Συμπεριφορές παπαγάλων διαφορετικών ειδών

Συζήτηση με θέμα Συμπεριφορές παπαγάλων διαφορετικών ειδών, που ξεκίνησε από teo2, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 12 Φεβ 2009.

 1. Πολοί από εμας οι έχουν 2 διαφορετικά είδη παπαγάλων μικρών μεσαίων και μεγάλων λογικά τα παπαγαλάκια θα πρεπει όταν είναι έξω από τα κλουβιά τους να συναντιούνται μπορούμε να γράψουμε τις αντιδράσεις των παπαγάλων μας όταν συναντιούνται με ένα αλλπο είδος...
  ΥΓ εγώ δεν έχω δύο παπαγαλάκια
  ΥΓ2 αυτό μπορεί να βοηθήσει κάποιους που έχουν ενα ήδη παπαγαλάκι και θέλουν να πάρουν ένα αλλο διαφορετικού είδους...
   
 2. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Εξαρτάται απο τα είδη παπαγάλων, τις ηλικίες, την εποχή, αλλά και την ιεραρχία που επικρατεί στο χώρο. Αλλιώς θα συμπεριφερθεί ένας σενεγάλης σε ένα Lovebird και αλλιώς θα συμπεριφερθεί ένας conure επίσης σε ένα Lovebird. Προσωπικά που έχω 4 παπαγάλους διαφορετικών ειδών, και διαφορετικής καταγωγής τα πάνε πολύ καλά μεταξύ τους. Στην αρχή που ο 4ος ''χώθηκε'' στην παρέα των 3ων, υπήρχε κάποια ένταση κυρίως απο τον cockatoo η οποία με τον καιρό έπαψε να υπάρχει, μιας και δεν πειράχθηκε η ιεραρχεία του. Σημαντικός παράγοντας είναι και η ζήλια που δείχνουν όταν ασχολούμαστε μόνο με ένα πουλί και παραμελούμε το άλλο. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις στον τομέα ζήλιας.
   
 3. Yasmin

  Yasmin PB Member

  Εγώ πάντως με ένα κοκατίλ και έναν Σενεγάλης, έχω πρόβλημα και δεν έχω συμφιλιώσει τα πράγματα μεταξύ τους. Οπότε μια βγαίνει ο ένας από το κλουβί, μια ο άλλος... Αυτό που είχα δοκημάσει κάποια περίοδο, είναι όταν είχα τα κλουβιά τους δίπλα δίπλα και έβγαιναν έξω, να κάθεται ο καθένας πάνω στο δικό του. Ε, όσο ήμουν μπροστά καλά.. Με το που γύρναγα την πλάτη μου για δευτερόλεπτα, ο Σενεγάλης έτρεχε κατευθείαν στο κλουβί του κοκατίλ να το διώξει.. Ίσως να ήταν η γενικότερη προσπάθεια και ο χειρισμός μου λάθος, δεν ξέρω... Πάντως τώρα πια το έχω δεχθεί και ασχολούμαι με τον καθένα χωριστά και αν είναι δυνατόν σε άλλο χώρο από τον άλλον..:rolleyes:
   
Φόρτωση...