Ταιζω τα περιστερια μου μονο με σιταρι και ψωμι, κανω καλα;

Συζήτηση με θέμα Ταιζω τα περιστερια μου μονο με σιταρι και ψωμι, κανω καλα;, που ξεκίνησε από ΤΑΛΛΑΡΟΣ, στο Forum 'Περιστέρια' του PetBirds, 13 Μαρ 2009.

 1. τα παιριστερια μου τα ταιζω μονο με σιταρι και ψωμι. πιστευεται οτι κανω καλλα ? χρειαζονται και αλλα συμπηρωματα ? αν ναι τι μου προτεινεται?
   
 2. ΤΑΛΛΑΡΟΣ όση μεγαλύτερη ποικιλία μπορείς να τους προσφέρεις τόσο το καλύτερο.(Αυτά που λέμε τούρπο).Αν δεν μπορείς πάρε και καλαμπόκι,κριθάρι,κ5,βρώμη.
  Αν βρεις τους καρπούς (σιτάρι,καλαμπόκι),αγόρασε τους και σε νιφάδες(flakes).
   
 3. Όσο για το ψωμί αν είναι άσπρο,πολυτελείας και κάτι παρεμφερή, όπως είναι άχρηστα για τον ανθρώπινο οργανισμό, που το μόνο που προσφέρουν είναι θερμίδες,έτσι είναι άχρηστα και για τα περιστέρια.
   
 4. Χρειάζονται οπωσδήποτε και καλαμπόκι. Καλό είναι δε για να υπάρχει ποικιλία, να τους δίνεις και κελαηδίνη. Το σιτάρι μαζί με τα δύο προηγούμενα αποτελούν τη βασική διατροφή που πρέπει να έχει ένα περιστέρι. Επίσης μπορείς να βάλεις λίγη ζάχαρη στο νερό τους, ή βιταμίνη Becozyme, η οποία θα τα ενδυναμώσει, ιδιαίτερα αυτά που αισθάνονται αδύναμα ή έχουν πρόβλημα στο πέταγμα.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...