Σπανακι στις καρδερινες

stzark

PB New Member
30 Αυγ 2007
183
6
Περιστέρι
#1
Σπανακι κάνει να δίνουμε στις καρδερινες και στα καναρίνια; Η ειναι επικινδυνο? Το εχει δοκιμασει κανεις?
 

gripapata

PB New Member
3 Φεβ 2007
108
6
Αθήνα
Όνομα
Γρηγόρης
Πτηνά
Καναρίνια, Εξωτικά, Ιθαγενή
Κωδ.
ΑΛΟΠ FOH-AL 070
#2
Το σπανάκι μπορούμε να το παρέχουμε άφοβα στα πτηνά μας, αρκεί να είναι καλά πλυμένο και στεγνωμένο.
Είναι πλούσιο σε χλωροφύλλη, θείο, ψευδάργυρο, ιώδιο, κάλιο, νικέλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο.
Παρ' όλα αυτά συνιστάται να αποφεύγεται η χρήση του καθ' όλη τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου αλλά και κατά την ανάπτυξη των νεοσσών. Η σχετικά υψηλή περιεκτικότητά του σε οξαλικό οξύ εμποδίζει την απορρόφηση του ασβεστίου, μεταλλικό άλας απαραίτητο για το σχηματισμό του κελύφους των αυγών, καθώς και για τη σκελετική ανάπτυξη των νεοσσών.
 

stzark

PB New Member
30 Αυγ 2007
183
6
Περιστέρι
#3
Σ ευχαριστω για την απαντηση gripapata. Αληθεια τωρα που εχουνε πτερορροια δεν υπαρχει κανενα προβλημα να τους δινω λογικα ε? :confused:
 

gripapata

PB New Member
3 Φεβ 2007
108
6
Αθήνα
Όνομα
Γρηγόρης
Πτηνά
Καναρίνια, Εξωτικά, Ιθαγενή
Κωδ.
ΑΛΟΠ FOH-AL 070
#4
Κατά την πτερόρροια, βασική μας μέριμνα είναι η παροχή πρωτεϊνούχων τροφών και σε αυξημένο ποσοστό απ' ότι συνήθως, είτε αυτές αναφέρονται σε σπόρους είτε σε μαλακή τροφή.
Ο αυξημένος μεταβολισμός των πουλιών, λόγω των ενεργειακών απαιτήσεων της φάσης της πτερόρροιας, απαιτεί τροφές εύπεπτες και ταχέως αποδομούμενες. Για να μην υπάρχει πρόβλημα με το πεπτικό σύστημα του πτηνού, το σπανάκι θα πρέπει να δίνεται σε μικρή ποσότητα και με μεσοδιάστημα τριών ημερών.
Εξάλλου κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο αλλά και χλωροφύλλη, μπορούμε να τα εξασφαλίζουμε στα πτηνά μας (εκτός από άλλες πηγές) χορηγώντας σε καθημερινή βάση σπιρουλίνα, διαμέσου της αυγοτροφής, στη μαλακή ή την ξηρή της μορφή, σε αναλογία 5 gr σκόνης σπιρουλίνας ανά κιλό αυγοτροφής.
 
Likes: Stavros

Smokie

PB Member
16 Σεπ 2007
1.181
51
Κορυδαλλός
Όνομα
Σταμάτης
Πτηνά
Ιθαγενή
#6
Προχθές τους έβαλα και εγώ απο ένα φύλλο σπανάκι, η μικρή που έχω εφαγε αρκετο θα έλεγα αλλα η άλλη σχεδόν καθόλου, την έκπληξη για μια ακόμα φορά την έκανε το καναρίνι που το ξεπάτωσε το φύλο, θα τους βάλω πάλι από εβδομάδα ώστε να δώ τι παίζετε !