Σταμάτησε να κελαηδαεί

Συζήτηση με θέμα Σταμάτησε να κελαηδαεί, που ξεκίνησε από archongr, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 28 Φεβ 2009.

 1. archongr

  archongr PB New Member

  Από τι στιγμή που έβαλα και το θηλυκό στην ζευγαρωστρα με το χώρισμα το αρσενικό σταμάτησε να κελαηδαει…είναι φυσιολογικό?
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Είναι φυσιολογικό. Τα αρσενικά κελαηδούν (μεταξύ άλλων) για να εντυπωσιάσουν και να προσεγγίσουν το ταίρι τους. Όταν το πετύχουν, τότε δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουν να προσπαθούν.
   
 3. archongr

  archongr PB New Member

  και πως θα πυρωσει τωρα το θηλυκο?δεν πρεπει να της κελαηδαει?
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Το αναπαραγωγικό ένστικτο του θηλυκού δε θα ενεργοποιηθεί μόνο από το κελάηδημα. Εξάλλου για να προκαλέσει το αρσενικό μέσω του κελαηδίσματός του το ταίρι του θα πρέπει να βρίσκεται και το ίδιο σε αναπαραγωγική ετοιμότητα.

  Για να ενεργοποιηθεί το αναπαραγωγικό ένστικτο των πουλιών θα πρέπει καταρχήν να νιώθουν ότι η εποχή που διανύουν είναι η άνοιξη. Αυτό σημαίνει ότι:
  • Η διάρκεια του ημερήσιου φωτός είναι σταθερή και διαρκεί τουλάχιστον 12 ώρες.
  • Η διατροφή τους είναι πλούσια και σε ποσότητα αλλά και σε ποικιλία και περιέχει πρωτεΐνες εκτός των βασικών συστατικών. Η ποικιλία αυτή και η επάρκεια, τους δίνει την αίσθηση της άνοιξης και τη σιγουριά ότι θα μπορέσουν να βρουν ότι χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στη διαδικασία της γέννησης των αβγών και της ανατροφής των νεοσσών τους.
  • Η θερμοκρασία και υγρασία του χώρου κυμαίνονται στα ανοιξιάτικη επίπεδα.
  • Και τέλος η φωνή των αρσενικών, τα οποία ζώντας σε τέτοιες συνθήκες, εκφράζουν με το κελάηδημά τους την επιθυμία να ζευγαρώσουν δίνοντας μέσω του κελαηδίσματός τους ένα από τα κριτήρια που χρειάζεται το θηλυκό για να επιλέξει τον καλύτερο.
  Επομένως, μην περιμένεις να κελαηδήσει το αρσενικό για να ετοιμαστεί το θηλυκό. Προετοίμασε κατάλληλα τα πουλιά σου και όταν έρθει η ώρα θα ακούς κάποιες στιγμές το αρσενικό να προκαλεί το ταίρι του με το κελάηδημά του. Μην περιμένεις όμως να ακούσεις το ατέλειωτο κελάηδημα που κάνουν τα αρσενικά όταν είναι μόνα τους.
   
 5. archongr

  archongr PB New Member

  Σ" ευχαριστω πολυ Σταυρο για τις απαντησεις σου,εχω και αλλο ενα ομως προβλημα¨Η θηλυκια μου δεν τρωει το αυγο.Της εχω βαλει βεβαια και αυγοτροφη πατε της orlux και fertι-vit της orlux στο νερο και μηλο.Πειραζει που δεν τρωει το αυγο?Θα μπορεσει να πυρωσει?Ευχαριστω και παλι...
   
 6. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Βάλε μια μικρή ποσότητα νίζερ στην αβγοτροφή ή μέσα στο αβγό, το οποίο θα έχεις λιώσει πριν με ένα πιρούνι.
   
Φόρτωση...