα πουλιά?
   
 12. PIKRA

  PIKRA PB New Member

  'Οχι τα πουλιά τα έχω πάρει από ανθρώπους που έχουν λόξα με τα καναρίνια και τα αγαπάνε πολύ .Τα 3 από τα 5 ζευγάρια είναι δική μου παραγωγή πέρυσι.
   
 13. George98

  George98 PB Active Member

  Μήπως είναι αδέρφια μεταξύ τους ? Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο στα καναρίνια γιατί σε κάποια ζώα νομίζω υπάρχει θέμα αν είναι αδέρφια
   
 14. PIKRA

  PIKRA PB New Member

  Φυσικά και παίζει ρόλο.Δεν είναι αδέρφια.
   
 15. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Λογικά αν βάλεις δύο αρσενικά σε ένα κλουβί θα τσακώνονται δεν θα αθλούνται. Περίμενε διευκρινίσεις από κάποιον που ξέρει καλύτερα.
   
 16. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Μαρία δε χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις αλλά κοινή λογική.....
  Το μεγάλο κλουβί με αρσενικά, θηλυκά και μικρά όλα μαζί ενέχει κινδύνους για τα χαμηλότερα στην τάξη πουλιά, για να μην πω θανάσιμες επιπτώσεις εξαιτίας της πίεσης και του υποσιτισμού.
  Έχω διαβάσει κι εγώ παρόμοιες προτάσεις και απόψεις..... κι απλά τις προσπερνάω.
  Για μένα είναι κακό να συνυπάρχουν μικρά σε ηλικία πουλάκια, με τα "παλιά" θηλυκά. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για αρσενικά και μάλιστα με κυρίαρχη συμπεριφορά.
  Ως εκτροφική ενέργεια είναι έστω και ελαφρά καταστροφική.
  Ας βρεθεί κάποιος να μας πει εκτός από το βόλεμα του εκτροφέα, που ασφαλώς έχει λιγότερο καθάρισμα και περιποίηση, τι προσφέρει στα μεγάλα αρσενικά η συνύπαρξή τους στα μεικτά κλουβιά?
  Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου καλύτερο για την εκτροφή από το να μπουν τα αρσενικά μόνα τους σε ατομικά κλουβιά ..... φυσικά όχι σπιρτόκουτα.
   
 17. PIKRA

  PIKRA PB New Member

  Αυτή τη στιγμή κάθε πουλί είναι στο κλουβί του.Η κλούβα που έχω χωρίζεται στη μέση και έτσι έχω 10 κλουβιά αρκετά μεγάλα.Θέλω να μοιραστώ τη σημερινή μου εμπειρία όταν έβαλα στο ίδιο κλουβί τον παχύσαρκο αρσενικό με έναν άλλο αρσενικό περίπου ίδιας ηλικίας.Ήξερα από την αρχή ότι θα γίνονταν αρκετοί καβγάδες δεν περίμενα όμως ότι σε 15 λεπτά κόντεψα να χάσω το αρσενικό που φιλοξένησε τον παχύσαρκο.Κόντεψα να τρελαθώ.Είχα ξανάδει αρσενικά να μαλώνουν αλλά τόση βία ποτέ.Όλα έγιναν για να βοηθήσω τον παχύ κάναρο να αδυνατήσει.Καλύτερα μόνος του και παχύς παρά να μου σκοτώσει άλλο πουλί
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...