Συμβιωση αρσενικων σε μεγαλο κλουβι

Συζήτηση με θέμα Συμβιωση αρσενικων σε μεγαλο κλουβι, που ξεκίνησε από υδροχοος 14-02, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 14 Μαϊ 2008.

 1. Θα ηθελα την βοηθεια σας.Στην δουλεια μου(τυπογραφειο)ενας φιλος θελει να βαλει 2 αρσενικα σε 1 μεγαλο κλουβι.Θα υπαρξει προβλημα?Πρεπει να βαλει και καποιο θυληκο μαζι?
   
 2. Pegasos1982

  Pegasos1982 PB New Member

  Εξαρτάτε από τα πουλιά που θα μπουν μαζί. Μπορείς να τα βάλεις αλλά να δεις να μην μαλώνουν. Καλό είναι να χωρίσεις στη μέση το ίδιο κλουβί και να τα βάλεις χωριστά για λίγες μέρες και να βλέπονται. Όταν βγάλεις το χώρισμα θα έχουν γνωριστεί και θα έχουν και τα δύο τους χώρους τους έτσι δεν θα νιώθει κανένα φιλοξενούμενο στο κλουβί. Επίσης να υπάρχουν όλα εις διπλούν (φαγητό, νερό κ.α) για να μην τσακώνονται για το ποιο θα πρωτοφάει.
   
 3. Nikoletta

  Nikoletta PB New Member

  Πολύ χρήσιμη η ερώτηση του Ανδρέα, γιατί κι εγώ αυτό αναρωτιόμουν. Αγόρασα για τον χοντρό μου καναρίνο ένα κλουβί που είναι για ζευγάρι (και πάλι μεγάλο μου φαίνεται αλλά τέλος πάντων) και του έβαλα μόνο τρία κλαδάκια για να κάνει λίγη γυμναστική και να έχει χώρο να πεταρίζει κιόλας. Σε 15 μέρες που θα τον ξαναδεί ο γιατρός και θα κάνω τσεκ και στον δεύτερο κάναρό μου, έλεγα (αν είναι υγιής κι αυτός) να τα βάλω δοκιμαστικά μαζί. Μήπως αρπαχτούν? Είναι μεγάλοι κελαηδητές (ειδικά ο φούσκας), Υπάρχει περίπτωση η συγκατοίκηση να επηρεάσει το κελάδημα?
   
 4. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Ο κανόνας διαβίωσης σε περιόδους ανάπαυσης είναι,
  τα αρσενικά ένα-ένα στα κλουβάκια τους και τα θηλυκά
  όλα μαζί στην κλούβα πτήσης.
  -Δεν είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ οτι θα έχουμε προβλήματα αν δεν το
  τηρήσουμε αυτό.Αλλά νομίζω οτι αν δεν υπάρχει ιδιαίτερη
  ανάγκη χώρου ή τέλος πάντων,κάποιου αλλου παράγωντα
  είναι ο καλύτερος τρόπος διαμονής.
   
Φόρτωση...