Συμπεριφορά budgie οταν ανεβαίνει στο δαχτυλο

Συζήτηση με θέμα Συμπεριφορά budgie οταν ανεβαίνει στο δαχτυλο, που ξεκίνησε από Dtse, στο Forum 'Φροντίδα, Εκπαίδευση Παπαγάλων' του PetBirds, 6 Απρ 2016.

 1. Dtse

  Dtse PB New Member

  Οταν βαζω το χερι μου στο κλουβι και ανεβαίνει ο Pepe στο δαχτυλο, ανοιγοκλείνει το ραμφος του σαν να προσπαθεί να μιλήσει και ακουγεται ενα τσικ τσικ. Τι σημαίνει αυτο?
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Αλληλεπίδραση μαζί σου είναι, εσύ θα το παρατηρήσεις καλύτερα και θα το ερμηνεύσεις. Προφανώς από χαρά ή κάτι τέτοιο.
   
 3. Dtse

  Dtse PB New Member

  Εν τω μεταξυ να πω κατι για ολους που πιθανώς οι πιο έμπειροι το ξέρουν ηδη. Παιζει μεγαλο ρολο οταν βαζω το χερι μου μεσα στο κλουβι να του μιλαω. Αν βαλω το χερι μου χωρις να του μιλησω συμπεριφερεται σαν αγριο φτερουγιζει γυρω γυρω. Με το που του μιλησω αλλάζει εντελως συμπεριφορα με το που βλεπει το δαχτυλο μου κοντα στην κοιλια του ανεβαίνει μονο του!
   
 4. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Όταν του μιλάς με ήρεμο τόνο το βοηθας να ηρεμησει, να χαλαρωσει και να ξεπεράσει τον φοβο του. Όταν του ακουμπας την κοιλίτσα με το δάχτυλο σου είναι σαν να το προσκαλεις να ανέβει . Αν δεν σε ραμφιζει πολύ δυνατά είναι μάλλον αρσενικό. ...αν ήταν θηλυκό το ραμφισμα θα ποναγε αρκετά. Η φωνουλα που πιθανόν βγάζει ίσως δείχνει διαμαρτυρία, αντίδραση αλλά ίσως και αποδοχή. Σίγουρα όπως σου είπε και η Μαρία είναι μια μορφή αλλιλεπιδρασης η οποία επιδέχεται ερμηνείες η οποίες έχουν σχέση και με την υπόλοιπη συμπεριφορά του πουλιου. Δηλαδή με πόση αυτοπεποιθηση , σταθερότητα και ηρεμία ανεβαίνει στο χέρι σου και σίγουρα επηρεάζεται και από την δική σου συμπεριφορά. Αν φοβάσαι. ..τρέμεις. ..έχεις άγχος θα αντιδράσει ανάλογα . Αν είσαι γαληνιος , μιλάς με χαμηλο τόνο θα του μεταδωσεις την ηρεμία σου. Αν αρχίσει να στριγγλιζει πάντως απομακρυνε έγκαιρα το χέρι σου. Καλή συνέχεια στις προσπάθειες σου.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...