Συμπάθειες και αντιπάθειες μεταξύ των φτερωτών μας φίλων

Συζήτηση με θέμα Συμπάθειες και αντιπάθειες μεταξύ των φτερωτών μας φίλων, που ξεκίνησε από Yasmin, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 7 Οκτ 2008.

 1. Yasmin

  Yasmin PB Member

  Με αφορμή του Senegal parrot μου και του cockatiel μου που η σχέση τους δεν είναι και από τις καλύτερες, σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας μεταξύ των πτήνων μας που ανήκουν σε διαφορετικό είδος. Αν κάποια από αυτά αν και διαφορετικά, τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους, αν κάποια πάλι όχι και γενικά ο καθένας σύμφωνα με τις εμπειρίες του να καταλήξει στο συμπέρασμα, εάν είναι θέμα προσωπικότητας του πουλιού, ή αν υπάρχουν κάποιοι ''κανόνες''. Δηλαδή, τα cockatiel είναι καλόβολα, αλλά τα Lovebirds ας πούμε μπορεί να κόψουν και κανένα δάχτυλο από το cockatiel όπως αναφέρθηκε σε άλλο post..
   
 2. Yasmin

  Yasmin PB Member

  Ας ξεκινήσω εγώ..Όταν απέκτησα τον Ομάρ (Senegal) ρώτησα την εκτροφέα, εάν θα τα πηγαίνει καλά με την Yasmin (cockatiel). Η κοπέλα, μου απάντησε ότι τα σενεγαλεζάκια είναι όπως τα μάθεις από μικρά και ότι τα cockatiel είναι εύκολοι χαρακτήρες, άρα όλα καλά..Πρακτικά όμως, ενώ όταν πρωτοσυναντήθηκαν έξω από το κλουβί τους και τα δύο ο καθένας κοίταγε τη δουλειά του, στη πορεία ο Σενεγαλέζος πήγαινε να ορμήσει στο cockatiel..Έτσι δεν τα άφησα ποτέ ξανά ελεύθερα και τα 2..Από τότε, και δίπλα δίπλα να μην είναι τα κλουβιά, ο Σενεγαλέζος θα πάει να κάτσει πάνω στο κλουβί του cockatiel και το ίδιο θα κάνει και το cockatiel. Μόνο που τότε κινδυνέυουν τα δάχτυλά του..Είχα προσπαθήσει μια φορά θυμάμαι, να τα πάθω να είναι ελεύθερα αλλά το καθένα πάνω στο κλουβί του..Όσο εγώ ήμουν παρόν, όλα καλά..Λίγο να γυρήσω τη πλάτη ο Σενεγαλέζος πάει να φύγει από το δικό του και να ορμήσει στο cockatiel..Τον κυνηγάει δηλαδή, όχι αστεία! Οπότε και το έκοψα αυτό το spor..
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...