Συνύπαρξη διάφορων πουλιών στον ίδιο χώρο

Συζήτηση με θέμα Συνύπαρξη διάφορων πουλιών στον ίδιο χώρο, που ξεκίνησε από panakos, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 30 Νοε 2013.

 1. panakos

  panakos PB New Member

  Γειά στην όμορφη παρέα!
  ήθελα να ρωτήσω αν γίνετε να βάλω μαζί σε μεγάλη κλούβα καναρίνια μαζί με καρδερίνες. Έχω ενα αρσενικό καναρίνι, ένα μούλο κ 2 γαρδέλια (καρδερίνες) αρσενικά κ αυτά. Γίνετε για ευκολία να τα βάλω όλα μαζί σε μια κλούβα μεγάλη? Έχω δεί κ αλλού να έχουν καναρίνια, καρδερίνες κ παραδείσια μαζί. Αν κάποιος ξέρει παρακαλώ να μου πεί. Ευχαριστώ!
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Το κάθε είδος από αυτά που αναφέρεις έχουν διαφορετικές διατροφικές συνήθειες. Αν θέλεις να τα φροντίζεις σωστά, θα πρέπει το κάθε είδος να βρίσκεται στον δικό του αποκλειστικό χώρο.

  Μπορείς να ρωτήσεις ό,τι άλλο θέλεις για το καναρίνι σου, μόνο σε παρακαλώ η συζήτηση να αφορά σε αυτό και όχι στις καρδερίνες σου, μιας και οι συζητήσεις που αφορούν σε ιθαγενή ωδικά και υβρίδια, δεν επιτρέπονται.
   
 3. panakos

  panakos PB New Member

  οκ θα ρωταω μονο για το καναρινι, αλλα στην αρχικη σελιδα του φορουμ εδω βλεπω παπαγάλους συνεχώς, αυτοί πως επιτρέπονται, σε ποια κατηγορία ανήκουν στα ιθαγενη ή όχι??
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Ιθαγενή σημαίνει τα εγχώρια. Αυτά δηλαδή που γεννιούνται και ζουν στην ελληνική φύση. Οι παπαγάλοι κατάγονται από οπουδήποτε άλλου εκτός από την Ευρώπη. Το ίδιο και τα εξωτικά.
   
 5. Gardelius

  Gardelius PB New Member

  Φίλε μου θα συμφωνήσω με το Σταύρο.

  οι διατροφικές και εν γένει οι συνήθειες είναι διαφορετικές,

  γνώμη μου αν οι καρδερίνες δεν είναι εκτροφής

  να επέστρεφαν στο φυσικό τους περιβάλλον.


  Στην Ελλάδα, όπως εξελίσσονται τα τελευταία χρονιά

  τα Ιθαγενή θα είναι <<μακρινή ανάμνηση>>.
   
 6. panakos

  panakos PB New Member

  Η περίοδος του ζευγαρώματος πότε αρχίζει?? Μετά το Μάρτιο περίπου?
   
 7. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Κατά κανόνα την Άνοιξη. Σε ελεγχόμενες συνθήκες περιβάλλοντος, μπορείς κι από Φεβρουάριο. Αφού προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία φυσικά. Ζευγάρωμα καναρινιών
   
 8. panakos

  panakos PB New Member

  Γειά σας και πάλι! Κατά καιρούς έχω πειραματιστεί με διάφορες αυτοσχέδιες κλούβες για τα καναρίνια μου (και καρδερίνες). Αυτή εδώ είναι η πρώτη μου μεγάλη διαστάσεις 1,80 - 1,00 - 0,75. Σιδηροκατασκευή και ξύλο, και πλέγμα γαλβανιζέ πιασμένο με σύρμα. Για πατήθρες όπως βλέπετε έβαλα κάποιες πλαστικές απο τα κλουβιά που είχα, και έκοψα ένα μεγάλο κλωνάρι αγριελιά. Κάτω στα 4 πόδια της κατασκευής υπάρχουν ροδάκια για να μετακινείται εύκολα. Η περισσότερη δουλειά έχει γίνει, και θέλω ακόμα να φτιάξω μια μεγάλη πόρτα ακόμα, και προσωρινά έχω βάλει στο πάνω μέρος μια πλαστική μεγάλη σακούλα (τονοσάκουλο απο υλικά οικοδομών) την οποία κατεβάζω το βράδι για το κρύο (αν και εκεί που τα έχω δεν έχουν αέρα, ούτε πάρα πολύ κρύο είναι κάτω απο σκέπαστρο πάνελ), και κάτω μια αυτοσχέδια κατασκευή για πάτο ένα κομμάτι απο τσίγκο το οποίο μπαινοβγαίνει εύκολα για να καθαρίζετε. Όμως για λόγους αισθητικής και υγειινής θα πρέπει να βρω κάτι άλλο για πάτο και για "σκεπή".... τι μου προτείνετε??? ;)

  Να προσθέσω ότι μέσα συζούν ένα καναρίνι, ένας μούλος κ ένα γαρδέλι... και μεχρι τώρα ειρηνικά όπως βλέπετε στη φωτο. Υπήρχαν βέβαια κάποιοι "ψιλοτσακωμοί" εν ώρα φαγητού, οι οποίοι λύθηκαν όταν έβαλα πιο πολλές ταϊστρες κ.λ. και το καθένα έχει 2-3 δικές του, οπότε έχουν κατα κάποιο τρόπο "μοιράσει" το χώρο τους...
   
Φόρτωση...