Τα καναρίνια ταϊζονται, είναι έτοιμα για ζευγάρωμα;

Συζήτηση με θέμα Τα καναρίνια ταϊζονται, είναι έτοιμα για ζευγάρωμα;, που ξεκίνησε από Aristos88, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 20 Ιαν 2016.

 1. έβαλα μαζί τα καναρίνια μου και τα είδα να ταϊζονται στο στόμα, είναι αυτό ένδειξη ότι είναι έτοιμα για ζευγάρωμα?
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ασφαλώς είναι ένα από τα "προκαταρκτικά" της αναπαραγωγικής διαδικασίας.
  Όλα τα άλλα όμως είναι έτοιμα (θερμοκρασία, φωτισμός κλπ), για να βοηθήσουν τα πουλιά στην αναπαραγωγική διαδικασία που έρχεται?
   
 3. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  ακριβώς,Αρίστο!! αλλά..γιατί τα έβαλες μαζί τώρα,τέτοια εποχή? και ειδικά αν δεν έχεις κάνει σωστή διατροφική προετοιμασία..γιατί? που τα έχεις..μέσα ή έξω?
  μια σωστή διατροφική προετοιμασία ενός ζευγαριού,κρατά 4 εβδομάδες..την πρώτη ενισχύουμε το αρσενικό και από την 2η έως την 4η εβδομάδα και τα δύο πουλιά.αν δεν ακολούθησες αυτή τη σειρά,,γιατί είναι μαζί?
   
 4. τα έβαλα μαζί γιατί παρατήρησα το θηλυκό να βάζει κλωστές στη φωλιά και ήθελα να δω αντιδράσεις τώρα που είναι μαζί με το αρσενικό, οι συνθήκες θερμοκρασίας-φωτισμού είναι θερμοκρασία γύρω στους 18 βαθμούς (εσωτερικός χώρος) και φωτισμός φυσικός το πρωί και τεχνητός μέχρι τις 9 το βράδι, η διατροφή είναι με μίγμα σπόρων βασικά αλλά και με πρασινάδες, μήλο, αυγό κλπ, ήδη τα ταίζω έτσι περίπου 3 βδομάδες
   
 5. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  τότε σου εύχομαι φίλε Αρίστο,να πάνε όλα μα όλα καλά!
   
 6. ευχαριστώ πολύ!!!
   
 7. και εγώ!
   
 8. να είστε καλά ευχαριστώ πολύ!!!
   
 9. Προχωράς ακάθεκτος!
   
 10. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Νομίζω (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι είναι πολύ αργά 9 το βράδυ. Αν σκεφτεί κανείς ότι 9-9μιση κοιμούνται το καλοκαίρι με την πτερόροια... Χωρίς να έχω εμπειρία από τεχνητό φωτισμό νομίζω πως τα φώτα πρέπει να σβήνουν νωρίτερα.

  Καλή τύχη σου εύχομαι Αρίστο απλά επειδή είναι πολύ νωρίς πρόσεξε μην επηρεαστείς και τα αφήσεις να κάνουν 3 ή 4 γέννες και κουραστούν πολύ. Θεωρώ πως στη 2η γέννα πρέπει να σταματήσεις. :)
   
 11. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Θα συμφωνήσω με την Αλίκη.9 το βράδυ είναι αργά.Καλύτερα να έχουνε φως και να ξυπνάνε νωρίτερα παρά να έχουν φως αργά και να κοιμούντε αργότερα.Γιατί και το καλοκαίρι πάνω κάτω 8 και κάτι με 9 κοιμούντε.Το 9 είναι λίγο αργά για αυτή την περίοδο.Καλή επιτυχία όμως εύχομαι.
   
Φόρτωση...