Παρουσίαση Τα μικρά μου

Συζήτηση με θέμα Τα μικρά μου, που ξεκίνησε από Κωστής, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 10 Ιουν 2016.

 1. Τα 4 μικρά που μου κρατάνε συντροφιά! Τα δύο θηλυκά, κιτρινοπράσινο και αλμπίνο, είναι ενός έτους και τα άλλα δύο μικρότερα. Αν μπορεί κάποιος να καταλάβει σίγουρα το φύλο τους ας με διαφωτίσει. Κατά 99% είναι αρσενικά. Η κλούβα είναι ιδιοκατασκευή καθώς φαίνεται, πάλαι ποτέ προσπαθειών για κάτι ''μεγάλο''. Προς το παρόν απλά βολευόμαστε μέχρι να βρω κάποιο χρόνο εντός του μηνός και να τελειώσω την καινούργια που θα έχει ξύλινη βάση. Σκέφτομουν 100x100x100 αν και το βάθος παίζει ακόμα στο μυαλό μου. Δυστυχώς δεν υπάρχει ο χώρος που θα ήθελα για κάτι καλύτερο. Να πω πως είναι άδεια λόγω καθαρισμού κι όχι από αμέλεια. Επίσης δεν κάθονται με τίποτα να τα φωτογραφίσω οπότε συγγνώμη για τις φωτογραφίες! Έχουν γίνει μόνιμοι κάτοικοι της βεράντας απ'όταν έφτιαξε ο καιρός. Το χειμώνα το βγάλαμε μέσα. Καθημερινά μπανάκι, σουπιοκόκκαλο-νερό-φαγητό εννοείται. Όλα τα έξτρα τους ανά δύο ημέρες. Τους έχω βάλει δύο μικρές σκάλες για να παίζουν και κάτι σκοινάκια. Με τη μετακόμιση θα γίνουν σίγουρα πιο χαρούμενα!
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Πανέμορφα είναι να τα χαίρεσαι!!! :)
  Έξω που τα έχεις μόνιμα, τι προστασία τους έχεις από αρπακτικά;
  Δεν φαίνονται και τα 4 κατά πρόσωπο, εκεί που είναι τα τρία, σίγουρα τα 2 είναι αρσενικά και το ένα θηλυκό.
  Έχουν ξεχωρίσει μεταξύ τους "το ζευγάρι" τους;
  Στην μελλοντική σου πρόβλεψη, καλύτερα το κάθε ζευγάρι να έχει τον δικό του χώρο και να μην παραμείνουν και τα 4 μαζί.
  Επίσης βλέπω ότι μεταξύ του υποστρώματος που είναι εφημερίδα και του πάτου, δεν υπάρχει σχάρα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα γιατί το μελάνι είναι τοξικό για τα πουλιά, ειδικά για τους παπαγάλους που μασουλάνε το χαρτί. Αν είναι χαρτί το υπόστρωμα, πρέπει να είναι λευκό.
  Και αυτό στα υπ΄όψιν για την μελλοντική κατασκευή σου, να υπάρχει σχάρα στον πάτο, σε απόσταση από αυτόν, οπότε επιλέγεις όποιο υπόστρωμα σε βολεύει.
  Τα υπόλοιπα που ανέφερες κατανοητά εν όψει της μετακόμισης :)
   
 3. Μαρία καλημέρα! Σχάρα υπάρχει αλλά δε φαίνεται λόγω της ανάλυσης. Είναι διπλή με κενό αρκετό για να μη φτάνουν. Άλλο που "πετάει" η εφημερίδα και δεν το πρόσεξα. Είχα σκοπό να το κάνω συρτάρι πάτο αλλά ποτέ δεν έγινε. Δεν έχουν επαφή, δε θα τα άφηνα άλλωστε. Τώρα για το μετά... Θέλει σκέψη γιατί είναι περίεργες οι διαστάσεις. Σίγουρα θα φτιαχτεί κενό για χώρισμα. Θα του ρίξω πολλή σκέψη του θέματος γιατί πρέπει να γίνει το καλύτερο.

  Για τα αρπακτικά. Έχω μεγάλα φυτά γύρω γύρω που καλύπτουν πολύ το χώρο τους. Το βράδυ σεντονάκι απο πάνω κι απ'το πλάι. Ζευγαράκια δεν έχουν γίνει ακόμα. Δε βιάζομαι ιδιαίτερα γιατί προέχει το έργον!
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Καλημέρα! :)
  Α εντάξει τότε, συγγνώμη και άκυρο το προηγούμενο.
  Ρίξε μια ματιά στις ιδιοκατασκευές, μπορεί να πάρεις ιδέες.
  Για τα αρπακτικά ανησυχώ εγώωωω :)

  Σίγουρα και πολύ σωστά σκέφτεσαι, απλά παρακολούθησε τις φιλίες τους για να ξέρεις.
  Τα αρπακτικά οκ απάντησες.
   
 5. Τα βλέπω, τα βλέπω!!!! Ο χώρος είναι περίεργος το χειμώνα που μένουν μέσα και δεν ξέρω αν χωράει... Μην τα φοβάσαι! Εδώ σκέφτομαι ότι τα έχω κρύψει τελείως τα καημένα και δε βλέπουν γύρω τους!
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Αν ξεχωρίσεις τα ζευγάρια, μήπως θα σε βόλευε να αξιοποιήσεις το εις ύψος και όχι πλάτος;
   
 7. Κοίτα σίγουρα μήκος και ύψος θα έχει 1 μέτρο. Το βάθος δεν ξέρω γιατί μου φαίνεται πολύ ατσούμπαλη σαν κατασκευή. Κάπου στους 70 με 80 πόντους σκέφτομαι. Αν χρειαστεί να τα χωρίσω κάποια στιγμή θα έχουν 100x50x70-80. Είναι αρκετό πιστεύεις; Δε με παίρνει για παραπάνω ύψος γιατί έχω ήδη τα ξύλα που θα χρειαστώ και μαζί με τα πόδια και ροδάκια θα βγαινει γυρω στο 1.80...
   
 8. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  :thumbsup:
  Ναι αναγκαστικά όπου 100 το ύψος :)
   
 9. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Όμορφα πουλάκια κι ωραία η κλούβα. ;) Συμφωνώ ότι έχεις δυο αρσενικά, το αλμπίνο δεν φαίνεται κατά πρόσωπο στις φωτογραφίες. Αν δεν σκοπεύεις σε αναπαραγωγές και δεν βάλεις καθόλου φωλιά δεν θα έχεις πρόβλημα να τα έχεις όλα μαζί σε ένα μεγάλο κλουβί, εξάλλου είναι πουλιά που ζουν σε μεγάλα σμήνη.

  Πιστεύω πως 1 μέτρο ύψος είναι άχρηστο στα μπάτζι και χάσιμο δικό σου χώρου μιας κι είναι πουλιά που είναι σχεδιασμένα να πετούν σε μεγάλες αποστάσεις και δεν σκαρφαλώνουν ιδιαίτερα. Εγώ θα έβλεπα πως θα γινόταν να χωριστεί η κλούβα οριζοντίως σε πάνω και κάτω όροφο δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο μήκος της.
   
 10. Καλημέρα Φοίβο. Δεν ξέρω. Το σκέφτομαι και θα το σκέφτομαι και μετά το τέλος της. Ήμουν της γνώμης πως αν έδινα τέτοιο ύψος, θα κέρδιζαν και στο πέταγμα διαγωνίως, ξέρεις. Και σαν χώρος θα ήταν πιο ευχάριστος έστω και με 30-40 πόντους συν. Το θέμα με τον όροφο είναι ότι δε με βόλευε καθόλου στην καθαριότητα. Αν είχα καναρίνια σίγουρα θα μπορούσα να το σπάσω και σε 4 μέρη όπως είχα κάνει. Από θέμα αισθητικής, πολύ άσχημο. Ίσως να του κόψω κάποιους πόντους αλλά σε μήκος δε με παίρνει για μέσα :/ . Θα το φτιάξω μωρέ και θα δούμε! Δεν έβγαλα καλές φωτογραφίες είναι η αλήθεια γιατί δεν κάθονται! Όταν γυρίσω σπίτι θα προσπαθήσω να την πείσω! Για το θέμα της αναπαραγωγής θα αφήσω τη φύση να δουλέψει χωρίς να το επιδιώξω άμεσα. Καλοδεχούμενα είναι αλλά πιάνουν και οι ζέστες σε λίγο καιρό και δε θα αντέξουν. Όπως έρθει!
   
 11. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αν θέλεις για την κατασκευή να ανοίξεις ένα νέο θέμα εδώ https://petbirds.gr/forums/Ιδιοκατασκευές-Παρουσιάσεις-Εκτροφείων.21/
   
 12. Δίκιο έχετε, ξεχάστηκα! Θα γίνει σύντομα.
   
 13. Στην τελευτεα φοτο τα δυο πρωτα τα γαλαζινμα ειναι αρσενικα και το πρασινο θηλυκο και βαλε φοτο απο τον χαλινο του αλμπινο

  Παρεπιπτοντος πανεμορφα πουλακια
   
 14. Ηλία μου δεν είχα απορία για τα θηλυκά. Το ένα αρσενικό ελαφρώς πρασινίζει γι'αυτό δεν ήξερα σίγουρα. Θα βάλω κι αυτηνής! :)
   
 15. Οκ δεν το καταλαβα αλλα στα αρσενικα μερικες φορες γινετε να πρασινιζει η να μαυριζει ο χαλινος λιγο
   
 16. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Από τον τρόπο που μιλάς για αυτά και το κλουβί που έχεις φτιάξει δείχνει πόσο τα αγαπάς και τα φροντίζεις! Να τα χαίρεσαι!!! Είμαι σίγουρη ότι είναι πολύ χαρούμενα και μετά την μετακόμιση θα γίνουν ακόμα περισσότερο!! Μπράβο σου! :)

  Κι γω επίσης!! :rolleyes: Γιατί είχα θύμα από γεράκι σε σημείο που ήμουν σίγουρη πως δεν φαίνονται τα πουλιά μου.. και τώρα έχω βάλει πράσινο δίχτυ και ακόμα φοβάμαι... Αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα πως είναι το μπαλκόνι σου..
   
 17. Κωστή να τα χαίρεσαι! Όμορφα , καθαρά και περιποιημένα! Για το φύλο τους σου απάντησαν τα παιδιά παραπάνω. Όσο αφορά την κλούβα, αν και εφόσον έχεις τον χώρο, κάνε την 1χ1χ1, ούτως ώστε όπως και αν την χωρίσεις μετά , οριζόντια ή κάθετα, θα έχεις σίγουρα 1 μέτρο για πτήσεις. Πάντως όπως λέει και ο Φοίβος και η Μαρία, μπορείς να το χωρίσεις οριζόντια με πλαϊνα συρτάρια καθαρισμού και δεν θα χάσει σε ομορφιά. Προσωπική άποψη βέβαια.
   
 18. Άλλες δύο. Από μακριά δε φαίνονται κι από κοντά δεν κάθονται. Το λευκό είναι αλμπίνο όπως είπα, δεν είμαι σίγουρος ότι διακρίνεται στο μάτι στις φωτογραφίες.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 19. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Έτσι όπως κάθονται έχουν χωριστεί σε ζευγάρια ε;
  Όχι δεν φαίνεται καλά το κόκκινο μάτι. Όλα κουκλιά είναι!!! :)
   
 20. :/ Δεν ξεχωρίζει και φταίει το κινητό κι αυτό το χαζό που δεν κάθεται! Μάλλον έτσι θα είναι τα ζευγάρια γιατί ήδη η πράσινη διώχνει τον άλλο αρσενικό.
   
Φόρτωση...