Σοβαρός τραυματισμός καναρινιού

Συζήτηση με θέμα Σοβαρός τραυματισμός καναρινιού, που ξεκίνησε από giannis.kirp., στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 5 Δεκ 2015.

misalouris
Best Answer misalouris, 5 Δεκ 2015
Αυτή τη στιγμή κάθετε στον πάτο. Δεν είναι φουσκομένο ούτε αναπνέει δύσκολα. Τα πράγματα για τη ζωή του είναι αρκούντως σοβαρά και κρίσιμα. Χρειάζεται... Ολόκληρο το Post
 1. Σήμερα το πρωί βγήκα να καθαρίσω τα πουλιά. Είδα σε ένα πουλάκι ένα κενό στα φτερά και μαύρο απο πίσω και θεώρησα πως επειδή είναι 5 και χρονών είναι έτσι και πως το δέρμα του είναι σκούρο. Ξήθηκε σε εκείνο το μέρος και άρχισε να αιμοραγει και βγήκε κάτι σαν κρέας απο εκεί και τώρα κρέμεται! Σταμάτησα την αιμοραγία και το έπλυνα όσο πιο καλά μπορούσα. Το απομόνοσα κι όλας. Τι να κάνω;! Προς το παρόν μένει ακίνητο στο κλαδί αλλά χωροπιδάει και στο άλλο φαίνεται σαν να μην το έχει καταλάβει τυνάχτηκε κι όλας. Τι πρέπει να κάνω; 12336163_1103694696348012_300123284_n.jpg
  12348764_1103694669681348_293094102_n.jpg
  12348433_1103694686348013_147931003_n.jpg

  Μόλις έφαγε κι όλας συμπεριφέρεται πολύ κανονικά!
   
 2. Best Answer:
  Post #297650 by misalouris, 5 Δεκ 2015
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Πιθανολογώ πως το καναρίνι έχει δεχτεί επίθεση από αρπακτικό και αφού γλύτωσε .... μου μοιάζει με θαύμα.
  Υποθέτω πως το έχεις στον εξωτερικό χώρο που βλέπουμε στις φωτογραφίες.
  Πρέπει οπωσδήποτε να βρεις το τραύμα... νομίζω νυχιά από κάποιο είδος γερακιού... κοντά στο σημείο που αιμορραγεί και να βάλεις κάποια αντισηπτική κρέμα ώστε να αποφύγουμε τη μόλυνση που είναι ο νούμερο δύο κίνδυνος για το καναρίνι σου.
  Αν την εντοπίσεις ... ίσως μπορέσεις να κρίνεις και τη σοβαρότητα της κατάστασης.
  Σε κάθε περίπτωση να απομακρύνεις το φιλαράκι σου από το μπαλκόνι γιατί πολύ σύντομα θα δεχθεί νέες επικίνδυνες επισκέψεις.
  Αν έχεις κι άλλα πουλιά στον ίδιο χώρο να τα απομακρύνεις και να μας πεις δούμε τους πιο πιθανούς τρόπους προστασίας τους.
   
 4. Δε υπάρχει περίπτωση να δέχτηκε επίθεση. Είμαι πρώτος όροφος μπροστά σε κεντρικό δρόμο πάνω απο σουπερ μαρκετ ήταν σε μεγάλη κλούβα και ο σκύλος μου κάθε μέρα μπαινοβγαίνει στο μπαλκόνι. Και δε νομιζω να το έκαναν τα άλλα καναρίνια. Κανένα δεν είχε ματομένο ράμφος.

  Του έβαλα μπεταντιν είναι το μόνο που εχω πρόχειρο. Το τραύμα ξεκινάει απο τον λαιμό.

  Τι άλλο μπορώ να κάνω;

  Δεν είναι ακριβώς πληγή είναι σαν μια προεξωχή απο το λαιμό του. Χρειάζομαι βοήθεια !!!
   
 5. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Προτεινω να τηλεφωνησεις στον κτηνιατρο σου να σε περιμενει και να πας αμεσα.
   
 6. Πήρα τηλέφωνο και δε μπορεί να το αναλάβει!:( Και πάει 2 τώρα όλοι κλείνουν....
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Κρέμα betadine στην πληγή...
  Αρπακτικό μόνο μπορεί να κάνει το τραύμα που περιγράφεις...
  Αν όχι ιπτάμενο .. τότε τετράποδο...
  Ποια η κατάστασή του τώρα?
   
 8. Έβαλα μπεταντιν. Ποντίκια πάντως δεν έχω και ο σκύλος μου ήρθε μετά απο τα πουλιά οπότε δε τα πλησιάζει καν...
  Τέλος πάντων... Αυτή τη στιγμή κάθετε στον πάτο. Δεν είναι φουσκομένο ούτε αναπνέει δύσκολα.
   
 9. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ψήφοι: 1
  Τα πράγματα για τη ζωή του είναι αρκούντως σοβαρά και κρίσιμα.
  Χρειάζεται βοήθεια από ειδικούς...
  Βάλτο σε ζεστό και ήσυχο μέρος και ψάξε για βοήθεια...
   
  misalouris, 5 Δεκ 2015
  Best Answer
  #8
 10. Αυτό θα κάνω

  Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι άλλο ας το κάνεις!
   
 11. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  φίλε Γιάννη..ο κος Μισαλούρης,με λίγες μόνο λέξεις,στα είπε όλα!!!
  99.9% πρόκειτε για επίθεση από αρπακτικό(πιθανολογώ καρακάξα,μιας και μπορεί και κινείται - δεν μασάει - και σε χαμηλότερα επίπεδα όπως ο όροφος σου)!! τρέξε για βοήθεια,φίλε μου,κάνε ότι μπορείς και αφού περιποιηθείς το αγγελούδι σου και πάνε όλα καλά,τότε αν ακόμη θέλεις να το έχεις σε χώρο εξωτερικό, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ!!! (είτε τοποθετώντας μόνος σου πλέγμα γύρω από τα κλουβιά κρατώντας σχετική απόσταση ασφαλείας,είτε αγοράζοντας έτοιμο,βλ.birdmarket.gr)
  Σε καμμία μα καμμία όμως περίπτωση,σε παρακαλώ πολύ, ΜΗΝ ΤΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΕΞΩ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!!!!!!!
   
 12. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Το πουλάκι αιμορραγησε πολύ? Οι φωτογραφίες με το μπεταντιν δεν βοηθάνε πολύ. Η αιμορραγία συνεχίζεται? Αν ναι κυριο μέλημά σου είναι να την σταματήσεις . Μην ξεχνάμε οτι αρκούν μερικές σταγόνες για να εξασθενίσει το πουλάκι. Αν μπορουσε ένας γιατρός να σου έδινε έστω τηλεφωνική βοήθεια θα ήταν πολύ βοηθητικό.
   
 13. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  πολύ σωστά,Τζωρτζίνα! πάρα πολύ σωστή παρατήρηση!! είναι αυτό που σου είπα και γω,φίλε Γιάννη..''τρέξε & κάνε ότι μπορείς''!
   
 14. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Στις αιμορραγίες δεν δίνουμε κονάκιον;
   
 15. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  φίλε Γιάννη..κοιτώ και ξανακοιτώ τις φωτό με το μαραμένο,κατατρομαγμένο,ματωμένο κίτρινο αγγελούδι σου και...εκτός του ότι βουρκώνω(ειλικρινά στο λέω),θυμώνω κιόλας!! και μαζί σου(γιατί δεν πήρες όλα τα μέτρα ασφαλείας που όφειλες να πάρεις για να το έχεις έξω..) και με το κ- - -πούλι που του επιτέθηκε!! ζητώ συγνώμη αν σε στενοχωρώ,φίλε μου..αυτό νιώθω,και στην θέση σου απόψε το βράδυ θα έστηνα καρτέρι στην βεράντα(..γιατί θα ξανάρθει,φίλε Γιάννη) θα το έπιανα το ριμάδι και ..θα την ξεπουπούλιαζα!!!:mad:
  και πάλι σου ζητώ συγνώμη για την συναισθηματική αυτή φόρτιση.. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙΣ,ΟΜΩΣ,ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ..ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!:(
   
 16. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Και εγώ στον 1ο μένω και το πουλί φαγώθηκε από αρπακτικό.Συνήθως έρχεται όταν δεν το περιμένεις.Αν το περίμενες δεν θα συνέβαινε.Το κλουβί δεν νομίζω να έχει καμιά προεξοχή ώστε να μαγκώθηκε εκεί.Το κόκκινο στα φτερά είναι αίμα ή μπεταντίν?
   
 17. Λοιπόν: το πουλάκι ευτυχώς ζει και προς το παρόν είναι καλα. Δε βρήκα βοήθεια από κτηνίατρος γιατί κανένας δε μπορούσε να με βοηθήσει... Όσο για τον τρόπο του τραυματισμού ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΕΡΑΚΙΟΥ! Εκτός από όλα όσα προανεφερα όταν μπήκα μέσα ή γονείς μου ήταν στην κουζίνα και δε υπάρχει περιπτώσει να μην έβλεπαν το αρπακτικό! Επίσης φαίνεται και στη Φότο έχω βάλει τριγωνη τέντα για προστασία... Και είμαι εκτροφέας 5 χρόνια δεν είναι κανένας αρχάριος που δε ξέρει από προστασία πουλιών... Και δε είστε οι μόνοι που στεναχωρηθηκατε ξέρετε το πουλί είναι δικό μου και είμαι ακόμα πιο χαλιά... Το κρέας που κρεμόταν από το λαιμό του έχει αρχίσει να ξερενετε και μάλλον θα πέσει... Θα παρατηρώ συνεχώς αν τρώει και πίνει νερό... Πάντως σήμερα εφαγε!
   
 18. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ευτυχώς. Κοίταξες μήπως κάποιο καγκελάκι έχει ξεφύγει και πιάστηκε εκεί το πουλάκι; Χάνει καθόλου αίμα μετ' απ' την αρχή;
  Εννοείται Γιάννη εσύ στεναχωριέσαι περισσότερο απ' όλους. Είναι δυνατόν;
  Όλα καλά να πάνε!
   
 19. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Όπως νομίζεις αδερφέ.Αλλά σου ξαναλέω δεν θέλει πολύ ώρα να το χτυπήσει.Δευτερόλεπτα παίζοντε.Και όταν δεν το περιμένουμε συνεχίζω να λέω δεν δίνουμε τόση σημασία.Το γεράκι μπορεί να μην είναι και μεγάλο.Δεν είναι γύπας.Αν το έχεις έξω το βράδυ μήπως ήτανε και κουκουβάγια αλλά το πιο πιθανό είναι καρακάξα για εμένα.Είναι πανέξυπνα και μια τσιμπιά αρκεί για να στο χτυπήσει.Ελπίζω να αναρρώσει το πουλάκι.
   
 20. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  oτι πεις,Γιάννη!!! σου εύχομαι ολόψυχα ταχεία ανάρρωση στο μικρούλι σου!!
   
 21. Μαρία στην κλούβα δε προεξέχει κανένα κάγκελο.. Ευτυχώς δε αιμορραγεί από το πρωί οπότε αυτό το σταμάτησα... Θα δούμε τώρα αύριο...
   
Φόρτωση...