Τα μετάλεια

Συζήτηση με θέμα Τα μετάλεια, που ξεκίνησε από Marco, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 10 Απρ 2014.

 1. Σήμερα λόγο το ότι είχα ρεπό και πληρώθηκα εκμεταλλέυτηκα την ευκαιρία και πήγα σε ένα μεγάλο κατάστημα το οποίο πουλάει τα πάντα για κατοικίδια, είχε τα πάντα, και μεγάλη ποικιλία. Είδα όμως ότι πολλά από τα ζώα που είχε ήταν δυστηχισμένα, άρρωστα.. χωρίς καμία φροντίδα, σχεδόν εγκατελλημένα. Ειδικά ένα συγκεκρινένο παπαγαλάκι Budgie που είδα ,μου κόλλησε στο μυαλό, ήταν σε άθλια κατασταση,το μισό πρόσωπο του τελείως ματωμένο, τσιμπιμένο, με δυσκολία να μπορέσει κανείς να καταλάβει τι ζώο είναι, τι χρώμα έχει, αν είναι αρσενικό ή θυληκό.. απλά με κοιτούσε.. Η ειρωνεία ήταν πως σε έναν τεράστειο τοίχο του καταστήματος αυτού υπήρχαν κρεμασμένα αμέτρητα μετάλεια και βραβεία για τα "καλύτερα ζώα" σε θέματα υγιεινής και μορφωλογίας που έίχε κερδίσει... ... Όταν το αντίκρισα έπαθα σοκ, από στεναχώρια και θυμό... πως κέρδισαν αυτά τα μετάλλεια, τους επαίνους και τις διακρίσεις? Εννοείτε πως έφυγα από αυτό το μαγαζί και πήγα σε ένα άλλο , το οποίο το διαχειρίζονταν Άνθρωποι .. Ήθελα απλώς να το μοιραστώ μαζί σας, πιστέυω πως θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον να μοιραστείτε την γνώμα σας

  Μάρκος
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  ο μόνιμος πόνος κάθε φιλόζωου ανθρώπου. Είναι μεγάλο θέμα και τεράστια συζήτηση. Από την μια το εμπόριο και από την άλλη οι ψυχές. Δυστυχώς δεν συνδυάζονται, όσο και αν κάποιοι νομίζουν πως αν αγαπάς τα ζώα μπορείς να τα μεταπουλάς επιτυχώς. Ωστόσο θα μπορούσε το κράτος να επιβάλλει κάποιους κανόνες που δεν φαίνεται πιθανόν προς στιγμήν.
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Η καλύτερη κίνηση κατά τη γνώμη μου.
   
 4. Καλημέρααα, Ναι απ'οτι φαίνεται στα άτομα που διαχειρίζονταν αυτό το κατάστημα ,το σημαντικότερο που τους απασχολούσε ήταν οι "διακρίσεις" και τα βραβεία,.. Αν τα κέρδιζαν με την αξία τους δηλαδή όντως είχαν υγιή ζώα θα τους έβγαζα το καπέλο που δεν φορούσα εκείνη την στιγμή..
   
 5. Συνονοματε πρεπει να δεχτουμε πως για καποια ανθρωπομορφα ζωα τα ζωα ειναι απλα χρημα και οχι ψυχουλες οπως για αρκετους ευτυχως ανθρωπους ακομη.
   
 6. Είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό όταν περνάς από ένα pet shop να το βλέπεις να γυαλίζει από καθαριότητα, και να έχει υγιές ζώα (τουλάχιστον σε εμφάνιση) το οποία ζούνε σε πεντακάθαρα κλουβιά.. Φαίνεται πως υπάρχει κόσμος με μεράκι...
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...