Τα αναπαραγωγικά μας όνειρα (σε βάθος χρόνου)

Συζήτηση με θέμα Τα αναπαραγωγικά μας όνειρα (σε βάθος χρόνου), που ξεκίνησε από Paianas, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 7 Μαρ 2015.

 1. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Όλοι όσοι ασχολούμαστε με αυτό το χόμπυ, έχουμε κάποιες επιδιώξεις, κάποια όνειρα, κάποιες φιλοδοξίες..
  Κάποιοι έχουν ένα -δύο πουλάκια, δεν σκοπεύουν να επεκτείνουν την εκτροφή τους και απλά θέλουν να προσφέρουν καλές συνθήκες διαβίωσης στα πουλιά τους.
  Κάποιοι άλλοι, ξεκινάνε δειλά δειλά, αλλά με την πάροδο του χρόνου ''παρακινούνται'' από την παρέα και αλλάζουν υποδομές, κατευθύνσεις, επιδιώξεις, στόχους, αριθμό και είδη πουλιών.
  Υπάρχει μια τρίτη ομάδα, που ασχολείται πιο επαγγελματικά, πιο συλλογικά, παίρνει μέρος σε εκθέσεις, πολλές φορές συμμετέχει σε συμβούλια σε συναντήσεις, ενώ ενίοτε διακρίνεται και σε συλλογικές η ομοσπονδιακές θέσεις.
  Υπάρχει τέλος μια μικρότερη ομάδα, που μέσα από την εκτροφική ενασχοληση και εμπειρία, βάζει στόχο το να καταξιωθεί σε Ελληνικό η διεθνές επίπεδο και ίσως να γίνει κριτής κάποιου (η κάποιων) πουλιών/ειδών.
  Κάποιοι μπορεί να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους (η στα άμεσα σχέδια), το ''μικρό σπίτι στο λιβάδι'', η μια φάρμα ζώων στην εξοχή, η μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη εκτροφή στη μεγαλούπολη που ζουν ..
  Έχει ενδιαφέρον (για όσους θέλουν να ''εκτεθούν'') εκφράζοντας τα θέλω τους, τους στόχους τους, γυρνώντας πίσω μετά από χρόνια (ειδικά οι μικρότεροι) να διαπιστώσουν τι έλεγαν χθες (το 2015) και τι τελικά κατάφεραν να πράξουν.
  Το petbirds θα είναι εδώ για πολλά ακόμα χρόνια (δυστυχώς αυτός ο άτιμος ο Σταύρος είναι ακόμα μικρός..), οπότε έχει σημασία να καταγράψουμε σήμερα και να επιβεβαιώσουμε η να αναθεωρήσουμε αύριο.. Έχει σημασία κυρίως, γιατί μέσα από τις δημοσιεύσεις του σήμερα, διαπιστώνουμε αύριο τις αλλαγές που επιτελέσθηκαν με την πάροδο του χρόνου, στον εαυτό μας και στον τρόπο που σκεφτόμαστε, ενεργούμε, πράττουμε...Τι λέμε και τι πετύχαμε, τι σκεφτόμαστε και τι καταφέραμε. Από που ξεκινήσαμε και που φθάσαμε. Πόσο ..εμείς γι αλλού πηγαίναμε κι αλλού η ζωή μας πάει -πήγε.
  Αυτό το νήμα, θα έχει αξία αν καταγραφούν τα μακροπρόθεσμα σχέδια η όνειρά μας και όχι τα άμεσα.
  Θα έχει αξία, αν είμαστε ειλικρινείς στην καταγραφή των θέλω μας, της σκέψης και της πρόθεσης.
  Θα έχει σημασία, αν έχει συμμετοχή και όχι ενδοιασμούς η ντροπές !
  *Δεν χρειάζονται like ...μόνο συμμετοχή !
   
 2. patilas

  patilas PB Member

  ας ξεκινησω εγω ο ονειροπολος, μεγαλη αγαπη για τα καναρινια χρωματος,κρυφος ποθος και ονειρο ζωης μια νεα ρατσα καναρινιου χρωματος ελληνικο καναρινι να την διμιουργησω εγω.. αυτο ειναι ομως ονειρο,η πραγμτηκοτικα κι φιλοδοξια μου του χρονου ν εχω μια εκθεσιακη εκτροφη..
   
 3. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Προσωπικά δεν έχω βάλει για ζευγάρωμα και δεν γνωρίζω αν ποτέ τα καταφέρω.Όπως γράφεις όμως Νίκο ποτέ δεν ξέρεις που θα καταλήξει το σχέδιο που έχει κάποιος στο μυαλό του.Προσωπικά έχω ένα καναρινάκι το οποίο κοιτάω να του προσφέρω ότι μπορώ.Στο μέλλον θα ήθελα να το ζευγαρώσω και να κάνει ο φίλιο μου την δικιά του φαμίλια :).
  Το πόσα πουλιά θα κρατήσω από την γέννα όταν αυτή έρθει με το καλό άγνωστο.Πάντως με το μυαλό που έχω τώρα αν δώσω πουλιά θα τα χαρίσω δεν θα τα πουλήσω.Το βλέπω λίγο ρομαντικά χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κάποιον που τα πουλάει.Γιατί κακά τα ψέματα εκτροφείς με πολλά πουλιά όταν έχουν επενδύσει σε αυτό κάπου πρέπει να βγάλουν κάποια λεφτά.Λογικό.
  Που θα φτάσω με το ένα καναρίνι δεν ξέρω για να απαντήσω.Όπως μου είχε πει ο εκτροφέας που πήρα το φίλο μου οι περισσότεροι με ένα πουλάκι ξεκινήσαμε.
  Βλέποντας την εκτροφή του ζήλεψα και θα ήθελα να έκανα κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.Δυστηχώς όμως δεν έχω ούτε το χώρο ούτε το το χρόνο για τόσα πολλά.Λιγότερα ναι.Πάντως αυτό που τώρα σκέφτομαι είναι ότι τα καναρίνια φωνής είναι αυτά που μου αρέσουνε και σε αυτά θα μείνω.Τις προσεχείς ημέρες σκέφτομαι να γραφτώ στην ΕΛΙΤ.Τώρα αν θα συμμετάσχω σε εκθέσεις ή διαγωνισμούς δεν το νομίζω αλλά ποτέ μην λες ποτέ.Στην τελική ούτε τον εαυτό μας δεν εμπιστευόμαστε.Πόσες φορές λέει κανείς για παράδειγμα κόβω το κάπνισμα και σε δυο μέρες ξανακαπνίζει.Ένα τέτοιο πράγμα συμβαίνει σε πολλούς τομείς της ζωής μας.Υγεία να έχουμε πάνω από όλα να φροντίζουμε τους μικρούς μας φίλους και υγεία να έχουνε και αυτά. :)
   
Φόρτωση...