Συμβιωση αρσενικων σε μεγαλο κλουβι

  • Θεματοθέτης υδροχοος 14-02
  • Ημερομηνία
υδροχοος 14-02

υδροχοος 14-02

PB New Member
#1
Θα ηθελα την βοηθεια σας.Στην δουλεια μου(τυπογραφειο)ενας φιλος θελει να βαλει 2 αρσενικα σε 1 μεγαλο κλουβι.Θα υπαρξει προβλημα?Πρεπει να βαλει και καποιο θυληκο μαζι?
 
P

Pegasos1982

PB New Member
#2
Εξαρτάτε από τα πουλιά που θα μπουν μαζί. Μπορείς να τα βάλεις αλλά να δεις να μην μαλώνουν. Καλό είναι να χωρίσεις στη μέση το ίδιο κλουβί και να τα βάλεις χωριστά για λίγες μέρες και να βλέπονται. Όταν βγάλεις το χώρισμα θα έχουν γνωριστεί και θα έχουν και τα δύο τους χώρους τους έτσι δεν θα νιώθει κανένα φιλοξενούμενο στο κλουβί. Επίσης να υπάρχουν όλα εις διπλούν (φαγητό, νερό κ.α) για να μην τσακώνονται για το ποιο θα πρωτοφάει.
 
Nikoletta

Nikoletta

PB New Member
#3
Πολύ χρήσιμη η ερώτηση του Ανδρέα, γιατί κι εγώ αυτό αναρωτιόμουν. Αγόρασα για τον χοντρό μου καναρίνο ένα κλουβί που είναι για ζευγάρι (και πάλι μεγάλο μου φαίνεται αλλά τέλος πάντων) και του έβαλα μόνο τρία κλαδάκια για να κάνει λίγη γυμναστική και να έχει χώρο να πεταρίζει κιόλας. Σε 15 μέρες που θα τον ξαναδεί ο γιατρός και θα κάνω τσεκ και στον δεύτερο κάναρό μου, έλεγα (αν είναι υγιής κι αυτός) να τα βάλω δοκιμαστικά μαζί. Μήπως αρπαχτούν? Είναι μεγάλοι κελαηδητές (ειδικά ο φούσκας), Υπάρχει περίπτωση η συγκατοίκηση να επηρεάσει το κελάδημα?
 
mgerom

mgerom

Honored Member
#4
Ο κανόνας διαβίωσης σε περιόδους ανάπαυσης είναι,
τα αρσενικά ένα-ένα στα κλουβάκια τους και τα θηλυκά
όλα μαζί στην κλούβα πτήσης.
-Δεν είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ οτι θα έχουμε προβλήματα αν δεν το
τηρήσουμε αυτό.Αλλά νομίζω οτι αν δεν υπάρχει ιδιαίτερη
ανάγκη χώρου ή τέλος πάντων,κάποιου αλλου παράγωντα
είναι ο καλύτερος τρόπος διαμονής.
 
Top