Συγκριση χαρακτηριστικων Μαλινουα με Ιζαμπελα

Συζήτηση με θέμα Συγκριση χαρακτηριστικων Μαλινουα με Ιζαμπελα, που ξεκίνησε από Δημητρης_Α, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 18 Μαϊ 2009.

 1. καλησπερα, ποια ειναι καλυτερη ρατσα απο αποψη 1)καλυτερης εκτροφης 2)πιο ευκολη αναπαραγωγη 3)πιο ανθεκτικα σε καιρικες συνθηκες 4)καλυτερο κελαιδημα 5)καλυτερα χρωματα...ΜΑΛΙΝΟΥΑ Η ΖΑΜΠΕΛΑ???

  Ξερω το καθενα εχει τα δικα του αλλα σε αθροισμα πια ταχουν ολα αυτα που ανεφερα σε μεγαλυτερο βαθμο???
   
 2. 1. Δεν κατάλαβα τι εννοείς.
  2. Το ίδιο και για τα δύο
  3. Επίσης το ίδιο και τα δύο
  4. Το καναρίνι φωνής (μαλινουά) φυσικά αλλά είναι και θέμα γούστου.
  5. Το καναρίνι χρώματος(ιζαμπέλα) φυσικά αλλά επίσης είναι θέμα γούστου.

  Δεν μπορείς να κάνεις μια τέτοια σύγκριση λόγω του διαφορετικού χαρακτήρα της κάθε ράτσας. Η μία είναι για να την ακούμε (όχι ότι δεν βλέπεται) και η άλλη για να την βλέπουμε (όχι ότι δεν ακούγεται).

  Είναι σαν να συγκρίνεις ένα κανίς με ένα ντόπερμαν. Το καθένα έχει άλλα χαρακτηριστικά για τα οποία το διαλέγει ο ιδιοκτήτης του. Άλλος θέλει φύλαξη και άλλος παρέα πάνω στον καναπέ. Περί ορέξεως λοιπόν... και η ράτσα.
   
 3. 1) πιο ειναι πιο ημερο δηλαδη να σου μιλαει να σου κελαιδαει..εγινε ευχαριστω..επειδη θελω να αποκτησω κατι αλλο εκτος απτα κοινα καναρινια που εχω και ξερω οτι αυτες οι δυο ρατσες ειναι οι καλυτερες..τι μου προτεινεις???
   
 4. Το ίδιο ήμερα είναι και τα δύο. Εξαρτάται πάντα από το πως έχει μεγαλώσει και πως έχει συνηθίσει το πουλί. Για να σου προτείνω δεν μπορώ γιατί είναι ανάλογα τι αρέσει σε σένα πιο πολύ. Τόσο από ήχο όσο και από όψη.
   
 5. αν ζευγαρωσω ιζαμπελα με μαλινουα υπαρχει προβλημα???
   
 6. Δεν θα έχεις τα χαρακτηριστικά κανενός από τα δύο στους απογόνους. Το κελάηδημα του μαλινουά θα χαθεί και το χρώμα ιζαμπέλα θα γίνει παρδαλό κίτρινο. Στο προηγούμενο παράδειγμα που σου έδωσα με τα σκυλιά θα ήταν σαν να ζευγάρωνες το κανισάκι με το ντόπερμαν :eek:
   
 7. οκ ευχαριστω..δηλαδη θα βγει σαν κοινο καναρινι σε χαρακτηριστικα???
   
 8. Θα είναι κοινό καναρίνι, ίσως η φωνή να είναι λίγο πιο χαμηλή από τα υπόλοιπα κοινά αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο.
   
Φόρτωση...