Συμβατότητα παπαγάλων Ζακό με άλλα είδη

Συζήτηση με θέμα Συμβατότητα παπαγάλων Ζακό με άλλα είδη, που ξεκίνησε από anatolia, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 5 Ιουλ 2016.

Sissy
Best Answer Sissy, 5 Ιουλ 2016
Το να συνυπάρχουν αυτά τα είδη παπαγάλων που ανέφερες εκτός κλουβιού θα πρέπει να το ξεχάσεις (για το καλό τους). Ουσιαστικά κανείς δεν μπορεί να σου... Ολόκληρο το Post
 1. Εδώ και πολύ καιρό πηγαίνω σε τοπικό πετσόπ, όπου ζει ένα πολύ δυστυχισμένο πλάσμα φυλής αφρικανικό γκρέι. Ζει σε ένα μικροσκοπικό κλουβί, σπάνια του δίνουν φρούτα-λαχανικά, παιχνίδια και γενικά, παρόλο που ισχυρίζονται ότι το αγαπούν και το έχουν από μωρό, είναι παραμελημένο, με βρώμικο φαί και νερό μέσα.

  Είχαμε κάνει κρούση στον ιδιοκτήτη να μας το πουλήσει και εκείνος ζήτησε 1000 ευρώ… Λίγο δύσκολο για εμάς τότε, καθώς ψάχναμε ταίρι στον Αλεξανδρινό μας (και βρήκαμε τελικά την λατρεμένη μας Κοκό).

  Δεν σταματήσαμε να του δίνουμε σημασία του πουλιού, κάθε φορά που πηγαίναμε στο κατάστημα για ψώνια και εκείνο άρχισε να μας αναγνωρίζει…

  Τους τελευταίους 2 μήνες μαζί με τα παιχνίδια που έφτιαχνα για τα δικά μου, έφτιαχνα και για τον Τάσο (τον African))) και όταν πήγαινα στο μαγαζί, του τα πήγαινα μαζί με ένα μήλο και ένα καρότο.

  Οι ιδιοκτήτες με ευχαριστούσαν και του κρεμούσαν τα παιχνίδια, εκείνο έκανε σαν τρελό να τα παίξει, έφτανε να τα ξεγυμνώσει όλα, έμεναν μόνο τα σχοινιά στο τέλος.

  Με τα πολλά και τα λίγα, το πουλί άρχισε να με αναγνωρίσει και κάθε φορά που έβλεπε να παρκάρω μπροστά στο μαγαζί ανασκουμπωνόταν, με κοιτούσε και έβγαζε διάφορους ήχους, όταν το πλησίαζα. Σήμερα πέρασα πάλι από εκεί, πάρκαρα απέναντι και εκείνο με είδε και με αναγνώρισε! Έτρεξε στην άκρη του κλουβιού και άρχισε να κάνει διάφορους ήχους! Μόλις του έδειξα τη σακούλα ανοιχτή και είδε μέσα τα καινούρια παιχνίδια, δεν ξεκολλούσε! Αυτή τη φορά η σακούλα είχε και κουκουνάρια μέσα να κριτσινάει, να δούμε αν του αρέσουν, όπως στα δικά μου.

  Ο γιος του ιδιοκτήτη με ευχαρίστησε για τα καινούρια παιχνίδια και μου είπε ότι μόλις είχε βγάλει από το κλουβί του το σχοινί από το τελευταίο παιχνίδι, τα δώρα έφτασαν εγκαίρως δηλαδή σήμερα.

  Και μετά με ρώτησε γιατί δεν τον παίρνουμε;;; Φαίνεται ότι αγαπάμε τα πουλιά και θα είναι μαζί μας ευτυχισμένο… Εγώ του απάντησα, πως μακάρι να είχα τόσα μετρητά να τον έπαιρνα αμέσως, αλλά, δυστυχώς, δεν μπορώ προς ώρας και θα το σκεφτούμε στο κοντινότερο μέλλον και θα το συζητήσουμε σύντομα αυτό το θέμα.

  Όταν έφευγα από το μαγαζί, κοντοστάθηκα στο κλουβί του και του μιλούσα, εκείνο κατέβηκε, πλησίασε στην άκρη κοντά μου και με άκουγε προσεκτικά, κοιτώντας με κατάματα, σαν να μου έλεγε: «Πάρε με μαζί σου!».

  Το ερώτημα τώρα είναι, κατά πόσο θα μπορέσει να ενσωματωθεί στην παρδαλή μας παρέα (μπάντζι, κοκατίλ και Αλεξανδρινοί);;;

  Δεν έχω ιδέα από Αφρικανικούς Γκρι, ξέρω μόνο ότι είναι τα πιο έξυπνα και τα πιο μακροβιότερα. Φωνάζουν, όπως οι Αλεξανδρινοί;;; Πετάνε μέσα στο σπίτι, αν τα αφήσεις;;; Θα μαλώνουν μεταξύ τους;;; Τίποτα δεν ξέρω ακόμα. Η τρέλα, όμως, μου έχει μπει στο μυαλό, όπως καταλάβατε, και αναρωτιέμαι, αν μας παίρνει για άλλο ένα μέλος στην οικογένεια;;;

  Έστω, και με δόσεις ή γραμμάτια!))) Είναι πολλά τα λεφτά, Αλέκο)))))

  Αν έχετε κάτι να με συμβουλέψετε, θα σας είμαι άκρως ευγνώμων!)))

  Ευχαριστώ!)
   
 2. Best Answer:
  Post #337680 by Sissy, 5 Ιουλ 2016
 3. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Για χιλιάρικο ούτε συζήτηση. Πάνω από 600-700 ούτε γι' αστείο πες στον κύριο.
  Τώρα όπως καταλαβαίνεις λόγω μεγέθους (ρίξε μια ματιά στο ράμφος), δεν γίνεται να ενσωματωθεί στην παρέα έτσι απλά και φυσικά.
  Θα χρειαστεί πολύ δουλειά αλλά και πάντα θα έχεις το νου σου.
  Διάβασε κάποια πράγματα εδώ https://petbirds.gr/articles/Αφρικανικός-Γκρίζος-Παπαγάλος-psittacus-erithacus.49/ .
  Τώρα όσον αφορά την διάθεσή σου.. ποιους ρωτάς; Κι εγώ θα έκανα τα πάντα να τον πάρω :)
   
 4. ilie mp

  ilie mp Daily Active Member

  Πρώτα από όλα να πω ότι είσαι απίστευτη!!!
  Χίλια μπράβο που πηγαίνεις και τον φροντίζεις και τον κάνεις ευτυχισμένο.
  Αλλά...1000 ευρώ?????
  Που πλέον με 600 παίρνεις μωρό με δαχτυλίδι συλλόγου...
  Εννοείται και τον έχεις αγαπήσει και ξεχωρίσει από τους άλλους ζακό όμως πρέπει να τα βρείτε κάπου στη μέση.
  Όσο για τα υπόλοιπα θα γίνει σιγά σιγά η γνωριμία.
  Στην τελική ίσως για μεγάλο διάστημα να τον βγάζεις εκτός κλουβιου όταν τα άλλα θα είναι μέσα :)
  Να μας ενημερώνεις.
   
 5. Ευχαριστώ πολύ! Είναι ο μοναδικός στο μαγαζί και πολύ θλημμένος((( Ολη μέρα κάθεται σε ένα μικρό κλουβί στο κέντρο της αίθουσας, χωρίς παιχνίδια και ιδιαίτερες ασχολίες.... Και φαίνεται ότι είναι πουλί ήρεμο και έξυπνο. Αλλά, το αφεντικό είναι ανυποχώρητο, δυστυχώς....Θα προσπαθήσω πάλι να διαπραγματευτώ τιμή, μόλις επιστρέψει ο σύντροφός μου από την εποχιακή του εργασίας προς Σεπτέμβρίο. Πιο νωρίς, δυστυχώς, δεν βλέπω να γίνεται η δουλειά...Αχ!)
  Να φανταστείτε, τον Αλεξανδρινό μου έκανα ένα χρόνο να μην το φοβάμαι, και ακόμη προσέχω μη με δαγκώσει μερικές φορές. Αλλά του Τάσου το ράμφος δεν με πτωεί καθόλου και ας είναι 2 φορές πιο μεγάλο!) Μεγάλη σκέψη το αν ταιριάξουν όλα μαζί σαν είδη, να συνυπάρξουν αρμονικά δηλαδή, να μην έχουμε ξεπουπουλιάσματα και δράματα εδώ μέσα...Αυτό είναι πολύ σημαντικό, νομίζω!
   
 6. ilie mp

  ilie mp Daily Active Member

  Ξέρουμε τι ηλικία έχει ο μικρός?
  Πήγαινε και δείξτους στο ίντερνετ πόσο κοστίζουν μωρά ζακο.
  Πες τους αν θέλω βρίσκω φτηνό, απλά θέλω αυτόν γιατί θέλω να τον κάνω ευτυχισμένο.
  Εδώ δεν είναι χαρούμενος...
  Καλά ξέρεις..με τρόπο πες το χαχα.
  Όσο για το αν θα ζούνε αρμονικά όπως σου είπα και πιο πάνω μπορεί να περάσει και ενάς χρόνος μέχρι να μπορούνε να ειναι ελεύθερα όλα μαζί (ίσως και πολύ λιγότερο φυσικά, ίσως και περισσότερο, ίσως και ποτε).
  Μπορείς να βγάζεις κάποια ώρα τα μεν και κάποια ώρα τα δε,αν τελικά τον πάρεις και δεις ότι δεν τα βρίσκουν.
  Όσο για τους αλεξανδρινους φαντάζομαι τον φόβο σου και τον θεωρώ και λογικό.
  Εδώ εγώ ένα λοβακι έχω και μπορεί να τον πιάσουν οι κακες του και φοβάμαι το "θηρίο" :p
   
 7. Από ότι ξέρω, πρέπει να είναι 5-6 ετών το πουλί. Αυτός μου είπε ότι το μεγάλωσε με κρέμα στο χέρι και ότι τράβηξε πολλά (οικονομικά μάλλον;;;) μέχρι σήμερα και για' αυτό το δίνει τόσα λεφτά και δεν κάνει καμία έκπτωση....Τώρα τι να πω;;; Να το έχεις εκεί να βασανίζεται για να πάρεις χρήματα, χωρίς να σκέφτεσαι ότι και η υγεία και η συμπεριφορά του χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα;;; Και είσαι και πετσόπ που σου βγαίνουν όλα σχεδόν τζάμπα! Αγάπη είναι αυτό τώρα;;;
  Του είχα πει το χειμώνα να μας το δώσει πιο φτηνά και ότι στο Ωραιόκαστρο έχει πολύ καλούς εκτροφεις που τότε δίναν μωρά με 450-500 ευρώ. Εκείνος ακούνητος!)) Τι να πω;;;
  Για τις ξεχωριστές βόλτες: πιο παλιά τα έβγαζα όλα μαζί. Μετά, όμως, διάβασα ότι ένας Αλεξανδρινός είχε ορμήξει σε ένα μπάντζι στο καινούριο σπίτι που τον πουλήσαν και το μικρό πέθανε, του έκοψεσχεδόν το κεφάλι. Από τότε βγαίνουν μόνο Αλεξανδρινοί-Κοκατίλ ή Κοκατίλ-Μπάντζι...))) Διαχωρίζω τα πράγματα και όσα μένουν μέσα στα κλουβιά, φροντίζω να απασχολούται με παιχνίδια ή λιχουδιές για να μην τους κακοφαίνεται, χεχε!)))
  Ηθελα πολύ τη γνώμη κάποιων μελών μας που ήδη έχουν Ζακό! Θα είναι η πιο αξιόπιστη πηγή, νομίζω, για αρκετά πράγματα σχετικά με το είδος...)
  Σε ευχαριστώ και να χαίρεσαι το λοβάκι σου! (Σκεφτόμουν και ένα τέτοιο ζευγάρι, η αλήθεια!)))
   
 8. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Τότε πρέπει να βάλεις και στον τίτλο το "ζακό" για να το δουν όσοι έχουν, έχουν αρκετοί.
   
 9. Μπορώ να το συμπληρώσω τώρα;;; Πως το κάνω;;;
   
 10. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Προσπάθησε να κάνεις αλλαγή τίτλου, δεν ξέρω αν μπορείς, αν όχι, ζήτα από κάποιο μοντ να στον αλλάξει.
   
 11. Οκ, μισό να δω αν μπορώ!

  Οκ, τα κατάφερα, το άλλαξα! Ευχαριστώ!)))
   
 12. Το να συνυπάρχουν αυτά τα είδη παπαγάλων που ανέφερες εκτός κλουβιού θα πρέπει να το ξεχάσεις (για το καλό τους).
  Ουσιαστικά κανείς δεν μπορεί να σου απαντήσει με σιγουριά αν κάποτε θα καταφέρεις-καταφέρουν να κάνουν παρέα εκτός κλουβιού, διότι εκτός των διαφορετικών μεγεθών, πολλά (αν όχι όλα) εξαρτώνται και από τους χαρακτήρες τους.
  Εφόσον τα πουλιά δεν έχουν από μικρά μεγαλώσει μαζί (πάλι δεν ενδείκνυται κατά την άποψή μου η ομαδική έξοδος) καλύτερα να φροντίσεις να βγαίνουν ή διαφορετικές ώρες ή σε διαφορετικά δωμάτια.
  :)Γιατί σώνει και καλά θα πρέπει να αλληλεπιδρούν εκτός κλουβιού;;η συντροφιά και το ενδιαφέρον του ενός για τον άλλον μια χαρά γίνεται και μέσα από τα κλουβιά τους (και είναι και ασφαλείς)
   
  Sissy, 5 Ιουλ 2016
  Best Answer
  #11
 13. Ναί, δεν αντιλέγω! ¨Ομως, αν τύχει και έχω έξω τα κοκατίλ, π.χ. και τον Ζακό;;; Η τους Αλεξανδρινούς και τον Ζακο;;; Τα δικά μου έχουν μάθει να είναι σχεδόν κάθε μέρα έξω και γκρινιάζουν όταν τα έχω μέσα. Ιδίως τα κοκατίλ. Λέω, αν τύχει και είναι έξω, θα τους ορμήξει;;;; Σίγουρα μέσα στα κλουβια είναι όλα πολύ πιο ασφαλή...)))
   
 14. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Ετσι ακριβως κ εγω επαθα το ιδιο με το Γιωργο, το θλιμμενο ζακουδι της περιοχης.
  Εμενα δεν το σκεφτηκαν καν να τον πουλησουν, μου ειπαν με 1000 ευρω θα σου παραγγειλουμε απο κει που ειναι κ ο Γιωργος.. κ φυσικα ειπα οχι.
  Απο αλλο πετσοπ μου δινουν δωρεαν ενα ταλαιπωρο κοκατιλ και δεν το πηρα.
  Μπραβο σου παντως που το προσπαθειςευχομαι να βρει ο Τασος την ευτυχια κοντα σου!
   
 15. *Αυτό δεν...τυχαίνει, μπορείς να φροντίσεις να μη συμβεί, στο χέρι σου είναι...:)
  **Ας το δούμε και από αυτή τη μεριά Ανατολία μου...αυτό είναι ένα ταλαίπωρο πουλί, που δεν έχει ποτέ κανείς ασχοληθεί μαζί του και δεν έχει μάθει να βγαίνει εκτός κλουβιού. Λογικό λοιπόν θα είναι να είναι καχύποπτο και ανασφαλές έστω και στο πλησίασμα των άλλων πουλιών.
  Αν δεν το πάρεις στο σπίτι πρώτα, ώστε να το παρατηρήσεις για αρκετό καιρό και να καταλάβεις (πάω κάτω) σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται, που να ξέρεις τι αντιδράσεις μπορεί να έχει (όποιες και να έχει το κακόμοιρο, ''λογικές'' θα είναι);)
   
 16. Ευχαριστώ! Το ταλαίπορο κοκατίλ θα το έπαιρνα πάντως ασυζητητή και επί τόπου! ))) Είναι πολύ λατρεμένα και πολύ πιο ευαίσθητα από τα μεγαλύτερα πτηνά. Αν ήταν στην περιοχή μου, θα σου ζητούσα να μου πείς που βρίσκεται να πάω να το πάρω...(

  Ναι, σίγουρα. Αν και το αφεντικό του μου έλεγε ότι το βγάζει και το παίζει που και που (αμφιβάλλω!!!!))) Φυσικά, αφού είναι τόσο μεγάλο πουλί και κάπως ακοινώνητο, θα περιμένω ο σύντροφός μου να το αναλάβει, αν τελικά συμφωνήσουμε στην τιμή. Εκείνος έχει τον τρόπο να επιβάλλεται και τον Ρόκκο μας εκείνος τον συνέτησε))) Νοιώθουν τα μαιμούνια που τα παίρνει να κάνουν ζαβολιές και που όχι))) Εκείνον μόνο 1 φορά τον δάγκωσε, και αφού είδε πως δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, σταμάτησε τα δαγκώματα και τώρα πια τ΄ρεχει μόλις του πει ο φίλος μου το έλα.
   
 17. Πολυ γλυκια η σκεψη σου για τον ζακο,ομως.αυτο το ενδιαφερον σου για το ατυχο πουλι ειναι και το κινητρο του πετσοπα για μεγαλυτερο κερδος! Γνωμη μου μην ενδωσεις , συνεχισε να δειχνεις το ενδιαφερον σου για το πουλι και πες του οτι δεν ενδιαφερεσε πλεον λογω οικονομικων! Ετσι θα κανει αυτος την κινηση του και του ξεκοβεις οτι με δανεικα φτανεις οριακα το ποσο που ειπωθηκε ποιο πανω !!Υπαρχει βεβαια και η περιπτωση που λενε κ οι πωλητες αυτοκινητων,οτι υπαρχει καποιος ενδιαφερομενος για να σε κανει να αποφασισεις γρηγορα!
   
 18. Το σκέφτηκα και εγώ να κρατήσω για κάποιο διάστημα ουδέτερη στάση, να δει δηλαδή ότι δεν με παίρνει οικονομικά, αλλά ότι το αγαπώ το μαιμούνι. Από όσο ξέρω, το πουλάει τάχα εδω και 2 χρόνια... Οπότε, με τους τσιφούτηδες που έχουμε εδώ στην περιοχή και γενικά πολύ ελάχιστους που ασχολούνται με οικόσιτα και έχουν πετς (σκεφτείτε, ότι η φόλα είναι δεδομένο παντού εδώ, το σκυλί εδώ και 2 χρόνια με φίμωτρο το βγάζω έξω!), μάλλον δεν έχει και πολλούς υποψήφιους να το αγοράσουν. Λυπάμαι μόνο το πουλί που ενώ θα μπορούσε ήδη να είναι σε νορμάλ συνθήκες, το ταλαιπωρεί τζάμπα ο άνθρωπος, έτσι, για δικό του κέφι και συμφέρον...
  Για να ξεκοκκαλίζει τα παιχνίδια μέχρι να μην μένει τίποτε πάνω στον σπάγκο και να με θυμάται, σκεφτείτε τι δίψα έχει για επικοινωνία και συντροφιά. Και είναι και μεγάλης νοημοσύνης, όχι ανόητο!(
   
 19. Στειλε καποιον γνωστο σου να παζαρεψει τιμη! Τουλαχιστον να ξερεις που κινειτε! Βεβαια οχι κατευθειαν για τον ζακο! Ας πει για αμαζονιου και να περιμενει αυτος να του κανει την προταση! Πονηριες αλλα σε πονηρους εμπορους πρεπει νασαι και εσυ! Βεβαια αν τουχεις μιλησει για το φορουμ και το παρακολουθει την πατησαμε!!:faceplm
   
 20. Οχι, το φόρουμ είναι ασφαλές!))) Το θέμα είναι ότι δεν έχει άλλα μεγάλα πουλιά, μόνο κάτι καναρινάκια και μάντζι και αυτό ήταν! Γενικά, περίεργο μαγαζί είναι, έχω την εντύπωση πως το έχει για βιτρίνα και από κάπου αλλού βγάζει τα προς το ζην του....(
   
 21. Απλα λεω να ρωτησει καποιος για αμαζονιου αν φερνει παραγγελια Το λογικο ειναι να του πει οτι υπαρχει ο ζακο! Σιγουρα για κραχτη τον εχει και παραλληλα ψαχνει για τον εναν που θα τον δωσει! Δωσε και σωσε το μαγαζι που λενε :rolleyes:
   
Φόρτωση...