Τα καναρίνια ταϊζονται, είναι έτοιμα για ζευγάρωμα;

Συζήτηση με θέμα Τα καναρίνια ταϊζονται, είναι έτοιμα για ζευγάρωμα;, που ξεκίνησε από Aristos88, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 20 Ιαν 2016.

 1. Aristos88

  Aristos88 PB New Member

  έβαλα μαζί τα καναρίνια μου και τα είδα να ταϊζονται στο στόμα, είναι αυτό ένδειξη ότι είναι έτοιμα για ζευγάρωμα?
   
 2. misalouris

  misalouris PB Moderator Staff Member

  Ασφαλώς είναι ένα από τα "προκαταρκτικά" της αναπαραγωγικής διαδικασίας.
  Όλα τα άλλα όμως είναι έτοιμα (θερμοκρασία, φωτισμός κλπ), για να βοηθήσουν τα πουλιά στην αναπαραγωγική διαδικασία που έρχεται?
   
 3. Dimitris.P

  Dimitris.P Daily Active Member

  ακριβώς,Αρίστο!! αλλά..γιατί τα έβαλες μαζί τώρα,τέτοια εποχή? και ειδικά αν δεν έχεις κάνει σωστή διατροφική προετοιμασία..γιατί? που τα έχεις..μέσα ή έξω?
  μια σωστή διατροφική προετοιμασία ενός ζευγαριού,κρατά 4 εβδομάδες..την πρώτη ενισχύουμε το αρσενικό και από την 2η έως την 4η εβδομάδα και τα δύο πουλιά.αν δεν ακολούθησες αυτή τη σειρά,,γιατί είναι μαζί?
   
 4. Aristos88

  Aristos88 PB New Member

  τα έβαλα μαζί γιατί παρατήρησα το θηλυκό να βάζει κλωστές στη φωλιά και ήθελα να δω αντιδράσεις τώρα που είναι μαζί με το αρσενικό, οι συνθήκες θερμοκρασίας-φωτισμού είναι θερμοκρασία γύρω στους 18 βαθμούς (εσωτερικός χώρος) και φωτισμός φυσικός το πρωί και τεχνητός μέχρι τις 9 το βράδι, η διατροφή είναι με μίγμα σπόρων βασικά αλλά και με πρασινάδες, μήλο, αυγό κλπ, ήδη τα ταίζω έτσι περίπου 3 βδομάδες
   
 5. Dimitris.P

  Dimitris.P Daily Active Member

  τότε σου εύχομαι φίλε Αρίστο,να πάνε όλα μα όλα καλά!
   
 6. Aristos88

  Aristos88 PB New Member

  ευχαριστώ πολύ!!!
   
 7. Stfns

  Stfns PB Member

  και εγώ!
   
 8. Aristos88

  Aristos88 PB New Member

  να είστε καλά ευχαριστώ πολύ!!!
   
 9. pyroferus

  pyroferus PB New Member

  Προχωράς ακάθεκτος!
   
 10. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Νομίζω (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι είναι πολύ αργά 9 το βράδυ. Αν σκεφτεί κανείς ότι 9-9μιση κοιμούνται το καλοκαίρι με την πτερόροια... Χωρίς να έχω εμπειρία από τεχνητό φωτισμό νομίζω πως τα φώτα πρέπει να σβήνουν νωρίτερα.

  Καλή τύχη σου εύχομαι Αρίστο απλά επειδή είναι πολύ νωρίς πρόσεξε μην επηρεαστείς και τα αφήσεις να κάνουν 3 ή 4 γέννες και κουραστούν πολύ. Θεωρώ πως στη 2η γέννα πρέπει να σταματήσεις. :)
   
 11. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Θα συμφωνήσω με την Αλίκη.9 το βράδυ είναι αργά.Καλύτερα να έχουνε φως και να ξυπνάνε νωρίτερα παρά να έχουν φως αργά και να κοιμούντε αργότερα.Γιατί και το καλοκαίρι πάνω κάτω 8 και κάτι με 9 κοιμούντε.Το 9 είναι λίγο αργά για αυτή την περίοδο.Καλή επιτυχία όμως εύχομαι.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...