Συμβουλές για νέο καναρίνι

Συζήτηση με θέμα Συμβουλές για νέο καναρίνι, που ξεκίνησε από TheBigL, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 18 Ιουλ 2015.

 1. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Καλησπέρα παιδιά.Θα ήθελα να σας πω έναν προβληματισμό μου και κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.Κάποια στιγμή θα πάρω ένα θηλυκό Timbrado για να έχω δυο πουλιά και να τα ζευγαρώσω με το καλό του χρόνου.Το αρσενικό το έχω μόνιμα έξω.Το θηλυκό λογικά θα είναι του 15 και όπως όλοι προτείνουν η αγορά καλό θα είναι να γίνει μετά την πτερόρροια δηλαδή Νοέμβριο περίπου.Έναν μήνα καραντίνα οπότε περίπου Δεκέμβριο στον ίδιο χώρο τα πουλιά όχι στο ίδιο κλουβί.Μέχρι εδώ όλα καλά.Το πρόβλημά μου είναι το εξής.Στην καραντίνα δεν μπορώ να έχω το θηλυκό στο ίδιο μπαλκόνι.Μέσα στο σπίτι μπορώ να το έχω αλλά αν το έχω ένα μήνα μέσα πώς θα το βγάλω ξαφνικά Δεκέμβρη μήνα μέσα στα κρύα ξαφνικά έξω?Δεν θα έχει πρόβλημα?
   
 2. Φίλε Λάμπρο, θα μπορούσες να ψάξεις από κάποιον που κάνει εξωτερική εκτροφή αν εννοείς για να μη χρειαστεί να το βγάλεις ξαφνικά έξω το χειμώνα και να κρατήσεις την περίοδο καραντίνας σε άλλο μπαλκόνι ή τουλάχιστον στην άλλη άκρη αν είναι μακρυά. Οσο για το Νοέμβριο νομίζω είναι λίγο υπερβολικό σίγουρα θα μπορείς να το πάρεις κάνα μήνα νωρίτερα και να συνηθίσει το χώρο και το νέο ''αμόρε''. Επίσης, δεν χρειάζεται να ζευγαρώσουν την 1η Ιανουαρίου, έχεις καιρό!!!!Ας εξασφαλίσεις εσύ ότι πήρες υγιές πουλί και ας ζευγαρώσει και λίγο αργότερα;)
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Να κάνεις ακριβώς το ανάποδο....
  Να αφήσεις το θηλυκό στο μπαλκόνι και το αρσενικό μέσα.
  Έτσι θα σου παρουσιαστεί πιο έτοιμο το αρσενικό για αναπαραγωγή μια και απαιτείται περισσότερο φως και μεγαλύτερη θερμοκρασία από αυτή που θα υπάρχει στο μπαλκόνι σου το χειμώνα....
  Ακόμη θεωρώ πως η ένωσή τους τόσο νωρίς μόνο κακό αποτέλεσμα θα σου φέρει.
  Λογικά η ένωση των ζευγαριών στις εξωτερικές εκτροφές πρέπει κατά τη γνώμη μου, να γίνονται αρχές Μάρτη ώστε να έχουν ωριμάσει οι καιρικές συνθήκες και να είναι αυτό περισσότερο εφικτό και κυρίως αποτελεσματικό.
   
 4. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Όχι δεν καταλάβατε.Όταν λέω στον ίδιο χώρο δεν εννοώ στη ζευγαρώστρα.Εννοώ στην κατασκευή με τα dexion να συνυπάρξουνε.Το ένα πάνω το άλλο κάτω σε διαφορετικά κλουβιά.Δεν είναι κρίμα κ.Γιάννη να φέρω μέσα το αρσενικό τώρα που συνήθησε και να βάλω το νέο πτηνό έξω?
  Επίσης το θηλυκό μάλλον θα το πάρω από τον ίδιο εκτροφέα που πήρα το αρσενικό ώστε να διατηρήσω μια γραμμή σταθερή για αρχή.Αυτό συνεπάγεται ότι το θηλυκό θα είναι εξωτερικής εκτροφής επίσης.
  Γιαυτό ρωτάω αν πάρω θηλυκό που έχει συνηθήσει έξω και ξαφνικά το φέρω μέσα για ένα μήνα μετά δεν θα είναι κάπως να ξαναβγεί έξω?
  Για ζευγάρωμα έχουμε πολύ καιρό δεν βιάζομαι να τα βάλω Γενάρη μήνα τα πουλιά.Απλώς ρωτάω για να δω πως να κινηθώ.
  Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν :)
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Το που θα βγάλει το χειμώνα ένα καναρίνι έχει μικρή σημασία αρκεί η επιλογή του χώρου να γίνει νωρίς.
  Δηλαδή αν ένα καναρίνι μπει μέσα τον Οκτώβρη θα συνεχίσει να ζει μια χαρά. Το ίδιο και για ένα καναρίνι που θα μείνει έξω ....
  Το "κακό" γίνεται μόνο αν αλλάζουμε τις θέσεις τους ...
  Δηλαδή "κακό" είναι μόνο το μέσα έξω γιατί άθελά τους ... οι περισσότεροι βγάζουν το καναρίνι το πρωί έξω και το μαζεύουν το βράδυ μέσα....
  Αυτό ακριβώς είναι το χειρότερο σενάριο... αυτό που πρέπει να αποφεύγουμε.
  Εσύ επιλέγεις και σχεδιάζεις για το που και πως θα τοποθετηθούν τα πουλιά σου και ενεργείς σύμφωνα με τις γνώσεις σου.... ίσως και με τις συμβουλές των φίλων του petbird....
  Και φυσικά όπως σωστά έγραψες ...
  στο οποίο συμφωνώ και επαυξάνω.....
   
 6. George98

  George98 PB Active Member

  γιατί είναι κακό να είναι στο ίδιο μπαλκόνι αν είναι σε χωριστά κλουβιά ?
   
 7. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Γιατί και με τον αέρα μεταφέροντε μικρόβια από το ένα στο άλλο.Πρέπει να είναι σε άλλο χώρο κατά την καραντίνα των 30 με 40 ημερών.
   
Φόρτωση...