Τί μπορώ να κάνω για να μην κρυώνουν τα Cockatiel το χειμώνα;

Συζήτηση με θέμα Τί μπορώ να κάνω για να μην κρυώνουν τα Cockatiel το χειμώνα;, που ξεκίνησε από johnp123, στο Forum 'Φροντίδα, Εκπαίδευση Παπαγάλων' του PetBirds, 2 Νοε 2014.

 1. johnp123

  johnp123 PB New Member

  Γεία σας. Πρώτη μου φορά στο φόρουμ σας! Έχω δύο cockatiel, και θα ήθελα να μάθω τί μπορώ να κάνω για να μην κρυώνουν το χειμώνα! Θα μπορούσα να τους βάλω τη φωλιά τους? Ή αυτό είναι μόνο για αναπαραγωγή? Το κλουβί τους δεν είναι μέσα, αλλά ούτε τελείως έξω. Είναι κάπως ενδιάμεσα, είναι στεγασμένο με ημιδιαφανής επιφάνειες και εξαερίζεται καλά, άρα μπαίνει και κρύος αέρας. Ευχαρηστώ!

  Καμία ιδέα?
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Γεια σου, να σου ζήσουν τα κοκατιλάκια σου!
  Τα cockatiels δεν είναι πουλιά που μπορούν να ζήσουν άνετα σε εξωτερικό χώρο τον χειμώνα. Επιβιώνουν για κάποια χρόνια αλλά μειώνεται δραματικά το όριο της ζωής τους. Επίσης είναι έξυπνα και συναισθηματικά πουλιά που αποζητούν την συντροφιά του "ιδιοκτήτη" τους.
  Το σίγουρο είναι πως αν διατηρούνται σε έστω και ημι-εξωτερικό χώρο, χρειάζεται ειδική προστασία για τα ρεύματα αέρος, το κρύο , την βροχή και τον έντονο ήλιο , αναλόγως εποχής.
  Με την περιγραφή, δεν έχουμε αρκετά στοιχεία να σου δώσουμε ιδέες και να γίνει μια γόνιμη συζήτηση επ' αυτού.
  Στο φόρουμ, υπάρχουν πολλές ιδιοκατασκευές που έχουν παρουσιαστεί και συζητηθεί εδώ Ιδιοκατασκευές, Παρουσιάσεις Εκτροφείων | PetBirds .
  Αν θέλεις πιο συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις και βλέπεις τι θα σου ταιριάξει, βγάλε μερικές φωτογραφίες , petbirds.gr/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/#post-224807 και άνοιξε νέο θέμα στις ιδιοκατασκευές να συζητηθεί, δίνοντας και όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες τεχνικού χαρακτήρα, διαστάσεις κτλ, λειτουργικότητα του σημείου, προσβασιμότητα , προσανατολισμός κτλ.
  Περιμένουμε :)
   
 3. johnp123

  johnp123 PB New Member

  Ευχαρηστώ πολύ! Τώρα θα ανοίξω άλλο θέμα για το αν είναι αγόρι και κορίτσι ή και τα δύο αγόρια. Βασικά είναι και τα δύο σχεδόν τα ίδια, χωρίς το θηλυκό να είναι πιο μουντό. Είναι γκρίζα φυσικού χρώματος. Το μόνο διαφορετικό είναι ότι στα φτερα τους έχει περισσότερα κίτρινα, αλλά αυτό είναι και αυτό που κελαηδάει... Μπερδεμένα πράγματα....
   
Φόρτωση...