Παρουσίαση Τα καναρίνια μου...

Συζήτηση με θέμα Τα καναρίνια μου..., που ξεκίνησε από Εκηβόλος, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 28 Αυγ 2016.

 1. Το ακόλουθο καναρίνι το έχω δυο χρόνια. Αποτέλεσε το σύντροφο ενός θηλυκού που είχα παλιότερα που μας άφησε λόγω δυστοκίας και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε, ευτυχώς επανήλθε και μας συντροφεύει με το κελαηδημά του.
  Αυτός ,λοιπόν, είναι ο Θανάσης...

  Πως ανεβαίνουν οι φωτογραφίες;

  rsz_220151219_094406.jpg
  Ο Θανάσης. ( θα λείπαμε για δύο μέρες, εξού και η μεγάλη ποτίστρα)

  Ακολουθεί ο Λευτέρης ( περσινό καναρίνι).
  rsz_120151017_145358.jpg
  Δυστυχώς δεν υπάρχει φωτογραφία της μικρής.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 29 Αυγ 2016
 2. eva vrs

  eva vrs Daily Active Member

  Και τα δυο πολύ όμορφα :).
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Όμορφα και τα δύο αγόρια σου...
  Ο Λευτέρης είναι κίτρινο λιποχρωμικό καναρίνι όπως αυτά στο άρθρο https://petbirds.gr/articles/Τα-λιποχρωμικά-καναρίνια.290/ ?
  Για να μην είναι παραπονεμένη, όταν μπορέσεις ανέβασε φωτογραφία και της μικρή σου...
   
 4. Πολύ όμορφα πουλάκια, ειδικά ο Θανάσης, να τα χαίρεσαι!
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Όμορφα τα καναρίνια σου!! Να τα χαίρεσαι! :)

  Επίτρεψέ μου μερικές φιλικές παρατηρήσεις:
  • Τα κλουβάκια δεν είναι πολύ κατάλληλα για καναρίνια. Έχουν ύψος και όχι μήκος, το οποίο χρειάζονται τα καναρίνια για να πετάνε (πετάνε εις μήκος).Όταν μπορέσεις οικονομικά, πάρε πιο μεγάλα κλουβιά για τα φιλαράκια σου. Κατάλληλα ατομικά κλουβιά είναι αυτά:
   [​IMG]
   http://www.pet4u.gr/pet-camelot-9671.html
   Αλλά αν θες να τα ζευγαρώσεις την άνοιξη καλύτερα να προμηθευτείς ζευγαρώστρες για να είσαι έτοιμος! Οι πιο κατάλληλες είναι αυτές:
   [​IMG]
   http://www.pet4u.gr/pet-camelot-9672.html
  • Επίσης αυτές οι πατήθρες θα δημιουργήσουν θέμα στα ποδαράκια των μικρών σου φίλων. Οι καλύτερες (για μένα) είναι οι ίσιες πατήθρες από φυσικό ξύλο σαν αυτές:
   [​IMG]
   Η άλλη εναλλακτική είναι να κόψεις κλαδιά από δέντρα, να τα αποξηράνεις και να τα βάλεις στα κλουβιά. Αν σ αρέσει αυτή η εκδοχή πες μας να σου δώσουμε παραπάνω πληροφορίες ή ψάξε στην αναζήτηση με λέξεις κλειδιά όπως "φυσικά κλαδιά" κτλ. ;)
  • Αυτή η καρδιά ασβεστίου που έχεις στα κάγκελα δεν τους προσφέρει τίποτα μιας και τα καναρίνια δεν την τιμούν καν. Πάρε καλύτερα κόκκαλο σουπιάς σαν αυτά:
   [​IMG]
  • Στον πάτο καλύτερα να βάζεις χαρτί κουζίνας και όχι εφημερίδα γιατί το μελάνι κάνει κακό στα ποδαράκια τους!
  Αυτά είχα να πω! Ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις! Τα είπα με αγάπη για να προσφέρεις την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους φτερωτούς σου φίλους! Ό,τι άλλο θες εδώ είμαστε! :)
   
 6. Όλες οι παρατηρήσεις είναι δεκτές (και χωρίς παρεξήγηση φυσικά:)). Τα πουλιά μολονότι δεν βρίσκονται στα υποδειγμένα
  κλουβιά βρίσκονται από καιρό τώρα σε αρκετά μεγαλύτερα (ζευγαρώστρες θα προμηθευτώ προς την άνοιξη). Επίσης έχω ξαναδιαβάσει σχετικά με το ότι οι ξύλινες πατήθρες είναι προτιμότερες μα ο κτηνίατρος που είχα πάει το ένα εκ των τριών καναρινιών μου είπε ότι λόγω του γεγονότος ότι είναι μονοκόμματο το πάχος τους κρίνονται λιγότερο κατάλληλες σε σχέση με τα κλαδάκια-πλαστικές στις οποίες τα πόδια των πτηνών ξεμουδιάζουν.
  Σχετικά με την εφημερίδα-περιοδικό ως υπόστρωμα γνωρίζω τις επιπτώσεις λόγω τις μελανίνης αλλά όπως οι άνθρωποι έτσι και τα πτηνά έχουν τις ιδιοτροπίες τους. Ο Θανάσης έχει αδυναμία σε παντός φύσεως χαρτί σε αντίθεση με τα άλλα δύο που αδιαφορούν με την όποια φύση του υποστρώματος με αποτέλεσμα χωρίς πρόβλημα να δέχονται τα πάντα χωρίς τι διάφορες στην υγεία τους επιπτώσεις.
  Γηράσκω αει διδασκόμενος... :D
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Μόνο στη φύση τα πουλιά πατούν όπως πρέπει.
  Στις πατήθρες μας υπάρχουν συμβιβασμοί σε πολλά.
  Οι ξύλινες απλά είναι από τις λίγες πατήθρες που μπορούμε να πούμε πως κουράζουν πιο λίγο τα πόδια των πτηνών.
  Σωστός... έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι.
   
  Τελευταία επεξεργασία: 29 Αυγ 2016
 8. ilie mp

  ilie mp Daily Active Member

  Πολυ ομορφα τα καναρινακια σου .
  Ευχομαι να εχουν παντα υγεια.
  Πολυ ομορφα!!
   
 9. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Είναι κανόνας πως οι ίσιες πατήθρες ξεκουράζουν τα πόδια των καναρινιών περισσότερο. Και ειδικά αν είναι από φυσικό ξύλο, είναι πιο κοντά στην φύση! Εγώ σε όλα τα κλουβιά έχω αυτές που σου έδειξα. Απλά χρειάζεται να καθαρίζονται αρκετά συχνά και να ψεκάζονται με αντιπαρασιτικό για τις ψείρες. Τώρα αν θες να ακούσεις τον κτηνίατρο και να κρατήσεις αυτές δικαίωμα σου!! ;)

  Χαίρομαι που ακούς τις συμβουλές μας !! :)
   
 10. Αλίκη με ποιο αντιπαρασιτικό τις ψεκάζεις και κάθε πότε;
   
 11. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Chevitren της Chevita, περίπου μια φορά τον μήνα αλλά αυτό αλλάζει ανάλογα και με την εποχή. Το καλοκαίρι με την ζέστη και κάθε 20 μέρες καλό είναι. Ενώ τον χειμώνα με τα κρύα 1 φορά το δίμηνο αρκεί! :)
   
 12. Εντάξει, σε ευχαριστώ πολύ!
   
 13. Αλίκη, οι ξύλινες πατήθρες του εμπορίου με τη λογική να καθαρίζονται, φυσικά, ανα τακτά χρονικά διαστήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα ή απαιτείται τακτική αντικατάστασή τους;
   
 14. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αν καθαρίζονται συχνά δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να τις αντικαταστήσεις. Εγώ τις πλένω όποτε δω έστω και λίγη βρωμιά, με νερό και σαπούνι για τα πιάτα. Ειδικά μέσα στις κλούβες που βρωμίζονται πιο εύκολα λόγω πολλών πουλιών αυτές που βρίσκονται σε χαμηλό ύψος μπορεί να τις πλένω και κάθε μέρα. Αλλά προς την υγεία τους, τι είναι ο κόπος?? ;)
   
 15. Ισχύει.:D
   
 16. είναι πολύ όμορφα, να τα χαίρεσαι!!!
   
 17. Όμορφα πουλάκια να τα χαίρεσαι!!!ο Θανάσης μου αρέσει ιδιαιτέρα:D
  Θα σου πω τι μου έχει πει και ο δικός μου κτηνίατρος (για τα καναρίνια μου, το ίδιο ισχύει για όλα τα πουλιά που έχουμε στα κλουβιά). Οι καλύτερες πατήθρες είναι από ξύλο, αν γίνεται καλύτερα από φυσικά λεία κλαδιά (από επιτρεπόμενα δέντρα) και με διαφορετικές διαμέτρους, ώστε οι πατούσες τους να ανοιγοκλείνουν και να γυμνάζονται....
  :)Να προτείνω κάτι που έκανα πάντα κι εγώ όταν έλειπα και άφηνα μεγάλες ποτίστρες στα καναρίνια μου....
  [​IMG]
  Να δένεις τις μεγάλες ποτίστρες για σιγουριά, από το βάρος οι μεγάλες καμιά φορά μπορεί να πέσουν (προς τα πίσω)...καλύτερα να είμαστε 1000% σίγουροι:)
   
  Τελευταία επεξεργασία: 1 Σεπ 2016
 18. Η συγκεκριμένη ποτίστρα έχει έχει ειδικό πιαστράκι(σαν αυτό απο τις αυγοθήκες), το οποίο τοποθετήθηκε αργότερα...;)
  Αναμένεται και αυτή η αλλαγή;).
   
 19. Πανέμορφα τα δύο αγόρια σου! Να τα χαίρεσαι! Φαίνεται ότι τα αγαπάς πολύ καθώς είναι πολύ καθαρός και προσεγμένος ο χώρος τους! Μπράβο σου!

  Αν ακολουθήσεις και τις πολύτιμες συμβουλές των παιδιών θα τους παρέχεις ακόμα καλύτερη φροντίδα!;)
   
 20. Μπορεί το ζευγάρι (με το χώρισμα) να στεγαστεί εκεί κατα τη διάρκεια του χειμώνα μέχρι την όλη διαδικασία της αναπαραγωγής την άνοιξη;
   
Φόρτωση...