Σταντ απο ξύλο για παπαγαλάκια

Συζήτηση με θέμα Σταντ απο ξύλο για παπαγαλάκια, που ξεκίνησε από terios, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 20 Οκτ 2008.

 1. μόλις έφτιαξα ένα κλουβί για τα παπαγαλάκια μου και θέλω να τους βάλω σταντ από ξύλο ελιάς μιας και είναι άφθονα γύρω μου. είναι κατάλληλα και αν ναι πρέπει να τα ξεφλουδίσω μιας και είναι χλωρά η όπως είναι από δέντρο είναι κατάλληλα? Και πως απολυμαίνονται?
   
 2. και κάτι ακόμα... την φώλια που τους έφτιαξα δεν την έχω βάψει από μέσα χρειάζεται να το βερνικώσω η να το αφήσω καλυτέρα σκέτο? Συγγνώμη αν σας κουράζω αλλά τώρα ξεκιναώ να ασχολούμαι με τα παπαγαλάκια λίγο πιο σοβαρά
   
 3. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Οσων αφορα τα ξυλα που μπορει να μασησουν τα πουλια το καλυτερο ειναι να μη χρησιμοποιηθει κανενα σκευασμα με χημικα. Οσο πιο φυσικο τοσο καλυτερα. ;)
   
 4. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer


  Η φωλιά θα πρέπει να είναι χωρίς προεργασίες, βερνίκια, λάκες κτλ. Τα αυγά είναι πορώδη και οπότε το κάθε σκεύασμα για την επίστρωση της φωλιάς είναι άμεσα τοξική για τα αυγά και κατα συνέπεια για τους νεοσσους. Τι υλικό χρησιμοποίησες για την κατασκευή της?
   
 5. βρηκα κατι ξυλα παλια απο κουρτινοξυλα αλλα ειναι mdf και το εχω καθαρισει δεν υπαρχει πουθενα ιχνος μπογιας μεσα στην φωλια (ουτε βαμενα ηταν ουτε βερνικομμενα)
   
Φόρτωση...