Σπόροι chia στους παπαγάλους

Συζήτηση με θέμα Σπόροι chia στους παπαγάλους, που ξεκίνησε από Marilenaki, στο Forum 'Διατροφή Παπαγάλων' του PetBirds, 26 Αυγ 2015.

 1. Κάνει οι παπαγάλοι να φάνε σπόρους chia?

  Σπόροι_Chia.jpg
   
 2. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Kάνει Μαριλένα. ;)
   
 3. εχουμε παρει παρα πολυ για εμας γιατι θεωρειται superfood, ευκαιρια να βαζω και chia στη σπιτικη αυγοτροφη τους! :D
   
 4. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Ναι είναι καλή ιδέα. ;) Τα γκότζι να αποφεύγεις αν το τρώτε ανάμεσα στα super foods, διότι περιέχουν αρκετό σίδηρο που τα πουλιά δεν χρειάζονται και μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.
   
 5. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Αν ρωτάς αν επιτρέπεται στη διατροφή τους, ναι επιτρέπεται. Το μόνο "πρόβλημα" που μπορεί να υπάρχει στους παπαγάλους και ειδικότερα στους μεγαλόσωμους έχει να κάνει με το κατά πόσο έχουν τη δυνατότητα να καθαρίσουν τους σπόρους για να τους φάνε.

  Αν ρωτάς αν υπάρχουν οφέλη από την κατανάλωση τους από τους παπαγάλους, η απάντηση είναι και πάλι ναι. Περιέχουν πολλές βιταμίνες, ακόμη περισσότερα ιχνοστοιχεία σε σχέση με τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά του και περιέχει επίσης αρκετά μεγάλο ποσοστό Ω3 λιπαρών οξέων, εάν τον συγκρινουμε ως σπόρο, με άλλα κατεξοχήν γνωστά τρόφιμα (θαλασσινά) που περιέχουν έτσι και αλλιώς μεγάλο ποσοστό Ω3.

  Πιστεύω ότι θα έτυχε να το δεις κάποια στιγμή όλα αυτά τα χρόνια, αλλά θα προτείνω έτσι και αλλιώς να ρίξετε μια ματιά στο άρθρο για το σπόρο chia και επίσης για το φαινόμενο που δημιουργείται όταν ο σπόρος chia έρθει σε επαφή με υγρά.
   
 6. οχι δεν το ειχα διαβασει ευχαριστω!
   
Φόρτωση...