Τα κόκκινα καναρίνια είναι υβρίδια;

Συζήτηση με θέμα Τα κόκκινα καναρίνια είναι υβρίδια;, που ξεκίνησε από pamel091, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 28 Σεπ 2009.

 1. pamel091

  pamel091 PB New Member

  καλησπερα..μηπως ξερει κανεις να μου πει αν τα κοκκινα καναρινια ειναι υβριδια?
   
 2. οχι.υβριδια ειναι οταν δυο διαφορετικα πουλια για παραδειγμα καρδερινα με καναρινι ζευγαρωνουν και βγαινουν καρδερινοκαναρα!
   
 3. thanmar78

  thanmar78 PB New Member

  Όχι ακριβώς απλά το μακρυνό παρελθόν τους έχει να κάνει με το υβρίδιο που προέκυψε απο καναρίνι και κοκκινο λουγαρο Βενεζουέλας, προκειμένου να παρουμε το κόκκινο εντονο χρώμα που σε αυτό το πουλί ειναι φυσικό.

  Φιλικά
   
 4. abscanary

  abscanary PB New Member

 5. pamel091

  pamel091 PB New Member

  αρα την ανοιξει δε θα εχω προβλημα για να το ζευγαρωσω σωστα?
   
 6. και βεβαια θα μπορεις να τα ζευγαρωσεις!
   
 7. abscanary

  abscanary PB New Member

  Να συμπληρώσω απλά τον Φραγκίσκο ότι όταν επιλέξεις σύντροφο για το κόκκινο καναρινάκι σου καλό είναι να επιλέξεις με σωστά κριτήρια π.χ. αν το καναρινάκι σου είναι ένα κόκκινο χιονέ θα πρέπει να του πάρεις ένα κόκκινο έντονο και αντίστροφα. Το εικονιζόμενο είναι ένα κόκκινο χιονέ. Το κόκκινο έντονο δεν παρουσιάζει τις λευκές απολήξεις στα πούπουλα.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 8. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Μια ακόμη μικρή βοήθεια. Έλεγχος του τύπου πτερώματος πριν από το ζευγάρωμα
   
  Τελευταία επεξεργασία: 10 Ιουλ 2016
 9. οκ αλλα αμα την φιλη μας δεν την ενδιαφερει να εχει καθαρα πουλια,δεν πειραζει ας τα ζευγαρωσει.
   
 10. thanmar78

  thanmar78 PB New Member

  Και για να ολοκληρώσουμε την ιστορία με τα κόκκινα καναρίνια πρέπει να πουμε πως σε πολλές ράτσες τύπου καναρινιών δεν επιτρέπετε το κόκκινο χρώμα για αυτό ακριβως το λόγο ότι ουσιαστικά το κόκκινο καναρίνι δεν είναι 100% καναρίνι, υπάρχει αυτό το απειροελάχιστο γονίδιο του κόκκινου λούγαρου μέσα του.

  Φιλικά
   
 11. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Θεωρητικά μπορεί να ζευγαρώσει με οποιοδήποτε άλλο καναρίνι. Αλλά βρε παιδιά, όταν θέλετε να αγοράσετε ένα καναρίνι για να το ζευγαρώσετε με ένα οποιοδήποτε άλλο, αγοράστε ένα όμορφο καναρινακι από τα λεγόμενα κοινά και βρείτε του μια εξίσου όμορφη σύντροφο για να χαρείτε την εμπειρία και εσείς και αυτά. Όλα τα πουλιά είναι εξίσου σημαντικά σαν οντότητες και προσφέρουν την ίδια χαρά σε αυτόν που τα φροντίζει.

  Όταν αποφασίσετε όμως να αγοράσετε ένα καναρίνι ράτσας, τότε κάνετέ το συνειδητά. Ενημερωθείτε για τα είδη που υπάρχουν, τις απαιτήσεις που έχουν για τη φροντίδα τους, τα χαρακτηριστικά τους και αποφασίσετε ποιο από όλα τα είδη θα μπορούσε να γίνει ο καλύτερος σύντροφός σας με βάση τα δικά σας προσωπικά κριτήρια. Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε είναι σίγουρο ότι όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που σας ευχαριστούν στο πουλάκι που φροντίζετε, δεν θα θέλατε να τα αλλάξετε με τίποτα και η αναζήτηση σας για επιλογή συντρόφου θα γίνεται με αυτόν τον σκοπό. Την αναπαραγωγή δηλαδή των ίδιων χαρακτηριστικών που σας κέρδισαν και σας έκαναν να επιλέξετε το αρχικό σας πουλάκι.
   
Φόρτωση...