Στείρα πτηνά

Συζήτηση με θέμα Στείρα πτηνά, που ξεκίνησε από Michalisleo, στο Forum 'Αναπαραγωγή Παπαγάλων' του PetBirds, 12 Ιουλ 2015.

 1. Michalisleo

  Michalisleo PB New Member

  Καλημέρα ! Θα ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει η φήμη οτι υπάρχει ένα μίγμα που κανει στείρα τα πτηνά το οποιο χρησιμοποιουν εκτροφείς απο την Ολανδια προκειμένου να εμποδίσουν την αναπαραγωγή απο δεύτερους κλπ. Και αν ναι πως μπορουμε να αναγνωρίσουμε αυτά τα πτηνά ;
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ενδιαφέρουσα άποψη...
  Δε γνωρίζω τίποτε σχετικά και θα ήθελα αν μπορούσες περισσότερες λεπτομέρειες.
   
 3. Ακουσα και εγω αυτη τη φημη αλλα για ενα μεγαλο εκτροφεα στην Κυπρο.Δεν ξερω αν οντος υπαρχει αυτο το μείγμα και αν χρησιμοποιείται απο εκτροφείς.
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Υπάρχει αυτή η φήμη πολλά χρόνια, σχεδόν από τότε που υπάρχουν καναρίνια ή η Ολλανδία τέλος πάντων. Κατά τα άλλα μέχρι σήμερα αυτό που γνωρίζω εγώ τουλάχιστον παραμένει στα όρια της φήμης.
   
 5. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Παντού υπάρχει ένας μύθος...
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Οι διαφοροποιήσεις στην ηλιοφάνεια της χώρας μας σε σχέση με τις βόρειες χώρες, τόσο στην ένταση όσο και στη διάρκεια του ήλιου, η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας αλλά και οι εκτροφικές δυσκολίες κάποιων πτηνών, οδηγούν σε μειωμένη έως και μηδαμινή αναπαραγωγική διάθεση ή αποτέλεσμα τα πουλιά που εισάγονται από κει.
  Νομίζω πως η λύση είναι ο μεγάλης διάρκειας εγκλιματισμός στις συνθήκες της πατρίδας μας και η σωστή στη συνέχεια προσπάθεια αναπαραγωγής.
   
 7. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Η εξήγηση που δίνω εγώ σε αυτήν τη φήμη ή την υποψία τέλος πάντων, είναι ότι τα συγκεκριμένα πουλιά είναι πουλιά πτηνοτροφείου με την έννοια της μαζικής παραγωγής προς "κατανάλωση", όπως και τα κοτόπουλα που αγοράζουμε από το σουπερμάρκετ για τροφή ή από πλανόδιους για οικόσιτα. Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να έχεις υπερβολικές απαιτήσεις είτε στο θέμα της γεύσης, είτε στο θέμα της φυσικής κατάστασης και της αναπαραγωγής στα ζωντανά.

  Αυτά τα καναρίνια υποθέτω ότι καθ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο πτηνοτροφείο καλύπτονται με αντιβιοτική και αντικοκκιδιακη αγωγή για να αποφευχθούν οι απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο και κατ' επέκταση στον οικονομικό προϋπολογισμό.

  Κάτω από αυτές τις συνθήκες, βρίσκω λογικό να υπάρχουν προβλήματα στη φροντίδα τους, που εμφανίζονται στον επόμενο ιδιοκτήτη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι όλα ανεξαιρέτως τα πουλιά "προβληματικά", αρκεί να μην υπάρχουν πολύ υψηλές προσδοκίες όσον αφορά την ποιότητα ζωής τους.
   
 8. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Αυτή την φήμη την ακούω από μικρό παιδί.
  Αυτό που πιστεύω είναι ότι τα πουλιά που εισάγονται μαζικά από τρίτες χώρες (Τσεχία, Ολλανδία...) είναι Γ διαλογής.
  Οι εισαγωγείς επιλέγουν προβληματικό στοκ το οποίο πουλούν σε υψηλές τιμές ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους.
  Αυτό σε συνδυασμό με τις συνθήκες διαβίωσης στις αποθήκες και στα petshop έχει σαν αποτέλεσμα την χαμηλή γονιμότητα σε πολλά από αυτά...
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...