Στα παραδείσια χορηγούμε ειδικό υγρό για το ''πύρωμα'';

Συζήτηση με θέμα Στα παραδείσια χορηγούμε ειδικό υγρό για το ''πύρωμα'';, που ξεκίνησε από vaggeliss, στο Forum 'Αναπαραγωγή Εξωτικών Πουλιών' του PetBirds, 8 Φεβ 2009.

 1. vaggeliss

  vaggeliss Banned

  Ισχύει το παραπάνω, γιατί από διάφορες πηγές γύρω μου έχω ακούσει ότι τα παραδείσια είναι πιο εύκολα στο να αναπαραχθούν και ότι δεν χρειάζετε ούτε χώρισμα για να γνωριστούν καλύτερα( δηλαδή με χώρισμα σε ζευγαρώστρα), ούτε και ένα μπουκαλάκι με βοηθητικό υγρό που τα βοηθά στο να ζευγαρώνουν. Ισχύει αυτό. π.χ. στα καναρίνια πολοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους!

  Ισχύει;;
   
 2. Βαγγέλη δεν υπάρχουν μαγικά φίλτρα πυρώματος. Το μπουκαλάκι αυτό που λες υποθέτω ότι είναι πολυβιταμίνες με βιταμίνη Ε που χρησιμοποιούν πολλοί πριν την αναπαραγωγή. Αυτό δεν το δίνουμε για το πύρωμα αλλά για τη σωστή προετοιμασία των πουλιών ώστε να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της αναπαραγωγής. Πυρώτικα κλπ κόλπα εφεύρισκαν παλιότερα οι εμπειρικοί πουλάδες λόγω άγνοιας για την λειτουργία του οργανισμού των πουλιών. Όπως όλα τα πουλιά έτσι και τα παραδείσια χρειάζονται προετοιμασία πριν την αναπαραγωγή. Η διαφορά είναι στον τρόπο. Τα ζεμπράκια δεν χρειάζονται τόσες πρωτεΐνες όσο άλλα είδη. Φρούτα, ασβέστιο και καλής ποιότητας τροφή είναι απαραίτητα τόσο κατά την αναπαραγωγή όσο και τις υπόλοιπες περιόδους της ζωής τους. Απλά πριν την αναπαραγωγή μπορούμε να αυξήσουμε τη συχνότητα χορήγησης φρούτων, να δίνουμε 1-2 φορές την εβδομάδα αυγοτροφή και εκτός από το σουπιοκόκαλο να χορηγήσουμε ασβέστιο στο νερό για τις θηλυκές που θα το χρειαστούν. Ακόμη μπορείς να χρησιμοποιήσεις και συμπληρώματα όπως η σπιρουλίνα, το ιπποφαές ή κάποια πολυβιταμίνη στο νερό για να πάρουν τα πουλιά τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Από κει και πέρα αναλαμβάνει η φύση για να εξελιχθούν τα πράγματα ομαλά. Ψάξε για όλα αυτά στο forum και θα βρεις πάρα πολλές πληροφορίες, ώστε να προετοιμάσεις σωστά τα ζευγάρια σου. Ότι απορεία έχεις φυσικά εδώ είμαστε να την συζητήσουμε.
   
Φόρτωση...