Παρουσίαση Τα καναρίνια μου

Συζήτηση με θέμα Τα καναρίνια μου, που ξεκίνησε από Βίκυ88, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 4 Αυγ 2015.

 1. Βίκυ88

  Βίκυ88 PB New Member

  Καλησπέρα,
  Είμαι η Βίκυ, 27 και καινούρια στη φιλοσοφία των πτηνών...!
  Όταν ήμουν 4-5 χρονών είχαμε καναρίνια, αλλά δεν πρόλαβα να εμπεδώσω το τι σημαίνει να έχεις καναρίνι, γιατί ο αδερφός μου, επιχειρηματικό πνεύμα από μικρός, έπιανε και τα πούλαγε...! 2 μας έδινε ο παππούς, το ένα αμέσως έβρισκε νέο σπίτι για ένα χιλιάρικο!
  Τώρα που μεγάλωσα, παντρεύτηκα και πήγα σε νέο σπίτι, ζήλεψα τα πουλάκια της πεθεράς μου. ΄Εχει ένα αρσενικό καναρίνι κι ένα λουγαράκι. Κάθε φορά που πήγαινα, όλοι μου έλεγαν πόσο με συμπαθούσε το καναρινάκι που προτιμούσε να σκάσει, παρά να μην απαντήσει στο σφύριγμά μου.
  Και για να μην τα πολυλογώ, δεδομένης της λίγης φροντίδας που απαιτούν σε σχέση με άλλα ζώα και δεδομένου ότι (σωστά) επέμεναν όλοι ότι το κελάιδημα όλη την ώρα θα πάψει να είναι ενοχλητικό αλλά θα μου αρέσει κιόλας, πήραμε το Πουλάκι την Κυριακή πριν από την Καθαρά Δευτέρα 2015. Ούτε ενός χρόνου (γεννημένο Μάιο του '14), έδωσε ρέστα.
  Έχω ακούσει ότι τα καναρίνια, και ειδικά τα αρσενικά δεν είναι πολύ κοινωνικά και προτιμούν να είναι μόνα τους, όμως ο Ζάχος και ο Κίτσος της πεθεράς μου και η αντίδραση του δικού μου κάθε φορά που τον παίρνουμε μαζί μας βόλτα και γίνονται τρεις, το διαψεύδει.
  Έτσι αποφάσισα (δημοκρατικά πάντα) να πάρω και μία παρέα, αλλά προτίμησα θηλυκό. Δεν έχει κλείσει βδομάδα που πήρα τη Μπουλίτσα. Καλά τα πάνε ως τώρα, πολύ καλά θα έλεγα, αλλά ως νέα σε όλα, έχω μπόλικες ερωτήσεις. Καλώς σας βρήκα λοιπόν! Και να μας ζήσουν, σε όλους!!! :)
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 2. Καλώς την!!!!☺☺☺
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Καλώς τους!
  Προτιμούν να είναι μόνα τους μέσα στο κλουβί τους. Διαφορετικά, όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο με αλλά πουλιά, γίνονται πολύ ανταγωνιστικά όσον αφορά το κελάηδημα.
  Είναι το κάθε πουλί σε δικό του κλουβί;
   
 4. Βίκυ88

  Βίκυ88 PB New Member

  Για δύο μέρες τα είχα σε ξεχωριστά κλουβιά. Τη 2η μέρα έρχονταν κοντά-κοντά στα κάγκελα που τα χώριζαν πολύ συχνά, αλλά με τα βρακάκια στα κλουβιά και τον πλαστικο πάτο ήταν ακόμα μακριά τα κάγκελα του ενός από του άλλου, κι έτσι αποφάσισα να τα βάλω στη ζευγαρώστρα να δω τι θα γίνει. Τώρα τα έχω ήδη 2 μέρες στη ζευγαρώστρα (πάντα με το χώρισμα στη μέση) και αν εξαιρέσουμε το ότι ξεσυνήθισε το αρσενικό και ήταν λίγο ανήσυχο για το "νέο κλουβί", κατά τα άλλα συμβιώνουν αρμονικότατα.
   
 5. harabudgie1

  harabudgie1 PB New Member

  Καλως ηρθες:)
   
 6. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Βιάστηκες Βίκυ. Ριξε μια ματιά https://petbirds.gr/threads/Καραντίνα-στα-πουλιά-μία-αναγκαία-ενέργεια-πρόληψης.17677/

  Γιατί τα έχεις βάλει όμως μαζί; Η αναπαραγωγική περίοδος έχει περάσει πλέον και τα πουλιά θα κάνουν πτερόρροια σε λίγο.
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Καλώς ήρθες....
   
 8. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Καλως ορισες και να τα χαιρεσαι!
   
 9. Βίκυ88

  Βίκυ88 PB New Member

  Τα έβαλα γιατί ακριβώς επειδή δεν είναι αναπαραγωγική περίοδος και τα πήγαιναν τόσο καλά, ήθελα να δεθούν περισσότερο, όπως και έκαναν (πχ φιλάκια), χωρίς να έχω σκοπό να τα ζευγαρώσω ακόμα. Τώρα βέβαια από thread σε thread διάβασα κάπου που λέγατε ότι αν βλέπονται συνέχεια θα είναι συνέχεια πυρωμένα και μόλις τα ξαναχώρισα στα κλουβιά τους. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να τα χωρίζω για να ακούγονται και λίγο, γιατί πολύ μούγκα είχε πέσει! Βέβαια μπερδεύτηκα κιόλας σχετικά με την περίοδο ζευγαρώματος...τι ισχύει τελικά? Αν βλέπονται συνέχεια θα είναι συνέχεια πυρωμένα και όποτε τα βάλεις μαζί θα κάνουν αυγά, ή υπάρχουν συγκεκριμένες εποχές που ζευγαρώνουν, οπότε και μαζί να είναι τις άλλες περιόδους δεν πειράζει?
   
 10. Karina88

  Karina88 PB New Member

  Καλώς τη Βίκυ88, με τα πουλάκια της :)
  Πολύ ωραία τα γραφόμενά σου... διακρίνω ομοιότητες με εμένα... στον τρόπο παρακολούθησης των πουλιών :D ~
  Και τα δικά μου πουλάκια έχουν το δικό τους στυλ ;) ~ Εμένα είναι πλέον χωριστά... με κάθε μορφής πτερόρροια... αλλά οι θηλυκές κόβουν χαρτάκια, κάνουν φωλίτσες στις ταίστρες... η μία κάνει και αυγά... ο κάναρος κελαιδά σε κάθε ευκαιρία... και το ένα τσεκάρει το φαγητό του άλλου μέσα από τα κάγκελα, μήπως αδίκησα κάποιο..... Οπότε καταλαβαίνω απόλυτα τα όσα γράφεις!!!
  Για λόγους προστασίας... ακολούθησε τις συμβουλές που θα σου δώσουν και όλα καλά θα πάνε :)
  και σε κάθε περίπτωση, σε ώρα ανάγκης... πληκτρολογείς SoS ;)
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 11. Βίκυ88

  Βίκυ88 PB New Member

  Γεια σου Κατερινιώ!!! :) Ευχαριστώ πάρα πολύ! Κι εμένα σκίζουν χαρτιά αβέρτα 4 μέρες τώρα που πήρα τη Μπουλίτσα, αλλά δεν τα πάνε πουθενά... μόνο για το θεαθήναι!!! :p
   
 12. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Αυτό σημαίνει ότι έχεις αρχίσει να αντιλαμβάνεσαι τι συμβαίνει. Ως πρώτο βήμα, διάβασε αν θέλεις σε παρακαλώ το άρθρο (καραντίνα) που σου πρότεινα στο προηγούμενο μήνυμα. Εκτός από τη συνεχή ενασχόληση με τα πουλιά, είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσεις εμπειρία.
  Εάν είναι μαζί στο ίδιο κλουβί και βλέπονται μεταξύ τους, μην περιμένεις να ακούσεις τίποτα περισσότερο από μερικά τσίου την ημέρα.
  Όταν δύο πουλιά βλέπονται, δεν κάνουν αυτόματα αυγά. Η αναπαραγωγική περίοδος στα καναρίνια ξεκινά νωρίς την άνοιξη και τελειώνει στα μέσα του καλοκαιριού. Αυτό ως χρονικός προσδιορισμός που σχετίζεται και με τις συνθήκες περιβάλλοντος στον φυσικό τους κόσμο. Τα πουλιά που διατηρούμε ως κατοικίδια, αντιλαμβάνονται τις εποχές τους με βάση την αντίληψη που έχουν από το περιβάλλον που ζουν. Αναλυτικότερα για τις συνθήκες που πρέπει να διατηρούμε τα κατοικίδια πουλιά μας, μπορείς να διαβάσεις στο άρθρο με τις οδηγίες για τη σωστή φροντίδα των καναρινιών.
   
 13. Karina88

  Karina88 PB New Member

  Μέχρι να συνηθίσουν το χώρο τους... μετά θα ξε-καναρινώσουν (κατά το ξεψαρώσουν ;) ) και θα κάνουν το κουμάντο τους... Έχε υπομονή και θα δεις... :D
   
 14. καλως ηρθες.:)
   
 15. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Καλώς ήρθες.Συμβουλή να πάρεις μια επώνυμη τροφή σπόρων και όχι χύμα.Αυτά το κοκκινοκίτρινα που έχει μέσα η ταίστρα στο κίτρινο πουλάκι καλό είναι να αλλαχθεί.Δεν κάνει καλό στα πουλιά.
  Να τα χαίρεσαι και να ξέρεις εγώ το δικό μου το πήρα μια μέρα μετά από εσένα.Καθαρή Δευτέρα.Άλλοι αμολλάγανε αετό και εγώ έπαιρνα καναρίνι :)
   
 16. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Καλώς ήρθες και να τα χαίρεσαι τα κουκλιά σου! :)
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...