Ταλαιπωρημενο πτερωμα σε καναρίνι

Συζήτηση με θέμα Ταλαιπωρημενο πτερωμα σε καναρίνι, που ξεκίνησε από ksterg, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 21 Μαρ 2009.

 1. ksterg

  ksterg PB New Member

  Πρίν ένα μήνα αγόρασα απο ένα pet shop ένα θηλυκό κίτρινο καναρίνι με εμφανή σημάδια ''ταλαιπωρημένου'' πτερώματος 'τοσο της ουράς (πηδαλιώδη), όσο και των πτερύγων (κατευθυντήρια χεριού).Σε ερώτηση μου στον ιδιοκτήτη του καταστήματος ,μου απάντησε ότι δεν είναι τίποτα, ότι σπάνε επειδή είναι μικρά τα κλουβιά , ή τσιμπιούνται τα πουλιά μεταξύ τους .Πρωτάρης εγώ δεν έδωσα σημασία , αφού κατά τα άλλα το πουλί δεν εμφάνιζε τίποτε άλλο το ανησυχητικό.Η προσπάθεια μου να το ζευγαρώσω πέτυχε πλήν όμως τρία απο τα γονιμοποιημένα αυγά _ένα άσπορο- αποδείχθηκε ότι περιείχαν νεκρά έμβρυα,απο λάθος δικούς μου χειρισμούς. Τώρα προσπαθώ με ''μεγαλύτερη σοβαρότητα ''να ασχοληθώ με το ζευγάρι (πορτοκαλί αρσενικό) ,και με την ευκαιρία της δεύτερης προσπάθειας να ζευγαρώσουν ,θέλω να με βοηθήσετε να μάθω ,άν η εικόνα του φτερώματος υποδηλώνει κάτι σοβαρότερο,και πιθανόν να επηρεάζει την όλη διαδικασία εκκόλαψης ,επώασης κλπ. και πώς μπορώ να το θεραπεύσω, Διάβασα ότι σχετικό βρήκα στο forum , όμως θα με βοηθούσε να διαβάσω και έμπειρίες απο τους πολλούς φίλους που συμμετέχουν στις συζητήσεις.. Χθές επισκεύθηκα το κατάστημα που αγόρασα την Θηλυκιά (Μπλέ δακτυλίδι ,ΒG(Κυριλλική γραφη )08 50 COV) και διαπίστωσα με έκπληξη ότι όλα μα όλα τα πουλιά που διαθέτει έχουν παρόμοιο ταλαιπωρημένο - φτέρωμα . Επισυνάπτω και μερικές φωτογραφίες
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 2. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Αν τα πουλιά είναι συνωστισμένα και σε μικρά κλουβιά, καθώς και του ότι δεν κάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα μπάνιο τότε το πρόβλημα υπάρχει. Βάση φωτογραφιών δεν βλέπω πτερόροια στα πουλιά, απλά τσαλακωμένα και κομένα φτερά. Καλό θα ήταν τα πουλία να κάνουν μια εξωπαρασίτωση, για τυχόν ψείρες μιας αυτές υπάρχουν σε αρκετά καταστήματα λόγο πληθώρας πουλιών. Το πτέρωμα θα αποκατασταθεί μετά την πτερόροια τους.
   
 3. αν αυτα ειναι τα μονα προβλήματα τότε είσαι οκ
   
 4. Εκτός από αυτά που σου είπε ο Γρηγόρης μετέφερε τις πατήθρες μακρυά από τα κάγγελα ώστε να μη βρίσκουν (πχ στην 1η φωτώ "χτυπάνε" επάνω). Επιπλέον πρόσεξε λίγο τη διατροφή πλην των σπόρων να είναι πλούσια (αυγό, μήλο, πρασινάδα κτλ).
   
 5. ksterg

  ksterg PB New Member

  ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
  Σήμερα είδα με καμάρι την νέα ,ωραία φωλιά που έφτιαξαν και περιμένω αυγά..
   
Φόρτωση...