Συμβουλές για την εκπαίδευση του cockatiel μου

Συζήτηση με θέμα Συμβουλές για την εκπαίδευση του cockatiel μου, που ξεκίνησε από Mimiscockatiel, στο Forum 'Φροντίδα, Εκπαίδευση Παπαγάλων' του PetBirds, 16 Μαϊ 2014.

 1. Έχω φέρει τον Μίμη μέσα στο δωμάτιο για να τον βγάλω έξω από το κλουβί και από τότε που τον έφερα μέσα δεν μιλάει, ούτε λαλάει. Κάθεται ακίνητος και ούτε φρυγανιά θέλει να φάει. Του έβαλα κάτι πουλιά να ακούσει από το YouTube, αλλά μέχρι εκεί... Τι κάνω τώρα; :confused:
   
 2. υπομονή πολλή υπομονή. πόσο καιρό έχει περάση στο μπαλκόνι μόνος του?
   
 3. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Δεν θυμάμαι καλά αλλά αυτό το πουλάκι δεν είναι που από τον χειμώνα λέγαμε να μην το έχεις συνέχεια έξω; Πως να εκπαιδευτεί ένα πουλάκι που ζει μονίμως την μοναξιά του και είναι παντελώς αντικοινωνικό; Πρέπει να είναι κοντά σου, να οικοδομηθεί σχέση , να υπάρξει κάποια εξοικείωση και μετά μιλάμε για εκπαίδευση.
   
 4. Όχι Μαρία μου δεν κατάλαβες καλά... Μια χαρά είναι η σχέση μας, εγώ όλη την ώρα στο μπαλκόνι είμαι. Το έχω εκπαιδεύσει να έρχεται στο χέρι μου και ανεβαίνει και πάνω μάλιστα. Όταν του μιλάω απαντάει, απλά έχει βγει έξω μόνο μια φορά. Δεν είναι μόνος του στο μπαλκόνι!
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ναι, ίσως έχω μπερδέψει στο μυαλό μου τα θέματα. Εσύ δηλαδή τον χειμώνα τον έχεις μέσα;
   
 6. Κάποιες φορές ναι τον έβαζα μέσα, αλλά συνήθως ήταν έξω... Αλλά όχι δεν είναι αντικοινωνικός!
   
Φόρτωση...