Συγκατοίκηση ήμερου με άγριου κοκατίλ

Συζήτηση με θέμα Συγκατοίκηση ήμερου με άγριου κοκατίλ, που ξεκίνησε από mixalis20032015, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 11 Νοε 2015.

Marilenaki
Best Answer Marilenaki, 11 Νοε 2015
ναι με σωστη γνωριμια, οχι με το που παρεις το νεο πουλι να το βαλεις στο κλουβι με το δικο σου κοκατιλ. Επισης θα χρειαστεις 2 κλουβια και για τη... Ολόκληρο το Post
 1. Μπορεί να συγκατικισει ένα ημερο κοκατιλ με ένα άγριο κοκατιλ?
   
 2. Best Answer:
  Post #294126 by Marilenaki, 11 Νοε 2015
 3. Και γιατί όχι;
  Απλά το ήμερο ίσως αγριέψει λίγο...
   
 4. Ψήφοι: 1
  ναι με σωστη γνωριμια, οχι με το που παρεις το νεο πουλι να το βαλεις στο κλουβι με το δικο σου κοκατιλ.
  Επισης θα χρειαστεις 2 κλουβια και για τη περιοδο της καραντινας.
  Το ενδεχομενο να αγριεψει το ημερο πουλι ειναι πολυ πιο πιθανο απο το να ημερεψει το αγριο.
  αν εχεις υπομονη βεβαια και καθημερινη ενασχοληση μαζι του μπορεις να καταφερεις να κανει καποια βηματα εξημερωσης και το αγριο, με την προϋποθεση οτι το ημερο πουλι θα εχει περασει ενα διαστημα σε ξεχωριστο κλουβι και θα εχει αναπτυχθει ηδη ενας δεσμος εμπιστοσυνης μαζι του πριν τα βαλεις μαζι.
   
 5. Βέβαια είναι σίγουρο πως θα κρατήσω καραντίνα!! Σας ευχαριστώ αααα και επίσης επειδή η πολυκατοικία μου έιναι πολύ παραξενη τα κοκατιλ θα κάνουν φασαρία?

  Αααα επίσης επειδή θα είναι το ημερο κοκατιλ αρσενικό και το άγριο που έχω ήδη είναι και αυτό δεν πιστεύω να έχουμε διαμάχες αφού θα κρατήσω καραντίνα
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Κάνουν αρκετή φασαρία ειδικά τα αρσενικά που λες.
  Μετά την καραντίνα θα προχωρήσεις σε σταδιακή γνωριμία τους στο ίδιο δωμάτιο σε διαφορετικά κλουβιά. Στην αρχή στις δύο άκρες του δωματίου και σταδιακά θα μειώνεις την απόσταση μέχρι να τα βάλεις δίπλα-δίπλα. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει γύρω και πάνω από μήνα.
  Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να μην δημιουργηθεί φιλική σχέση μεταξύ τους, ιδιαίτερα που είναι του ίδιου φύλου.
  Παρατηρούμε και αποφασίζουμε αν θα τα βάλουμε μαζί. Γενικά τα κοκατίλ είναι ήπιου χαρακτήρα πουλάκια και συνήθως αποδέχονται το ένα το άλλο, ωστόσο κάθε πλάσμα έχει τον χαρακτήρα του και ποτέ δεν ξέρεις. Θα είσαι σε επαγρύπνηση στην αρχή.
   
 7. Αν και ο δικός μου είναι αρσενικός είναι πολύ ήσυχος όταν λες φασαρία? Πάρα πολύ?
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Βρε Μιχάλη εγώ τώρα να πω μια ιδέα?? Γιατί δεν προσπαθείς να ασχοληθείς με το κοκατιλάκι που έχεις τώρα και να προσπαθήσεις να το ημερέψεις και μετά από καιρό να πάρεις ένα ακόμα ήμερο να κάνουν παρέα? Και έτσι δε θα αγριέψει κανένα απ τα 2 γιατί και τα 2 θα ναι ήμερα... Είσαι μικρός ακόμα και δεν έχεις εμπειρία για 2 κοκατίλ (και ειδικά όταν το ένα είναι άγριο).. και η διαδικασία που περιγράφουν πάνω τα κορίτσια δεν είναι εύκολη.. θέλει εμπειρία και σωστό χειρισμό.. προτείνω να ασχοληθείς σοβαρά με το κοκατίλ που έχεις τώρα, να σε μάθει να το μάθεις, να εξοικειωθείτε ο ένας με τον άλλον, να αναπτύξετε μια όμορφη σχέση και μετά σκέψου την απόκτηση ενός ακόμα φτερωτού φίλου!! ;)
   
Φόρτωση...