Τα γόνιμα αυγά Red Factor θηλυκιάς ήταν πιο μωβ από το άσπορο

Συζήτηση με θέμα Τα γόνιμα αυγά Red Factor θηλυκιάς ήταν πιο μωβ από το άσπορο, που ξεκίνησε από scooby2gr, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 17 Ιουν 2014.

 1. Πρώτη φορά φέτος ζευγαρώσαμε με τον ανιψιό μου ένα Red Factor θηλυκό, με ένα Timbrado αρσενικό

  Έχουμε 5 αυγά τα οποία τα 4 είναι γόνιμα και μάλλον στις 19 θα βγουν

  Αυτό που μου προκάλεσε μια εντύπωση είναι ότι εξ αρχής τα γόνιμα αυγά ήταν πιο μωβ από το άσπορο. Δεν το έκανα θέμα αλλά ρωτώ. Με τα Red Factor είναι φυσιολογικό αυτό το φαινόμενο???????
   
 2. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Τα αυγά με σπόρο είναι πολύ πιο σκούρα απο τα άσπορα, ιδιαίτερα αν έχουν κλείσει 10 ήμερο, όπως τα δικά σου. Αυτό είναι φυσιολογικό. Δεν καταλαβαίνω το "πιο μώβ" . Ισως απλά είναι η δική σου χρωματική αντίληψη . Η ύπαρξη του κόκκινου παράγοντα δεν επηρεάζει την απόχρωση των αυγών. Εκείνο που έχω να παρατηρήσω εγώ είναι οτι τα λιποχρωμικά πουλιά ΔΕΝ τα ζευγαρώνουμε με πουλιά που φέρουν μελανίνη . Στα δε Τιμπράντο το κόκκινο χρώμα απαγορεύεται.
   
 3. δεν ειχα αλλο αρσενικο και προκειμενο να αφησω την θυλικια ετσι ειπα να ζευγαρωσει. εχω μπει στην διαδικασια να βρω μια θυλικια τιμπραντο για του χρονου. αυτα. γιατι απαγωρευετε????? ρωταω για να μαθω
   
 4. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Είναι μια δικλίδα ασφαλείας που έχει θεσπίσει η παγκόσμια ομοσπονδία για να προφυλάξει την καθαρότητα της ράτσας.
  Δεν υπάρχει κανείς άλλος λόγος. Τα πουλιά που προκύπτουν είναι απολύτως υγιή και γόνιμα.
   
 5. ahhhhhhhhhhhhh ok. δηλαδη εαν θελω να παρω βραβεια το κανω χωρις κοκκινο. εαν θελω να τα χαρισω κανω οτι θελω??? λολ
   
 6. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Δεν έχεις άδικο . Μπορείς να το πείς και αυτό. Το θέμα όμως είναι οτι υπάρχουν στο χόμπυ μας κάποιοι ηθικοί φραγμοί. Αυτοί διαμορφώθηκαν βασικά με την σκέψη οτι, ΚΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ, επειδή οι ποικιλίες που απολαμβάνουμε σήμερα έχουν προκύψει αλλά και έχουν σταθεροποιηθεί μετά απο πολύ σκληρή δουλειά, να μην τις καταστρέφουμε, διασταυρόνοντας πουλιά άσχετα μεταξύ τους.
   
Φόρτωση...