Στάνταρ του Γερμανικού Σκουφάτου

Συζήτηση με θέμα Στάνταρ του Γερμανικού Σκουφάτου, που ξεκίνησε από ΑΡΧΑΡΙΟΣ, στο Forum 'Εκθέσεις - Διαγωνισμοί - Σεμινάρια' του PetBirds, 8 Ιουλ 2008.

 1. Καλησπέρα σας.Μπορεί να μου πει κάποιος τα στάνταρ του Γερμανικού Σκουφάτου ή που θα τα βρώ;να είναι στα Ελληνικά παρακαλώ.
   
 2. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Το λανκασχαιρ εννοεις?
   
 3. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Λάθος :) www.poc.gr/Greeks/pok.asp κοίτα εδώ στα κριτήρια
   
 4. Έχω Μωζάικ άσπρο κόκκινο με σκουφί και μου είπαν ότι στους διαγωνισμούς πέρνουν μέρος στα καναρήνια τύπου και θέσης σαν Γερμανικά σκουφάτα.
   
 5. Υπάρχει κάποιος που ασχολείται πιο συστηματικά απο εμένα με αυτά τα πουλιά,με εκθέσεις,που να γνωρίζει καλά τη ράτσα;Θα ήθελα την βοήθεια του.Αν θέλει κάποιος να με βοηθείση ας στείλει πμ.Θέλω να να καταλάβω τη πουλιά έχω και πως μπορώ να τα βελτιώσω σαν ράτσα.
   
 6. Το πρότυπο λέει ότι όλα τα χρώματα είναι αποδεκτά άρα λογικά σωστά σου είπαν.

  "Το χρώμα στους διαγωνισμούς κρίνεται με τα ίδια ακριβώς κριτήρια όπως και στα καναρίνια χρώματος, με μόνη διαφορά το χρώμα του σκουφιού. Αυτό είναι ανεξάρτητο από το χρώμα του υπόλοιπου πουλιού και μπορεί να είναι ανοιχτόχρωμο, σκούρο ή ακόμη και πολύχρωμο χωρίς να επηρεάζει την γενική βαθμολογία."

  Παράθεση από http://www.birdsworld.gr/Canaries/Huppe.htm
   
 7. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Πώς είναι δυνατόν ένα Κόκκινο μωσαικού να πάρει μέρος σε διαγωνισμό
  σαν Γερμανικό σκουφάτο αφού και τα στάνταρς αλλά και το ίδιο το
  πουλί είναι διαφορετικό σαν σωματότυπος ? Δεν το καταλαβαίνω.!
  Επειδή έχει σκούφο ?
   
 8. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Τελευταία επεξεργασία: 23 Ιουλ 2016
 9. Ο σωματότυπος (εκτός από το σκουφί) είναι ίδιος με αυτόν του καναρινιού χρώματος. Στο μέγεθος, την στάση και το φτέρωμα του πουλιού δεν αλλάζει τίποτα απολύτως. Βέβαια για να βγει το επιθυμητό σκουφί πρέπει και το ταίρι χωρίς σκούφο που θα χρησιμοποιηθεί να έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όσον αφορά το κεφάλι και το σχήμα του. Το ταίρι είναι καναρίνι χρώματος και όχι γερμανικό σκουφάτο (δεν υπάρχει χωρίς σκουφί όπως στα gloster για παράδειγμα).
   
 10. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Nαι Βασίλη τα κύτταζα το πρωί.
  Είχα τελείως διαφορετική εικόνα για το όλο θέμα.Αγνοια.!
   
 11. Πάντως επειδή δεν έχω προσωπική εμπειρία πιστεύω θα είχε ενδιαφέρον αν κάποιοι εκτρέφουν Γερμανικά σκουφάτα να μας έλεγαν τα μυστικά του ζευγαρώματος. Είναι δύσκολο να πετύχεις το σκουφί σύμφωνα με τα πρότυπα και παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το σχήμα του κεφαλιού του συντρόφου (χωρίς σκουφί). Αν κάποιος μπορεί να περιγράψει πως πρέπει να είναι το ιδανικό πουλί σύντροφος (όσον αφορά τη δημιουργία του τέλειου σκουφιού) και να βάλει και μερικές φωτογραφίες θα βοηθούσε πολύ πιστεύω στην κατανόηση της ράτσας αυτής.
   
Φόρτωση...