Σπόροι Φυτρώματος

Συζήτηση με θέμα Σπόροι Φυτρώματος, που ξεκίνησε από giorgos94, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 10 Αυγ 2007.

 1. giorgos94

  giorgos94 PB New Member

  Διάβασα πολλά άρθρα σχετικά με τους Σπόρους Φυτρώματως αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει κάποια πράγματα...
  Προσπάθησα και εγώ να φτιάξω αυτή τη "λιχουδιά" με τον εξής τρόπο:

  Πήρα ενα ποτήρι γυάλινο(μεγάλο-φαρδύ) και έβαλα μέσα μισό φλιτζάνι Καναβούρι και έρειξα ένα φλιτζάνι νερό. Το άφησα για 12 ώρες και το ξέπλενα κάθε περίπου 2-3 ώρες με καθαρό νερό... Προσπάθησα και το κράτησα όσο πιο καθαρό μπορούσα... Το είχα τοποθετημένο σε θερμοκρασία δωματίου...

  Αυτά που έκανα είναι σωστά? Βέβαια δεν έγραψα με λεπτομέρειες ότι έκανα...

  :confused::confused:
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Γιώργο, η διαδικασία που ακολούθησες είναι σωστή. Δεν ξέρω αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα στο αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα θα πρέπει να συνεχίσεις για περισσότερο από δώδεκα ώρες προκειμένου φυτρώσουν οι σπόροι.

  Κάτι άλλο που πρέπει να έχεις υπ’ όψιν σου, είναι ότι μπορείς αντί για τους συνηθισμένους σπόρους που δίνουμε στα πουλιά να χρησιμοποιήσεις ειδικούς σπόρους φυτρώματος που πωλούνται σε ενημερωμένα καταστήματα. Οι συγκεκριμένοι σπόροι δεν έχουν υποστεί επεξεργασία και έτσι θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

  Μεγάλη προσοχή στις αλλοιώσεις που μπορεί να δημιουργηθούν, ειδικά αυτή την εποχή που υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες. Να βάζεις μικρές ποσότητες στο σκεύος που τους τα προσφέρεις και να το αποσύρεις μετά από δύο τρεις ώρες. Τους υπόλοιπους μπορείς να τους φυλάξεις στο ψυγείο για μερικές ημέρες, αλλά πάντα να τους ελέγχεις πριν τους προσφέρεις. Εάν αλλοιωθούν μυρίζουν άσχημα και καλό είναι να τους πετάς πολύ πριν φτάσουν σε αυτό το σημείο.

  Η διαδικασία παρασκευής καθώς και οι αλλοιώσεις που μπορεί να παρουσιάσουν, είναι τα μόνα μειονεκτήματα αυτής της κατά τα άλλα πολύ θρεπτικής και εύγευστης τροφής.

  Δες κι αυτό: Σπόροι φυτρώματος, Βλαστωμένοι σπόροι
   
 3. giorgos94

  giorgos94 PB New Member

  Περίπου τα 2/5 των σπόρων έχουν βγάλει μία μικρή ρύζα. Σήμερα έβαλα λίγους σπόρους στο καναρίνι μου για δοκιμή και είδα οτι έτρωγε πολύ απο αυτό. Το αποτέλεσμα θα το δώ σε λίγο καιρό αφού θα του βάζω τακτικά σε μικρή ποσότητα.
  Ελπίζω να έχω επιτυχία!
   
 4. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  --Εδώ νομίζω υπάρχουν όλα για το θέμα.!,για όσους διαβάζουν.-

  http://www.geocities.com/carduelis_2003/News/WetSeeds.htm
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...