Συμβίωση Gouldian

Συζήτηση με θέμα Συμβίωση Gouldian, που ξεκίνησε από Milksnakeman, στο Forum 'Γενικά Θέματα για Εξωτικά Πουλιά' του PetBirds, 13 Φεβ 2009.

 1. Milksnakeman

  Milksnakeman PB New Member

  Μου έκαναν δώρο ένα θυλικό gouldian και μετά απο την σχετική καραντίνα το έβαλα μαζί με τα άλλα δυο που έχω.
  Η ερώτηση μου ειναι η εξής. Θα υπάρξει πρόβλημμα κατα την περίοδο του ζευγαρόματος τώρα που ειναι 2 θυλικά και ένα αρσενικό? Γιατι άλλα προβλήμματα δεν νομίζω να υπάρξουν, μιας και ειναι πολύ κοινωνικά τα gouldian.
   
 2. Αν ειναι μεγαλο το κλουβι σου δεν θα εχεις κανενα προβλημα στην συμβιωση τους. Τωρα κατα την αναπαραγωγη, τα θυληκα ειναι αυτα που επιλεγουν αρσενικο στο κοπαδι οποτε δεν βελτιωνεις κατι. Αν βεβαια μιλαμε για μεγεθη τυπου κλασσικης διπλης ζευγαρωστρας, τοτε ενα επιπλεον ατομο ενοχλει στην αναπαραγωγη. O Jamie αν θυμαμαι καλα τα εχει στην αναλογια που περιγραφεις και μπορει να μας πει παρατηρησεις.
   
 3. jamieo

  jamieo PB Member

  Ναι, ο Οδυσσέας είναι σωστή. Έχω δύο κορίτσια και 1 αγόρι Gouldians. Είναι σε ένα ενιαίο κλουβί. Όπως δήλωσε ο Οδυσσέας, το αρσενικό θα τραγουδήσουν και να εκτελέσει για τα θηλυκά. Οι γυναίκες θα επέλεγαν το αρσενικό ή θα αγνοήσει τον. Ποτέ δεν έχω δει κανένα σημείο μάχες μεταξύ των δύο μου γυναίκες. Ωστόσο, θα έχουν παρατηρήσει ότι μια γυναίκα έχει ισχυρίστηκε το αρσενικό. Το δεύτερο γυναικείο δεν φαίνεται να ενοχλείται από αυτό.
   
 4. Milksnakeman

  Milksnakeman PB New Member

  Πολύ ωραία λοιπόν. Έχω την διπλή ζευγαρώστρα, οπότε αν αποκτίσω στο μέλλον άλλο ενα αρσενικό δεν θα έχω πρόβλημμα χώρου ε?
  Απο φωλιές τι μου προτήνετε?Ανοιχτού τύπου ή κλειστού τύπου?
  Γιατι έχω βάλει μια και μια, αλλά δεν έχουν δείξει καμία προτήμιση σε καμία μέχρι τώρα.
   
 5. jamieo

  jamieo PB Member

  Πόσο μεγάλο είναι το κλουβί σου; για 2 ζεύγη, θα ήθελα να πιστεύω κλωβό τουλάχιστον 1 μέτρο ευρύ θα ήταν απαραίτητη.

  Χρησιμοποιώ κλειστά φωλιές. Ωστόσο, δεν είμαι σοβαρά το θέμα της αναπαραγωγής. Πολλοί κτηνοτρόφοι χρησιμοποιούν παπαγάλος nestboxes (οι φωλιές έχουν σχεδιαστεί για χρήση από Budgerigars).
   
 6. jamieo

  jamieo PB Member

  Έχω συνημμένη φωτογραφία μου κλουβί για Gouldians.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 7. Milksnakeman

  Milksnakeman PB New Member

  Όχι 1 μέτρο δεν ειναι. Είναι 80cm το κλουβί.
  Θέλω να φτιάξω ένα μεγάλο όμως, με στόχο να φιλοξενεί 3 ζευγάρια.
  Ποιές ειναι οι κατάλληλες διαστάσεις?
   
 8. jamieo

  jamieo PB Member

  Είμαι εξοικειωμένος με την ελάχιστη απαίτηση των 2 κυβικά πόδια για κάθε ζεύγος αναπαραγωγής. Αυτό είναι το ίδιο με 40 cm x 40 cm x 40 cm. Ωστόσο, αυτό είναι ένα ελάχιστο μέγεθος. Για 3 ζεύγη θα πρότεινα 1,5 μ. ως ελάχιστη κλίμακα. Βάθος 75 cm έως 1 μέτρο και το κατάλληλο ύψος. Είναι πεποίθησή μου ότι ένα μεγαλύτερο κλουβί είναι πάντα καλύτερο. Τα πτηνά θα είναι πολύ υγιέστερο, εάν έχουν την ελευθερία να πετάξει.

  Θα πρέπει να προσθέσω, ότι ίσως υπάρχει ένα άρθρο για πρότειναν κλωβό μεγέθη σε αυτήν την περιοχή. Έχω προβλήματα χρησιμοποιώντας την "αναζήτηση" λειτουργία, επειδή δεν γνωρίζω αρκετά καλά Ελληνικά. Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι και άλλα μέλη θα είναι σε θέση να σας βοηθήσει επίσης.
   
 9. Milksnakeman

  Milksnakeman PB New Member

  jamieo σε ευχαριστώ πολύ.
  Με βοήθησες πάρα πολύ!
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...