Τα καναρίνια πρέπει να είναι μέσα τις ζεστές μέρες;

Συζήτηση με θέμα Τα καναρίνια πρέπει να είναι μέσα τις ζεστές μέρες;, που ξεκίνησε από paul., στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 3 Ιουλ 2015.

 1. paul.

  paul. PB New Member

  Γεια σας, τώρα το καλοκαίρι που το μεσημέρι φτάνει και τους 32 βαθμούς, τα καναρίνια πρέπει να είναι μέσα στο σπίτι? .Εγω τα έχω στο μπαλκόνι χωρίς ο ήλιος να πέφτει πάνω στα κλουβια και με καθημερινό μπάνιο..υπάρχει πρόβλημα ή επειδή είχαν μια σταδιακή αλλαγή θερμοκρασίας από τον Απρίλη μέχρι τώρα έχουν συνηθίσει?
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι να βρίσκονται σε σχετικά δροσερό και καλά αεριζόμενο μέρος και κυρίως να μην έχουν άμεση επαφή με τον ήλιο.
  Η ζέστη τα ενοχλεί ....αλλά το μέσα έξω τα αποσυντονίζει οργανικά πολύ επικίνδυνα.
   
 3. Όχι.  Σίγουρα έχουν συνηθίσει και με αυτά που ήδη τους παρέχεις είσαι μια χαρά.
   
 4. bibi

  bibi PB New Member

  Τα καναρινάκια είναι ευαίσθητα πουλάκια. Χρειάζεται να τοποθετείτε το κλουβί όσο μακριά γίνεται από το άμεσο ηλιακό φως για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Να ξέρετε ωστόσο πως μικρή δόση άμεσου ηλιακού φωτός είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας του καναρινιού και περιλαμβάνεται στη βασική φροντίδα του, καθώς πρόκειται για μία καλή πηγή βιταμίνης D. Η βιταμίνη D3 επιτρέπει την απορρόφηση ασβεστίου.
  Επίσης το καναρίνι σας θα λατρέψει λίγες ηλιαχτίδες πάνω του! Προσοχή όμως, μην το παρακάνετε... Εάν δείτε το καναρινάκι σας με ανοιχτό στόμα, λαχανιασμένο, ή αν κρατά ανοιχτά τα φτερουγάκια του απομακρύνοντάς τα από το σώμα του, πρόκειται για ενδείξεις που φανερώνουν ότι το έχετε παρακάνει με την έκθεσή του στον ήλιο. Έρευνες μάλιστα αναφέρουν πως η πτερόρροια οφείλεται στην υπερθέρμανση.
  Θα ήθελα στο σημείο αυτό να σας επισημάνω ότι καλό είναι να αποφεύγετε την άμεση έκθεση του καναρινιού σας στο ηλιακό φως όταν οι θερμοκρασίες είναι ιδιαιτέρως υψηλές. Επίσης είναι σημαντικό να μην ξεχάσετε τον πτερωτό σας φίλο... γιατί δυστυχώς υπάρχουν περιστατικά που τα καναρινάκια βρίσκουν μαρτυρικό θάνατο επειδή ο ιδιοκτήτης τα ξέχασε για αρκετή ώρα εκτεθειμένα στον ήλιο.
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Θεωρώ πως είναι επισφαλές να επιτρέπουμε την άμεση έκθεση στον ήλιο.
  Για λίγα λεπτά της ώρας η άμεση έκθεση των πτηνών στις ακτίνες του ήλιου τις δροσερές ώρες τις ημέρας δεν είναι καταληκτικά για τη ζωή τους.
  Αντίθετα η μακροχρόνια έκθεση μπορεί να φέρει δραματικά αποτελέσματα.
  Η κάλυψη των αναγκών όλων των όντων της γης μπορεί να καλυφθεί και από τη διάχυση του ηλιακού φωτός..... και όχι από την άμεση έκθεσή τους σ' αυτό.
  Ήλιος παντού... στη σκιά στα πουλιά μας ..... είναι η καλύτερη λύση.
   
 6. bibi

  bibi PB New Member

  Σε περίπτωση που γνωρίζετε Αγγλικά, μπορείτε επίσης να διαβάσετε τις συγκεκριμένες συμβουλές από εξαιρετική επιστήμονα η οποία εξηγεί διεξοδικά πώς σχετίζεται η άμεση έκθεση στο υπεριώδες φως με τη σύνθεση και την απορρόφηση βιταμίνης D!!!
  http://healthypets.mercola.com/site...t-birds-seriously-need-ultraviolet-light.aspx
   
Φόρτωση...