Συνθήκες στις φάρμες εκτροφής

Συζήτηση με θέμα Συνθήκες στις φάρμες εκτροφής, που ξεκίνησε από Yasmin, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 1 Φεβ 2009.

 1. Yasmin

  Yasmin PB Member

  Αν και t: πρέπει να πώ ότι και οι συνθήκες στις φάρμες εκτροφής δεν είναι και για συγχαρητήρια... Επειδή δεν τα βλέπουμε εμείς μες τις γυάλες, δεν σημαίνει ότι είναι και ότι καλύτερο. Θέλω να πώ πάλι θα τα φέρουν από κάπου που είναι άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης τους..:rolleyes:
   
 2. Εφη μου αν και t: εν μερει συνφωνω μαζι σου. Υπάρχουν όμως και εξαιρεσεις . Εχω πάει και εχω δει...
   
 3. sophias

  sophias PB New Member

  κανένας εκτροφέας,με συνείδηση και αγάπη στο ζωάκι του,είτε φτερωτό είτε τετράποδο, δεν το δίνει σε pet-shop,και επειτα,να αγνοείται η τύχη του...πάλι t:sorry...:(
  τα pet-shop,που έχουν τα ζωάκια κατόπιν παραγγελίας,σίγουρα είναι πιο αξιόπιστα,μια και δεν...στοκάρουν ,αν και πιστεύω,οτι τα συγκεκριμμένα μαγαζιά,καλύτερα να διαθέτουν μόνο αξεσουάρ και είδη που κάνουν τη ζωή των "φίλων"μας καλύτερη!
  α,και,τις συμβουλές σχετικά με την υγεία των ζώων,ας,τις αφήσουν οι ιδιοκτήτες pet-shop,για τους εκτροφείς,που έχουν παρακολουθήσει τα ζωάκια απο μωρά και ...κάτι ξέρουν ;)
   
 4. johnny

  johnny PB New Member

  Να πως εκτρέφουν...
  Ναι, όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι...

  Αγωνία για τους υγροτόπους Ραμσάρ - WWF
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 5. τα κουταβια απο πετ σοπ ετσι τα "εκτρεφουν"
   
 6. sophias

  sophias PB New Member

  εκτροφη,είναι λέξη που κρύβει μέσα ποιότητα,μορφολογία,υγεία,χαρακτήρα!
  Είναι αυτό που κάνουν καποιοι "πυροβολημένοι",να γεννηθούν στα χέρια τους ζωάκια,ευτυχισμένα για ευτυχισμένους ανθρώπους!
  Ο εκτροφέας,δεν ζευγαρώνει άσκοπα,με σκοπό το κέρδος.
  Χρεώνεται,ξενυχτάει,αρνείται απλές χαρές της προσωπικής του ζωής,μόνο και μόνο για να καμαρώσει το "όνειρό" του,σε ένα κλαρί,σε ένα στίβο εκθέσεων,στο σπίτι του σε ένα καναπέ...
  Καμμία σχέση δεν υπάρχει μεταξύ των εκτροφέων και των παραγωγών!Ο παραγωγός ζευγαρώνει υποσιτισμένα,άρρωστα,βρώμικα και ταλαιπωρα ζώα,με μοναδικό σκοπό το κέρδος,γι αυτό και βλέπουμε ζωάκια σε ηλικία που θα έπρεπε να είναι με τη μανούλα τους,να βρίσκονται σε γυάλες pet-shop,σε οικτρή παραγματικά κατάσταση.
   
 7. rancho papagayo

  rancho papagayo PB New Member

  Θεά! όποιος έχει πιάσει πχ ένα μιας ημέρας μωρό στα χέρια του και το χει δει να μεγαλώνει κ να γινεται ενας αυτόνομος ολοκληρωμένος οργανισμός δεν μπορεί παρά να νιώσει ότι ο Θεός ,το θαύμα της φύσης και της ζωής δεν μπορεί να ορισθεί ούτε με την έννοια του κέρδους ούτε με την διαδικασία του εμπορίου και της αγοράς.
   
 8. niva2gr

  niva2gr PB New Member

  Απλά τα πράγματα.
  Ένας σωστός εκτροφέας λόγω οτι πραγματικά αγαπάει τα ζώα του, τα έχει μεγαλώσει, και έχει ξοδέψει του κόσμου τα λεφτά σε σωστές τροφές και κτηνιάτρους, πάντα θέλει να γνωρίζει και να ελέγχει τους αναδόχους.Ενίοτε τους επισκέπτεται κιόλας για να τους τσεκάρει ακομα καλύτερα.

  Επομένως αυτός που δίνει ζώα σε πετ-σοπ, είτε στοκ, είτε μετά απο παραγγελία, είναι στιγνός έμπορος και ενδιαφέρεται μόνο για το χρήμα.
   
Φόρτωση...