Σπασμένο φτερο

Συζήτηση με θέμα Σπασμένο φτερο, που ξεκίνησε από melagio80, στο Forum 'Φροντίδα, Εκπαίδευση Παπαγάλων' του PetBirds, 24 Φεβ 2016.

 1. melagio80

  melagio80 PB Member

  Καλησπέρα παιδιά.
  Σήμερα είδα στη Mystique πως είχε στραβωσει ένα φτερό της φτερουγας της και αργότερα το είδα πεσμενο. Δεν είχε χτυπήσει πουθενά είμαι όλη μέρα μαζί της. Μου φαίνεται πως δεν έχει βγει όλο, η άκρη πρέπει να είναι ακόμα στη φτερουγα. Πρέπει να έχει και αιματακι. ..τι κανω; η φτερουγα δε φαίνεται να έχει αίμα.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Ιωάννα απ' ό,τι φαίνεται η πένα έχει μείνει όντως μέσα. Παρόλα αυτά, τέτοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το κομμάτι που έμεινε μέσα στο δέρμα αργά ή γρήγορα θα αποβληθεί.
   
 3. melagio80

  melagio80 PB Member

  Τρόμαξα γιατί πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο. ..
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Δεν υπάρχει λόγος, πολλές φορές συμβαίνει χωρίς να το καταλάβουμε καν.
   
 5. melagio80

  melagio80 PB Member

  Ευχαριστώ Σταύρο μου! Έχει ξεκινήσει η πρώτη της πτεροροια!
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  έχει γραφτεί ένα πολύ καλό σχετικό με την περίπτωσή σου άρθρο https://petbirds.gr/articles/Πώς-να-χειριστείτε-ένα-σπασμένο-φτερό.9/
  Σου προτείνω αν δεν το έχεις διαβάσει ... να το κάνεις αμέσως.
   
 7. melagio80

  melagio80 PB Member

  Ευχαριστώ για το άρθρο. Ή μικρή δεν είχε αιμορραγία ευτυχώς. Αλλά σε αντίθετη περίπτωση δε νομίζω να είχα τη δύναμη να το κάνω. Όταν παραλίγο πήγα να χάσω το καικ μου γιατί φουρκιστηκε, έτρεμαν τα πόδια μου και τα χέρια μου στον κτηνιατρο. Πάλι καλά που δεν οδηγούσαν εγώ...
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...