Τα περιστερια μου εχουν διαρροια, τι φαρμακο μου προτεινετε;

Συζήτηση με θέμα Τα περιστερια μου εχουν διαρροια, τι φαρμακο μου προτεινετε;, που ξεκίνησε από ΤΑΛΛΑΡΟΣ, στο Forum 'Περιστέρια' του PetBirds, 6 Μαρ 2009.

 1. τα περιστερια μου εχουν διαροια . τι φαρμακο μου προτεινεται ? εχει επιπρωσεισ στην υγεια τους?
   
 2. george1800

  george1800 PB New Member

  καλησπερα αμα θελεισ να σου δωσω το τηλ της κτηνιατρικης θα σε εξηπηρετισουν αμεσος οπωσ κανω κ εγω.
   
 3. Πως είναι η διάρροια(χρώμα,υφή,οσμή.)?
  Άλλα συμπτωματα?
   
 4. maddog

  maddog PB New Member

  1. Πιθανή νόσος: κοκκιδίαση - μυκόπλασμα: νερουλή κουτσουλιά που "ασπριζει". τα περιστέρια φαίνονται υγειή αλλά δεν είναι
  2. Τύφος ή σαλμονέλλα: κίτρινη νερουλή κουτσουλιά και τα περιατέρια ζαρώνουν και δεν έχουν λείο πτέρωμα.
  αν έχεις το 1, μπορεί και με ένα απλό φάρμακο για κοκκιδίαση ή μυκόπλασμα ή ορνίθωση. (η γνώμη μου είναι να ξεκινήσεις από το ornythomycine. θα τα συνεφέρεις τα πουλιά). αν έχεις το 2, τότε Baytrill και μετά πάλι κάτι για ορνίθωση. (όλα αυτά εμπειρικά, αν δεν θες κτηνιάτρους και ιστορίες).
  αν δεν σε έπεισα, τότε τηλεφώνησε στην κτηνιατρική
   
 5. Baytril αλλά ρώτησε κτηνίατρο για τη δοσολογία. Εγώ είμαι υπέρ της άποψης λήψης του φαρμάκου με σύριγγα, αλλά τη σωστή πάντα ποσότητα. Το Baytril είναι αντιβίωση η οποία είναι για αρκετές αρρώστιες. Ωστόσο, διάρροια μπορεί να είναι αιτία ενδοπαρασίτων (εσωτερικά σκουλήκια), το οποίο απαιτεί λήψη ενός χαπιού Ascapilla. Τέλος, διάρροια είναι ένα από τα συμπτώματα της αρρώστιας που ονομάζεται Καπιλαρίωση. Ωστόσο το σύμπτωμα της διάρροιας μπορεί να είναι και λόγω άλλης αρρώστιας, ή λόγω κακής διατροφής ή δηλητηρίασης.
   
Φόρτωση...