Συνεχίζει το πουλί να είναι φορέας ευλογιάς εφόσον νοσήσει από αυτήν;

Συζήτηση με θέμα Συνεχίζει το πουλί να είναι φορέας ευλογιάς εφόσον νοσήσει από αυτήν;, που ξεκίνησε από dread05, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 27 Οκτ 2014.

 1. Καλησπέρα σας, έχω μια κανάρα, αγορασμένη από πετ σοπ που το τελευταίο εξάμηνο έχει ασθενήσει 4 φορές. Αυτή τη φορά λοιπόν, ξηρή ευλογιά. Αυτή τη στιγμή παίρνει αντιβίωση και betadine αλοιφή, ύστερα από υπόδειξη του κτηνίατρου, και φαίνεται να το προλάβαμε πριν εμφανιστεί δευτερεύουσα μόλυνση. Η απορία μου είναι η εξής. Από τη στιγμή που με το καλό το ξεπεράσει και αυτό, το πουλί συνεχίζει να είναι φορέας? Πρέπει να είναι για πάντα χωρισμένο σε ξεχωριστό κλουβί? Αν μπει σε σε ζευγαρώστρα (για να σας προλάβω, όχι δεν βάζω ζευγάρια απλά έχω μια τριπλή ζευγαρώστρα με 2 χωρίσματα που τώρα το χειμώνα χρησιμοποιώ για εξοικονόμηση χώρου) χωρισμένη από τα δίπλα πουλιά υπάρχει πρόβλημα επιμόλυνσης? Και τέλος, θα μπορέσω να την βάλω ζευγάρι του χρόνου? Ευχαριστώ :)
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Από τη στιγμή που νόσησε είναι φορέας της ασθένειας.
  Ασφαλώς και όχι. Ο τρόπος μετάδοσης της ασθένειας και εφόσον υπάρχει απόλυτη ανάρρωση δεν θέτει άμεσα τα άλλα πτηνά σε κίνδυνο.
  Με την επιμόλυνση αν εννοείς να επανεμφανίσει την ασθένεια, ασφαλώς ναι αν συντρέχουν οι συνθήκες που απαιτούνται γι' αυτό και συνδράμουν τα απαραίτητα τσιμπήματα κουνουπιών, σκνίπας κλπ. Υπάρχουν ακόμη πιθανότητες εμφάνισης διαφορετικού στελέχους της ευλογιάς. Εν εννοείς επιπλοκές στο ίδιο το πουλί στην ίδια νόσο .. νομίζω όχι.
  Ναι αν έχει επανέλθει πλήρως η υγεία του πτηνού.
   
 3. Ως επιμόλυνση εννοώ από υγιές πουλί-φορέα σε άλλα πουλιά.
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Μιλάς για μετάδοση της ασθένειας από το πτηνό αυτό. Ο τρόπος μετάδοσης της ασθένειας είναι συγκεκριμένος ... χρειάζεται το τσίμπημα κουνουπιού ή σκνίπας από το άρρωστο στο υγείες πτηνό. Αν αυτό γίνει είτε είναι δίπλα είτε το φέρει από μακρυά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.
   
 5. Ευχαριστώ πολύ για τα φώτα σου! Πάντως έχω να δηλώσω ότι είναι το μόνο καναρίνι που έχω πάρει από πετ σοπ και είναι το μόνο που από το καλοκαίρι αρρώστησε 4 φορές, 2 λοιμόξεις αναπνευστικού, εμφάνισε κοκκίδια και τώρα ευλογιά...
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Τότε θα είναι ποιο συνετό να το κρατάς μακρυά από τα δικά σου πτηνά για όσο διάστημα χρειαστεί για να αναρρώσει πλήρως.
   
Φόρτωση...