Σκέψεις και αποφάσεις για την εκτροφή μου

Συζήτηση με θέμα Σκέψεις και αποφάσεις για την εκτροφή μου, που ξεκίνησε από patilas, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 17 Ιαν 2015.

 1. patilas

  patilas PB Member

  Όπως ξέρετε εκτρέφει μωσαϊκ κόκκινα και κίτρινα αλλά και μαλινουα, και ήρθαν στα χέρια μου κάποια κοινά καναρινακια,πήρα την απόφαση να δώσω πουλήσω ανταλλάξω οτιδήποτε τέλος πάντων τα κίτρινα μωσαϊκ και τα μαλινουα,τα κοινά θα τα χαρίσω εδώ στο φόρουμ και θα κρατήσω μόνο τα κόκκινα μωσαϊκ,και ίσως όταν έχω μια πετυχημένη εκτροφή ίσως ασχοληθώ και μετά αχατες.. Όλα αυτά για πολλούς λόγους,όχι οικονομικούς αλλά εκτροφικους..
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ποιος τα εκτρέφει καλέ? :p

  Δικά σου είναι τα πουλάκια εσύ αποφασίζεις Παναγιώτη μου! Το ότι επικεντρώνεσαι σε ένα είδος είναι μεν καλό, αλλά γιατί να δώσεις και τα κίτρινα μωσαικά??
  Επίσης μια άλλη ερώτηση... Τα μαλίνουα ακούγοντας τα κοινά και τα χρώματος, δεν έχουν "χαλάσει" το τραγούδι τους??
   
 3. patilas

  patilas PB Member

  Τα μαλινουα έχουν πάρει κάτι από τα μωσαϊκ αλλά όχι τα παλιά πουλιά μόνο τα νέα, τα κίτρινα μωσαϊκ θα τα δώσω γιατί όπως έμαθα σε μια συζήτηση μου με τον κύριο Μάκη είναι γραμμής θηλυκού τα πουλάκια και για να έχω σωστά αρσενικά με μεγάλη μάσκα θέλω δύο σωστά πουλιά,οπότε Τα άλλα θα παράγουν μόνο πουλιά γραμμής θηλυκού,τα κόκκινα μου είναι όπως τα θέλω βέβαια θα εμπλουτίσω με κάποιους καλους αρσενικούς και κάποιες θυληκες για να μπορώ να έχω μια όμορφη και σωστή εκτροφή με πολλές προδιαγραφές...
   
 4. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Πολύ σωστή απόφαση . Αλλά πριν απ' όλα πρέπει να κατασταλάξεις σε ποιά απο τις δυό σειρές κόκκινων μωσαικών θα προσανατολιστείς .
   
 5. patilas

  patilas PB Member

  Πολύ σωστή παρατήρηση κύριε μακη,δώστε μου τα φώτα σας αν θέλετε, θέλω να πάρω μια σωστή απόφαση.ευχαριστώ..
   
 6. passenger

  passenger PB New Member

  Παναγιώτη αν αποφασίσεις να δώσεις οποιοδήποτε απ τα πουλάκια σου...έχε με κατά νου
   
 7. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Αν θα πάς σε σειρά θηλυκών θα χρειαστείς αρσενικά με μικρές μάσκες. Αν θέλεις να πάς σε σειρά αρσενικών ,πέραν απο τα μεγαλόμασκα αρσενικά ,θα χρειαστείς και θηλυκά με όσο το δυνατόν πιο μεγάλες μάσκες. Αυτά φυσικά δεν αρκούν ,αλλά είναι μια αρχική οπτική για να ξεκινήσεις. Τα υπόλοιπα ,σιγά-σιγά.
   
 8. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Η αλήθεια είναι πως όσο πιο συγκεντρωμένη, στοχευμένη είναι μια εκτροφή τόσο πιο καλή γίνεται στην πορεία των χρόνων, τόσο με τη βελτίωση όσο και με την εμπειρία. Θα μιλήσω προσωπικά και με ειλικρίνεια... γιατί έτσι μου "βγαίνει" καλύτερα.
  Ο σχεδιασμός της εκτροφής συγκροτείται από σκέψεις, επιθυμίες, φαντασία και προσδοκίες του εκτροφέα. είτε έχει δυο πουλιά είτε δεκάδες. Πιστεύω πως το κύριο όπλο μας είναι ο στόχος. Τι στόχο έχεις βάλει... που αποσκοπείς.
  Αν στοχεύεις ψηλά και δεν μπορέσεις να το φτάσεις θα είσαι πολλά χρόνια δυστυχισμένος ή τουλάχιστο θα υπάρχουν στιγμές που θα αισθάνεσαι έτσι. Αν οι στόχοι είναι μικρότεροι από αυτούς που θα έπρεπε πιστεύω πως θα αισθάνεσαι κενό. Και στις δυο περιπτώσεις ίσως τα "παρατήσεις" γρήγορα.
  Κάποιοι βάζουν τον πρωταθλητισμό το όμορφο και ακριβό σπορ των πτηνών, άλλοι προτάσσουν το ότι να 'ναι.
  Κάποιοι ....στόχευαν στο κέρδος ή το εμπόριο ...... μετά από λίγα χρόνια διαβάζουμε ..."Πωλείται εξοπλισμός".
  Βλέπεις λοιπόν πως όλα εξαρτώνται από αυτό που θέλεις, από αυτό που ζητάς. Βλέπω από μέρος σου αγάπη, βλέπω διάθεση, νιάτα και όρεξη...
  Συνέχισε λοιπόν το σχεδιασμό σου όσο πιο σωστά μπορείς (τα λάθη είναι ακριβά σε μας). Άσε τα απλά καναρίνια γιατί έχουν προκύψει από κακές επιλογές..... Κράτα όπως λες τα ασπροκόκκινα μωσαϊκά .... διαφαίνεται πως σου αρέσουν ιδιαίτερα και είναι ο πιο καλός λόγος....
  Μέσα εδώ υπάρχουν άνθρωποι με εξαιρετικές γνώσεις .... οι συμβουλές άλλωστε άρχισαν πριν καν τελειώσω ...
  Ρωτάς και μαθαίνεις τις λεπτομέρειες και γρήγορα θα έχεις τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
  Εύχομαι πολύ σύντομα να σε καμαρώνουμε όλοι.
   
 9. patilas

  patilas PB Member

  Ωραία επειδή τα πουλάκια μου είναι σε πλειοψηφία σειράς αρσενικού θα ασχοληθώ με αυτά,οπότε πρέπει να βρω και ακόμα ένα οι δύο ζευγάρια σειράς αρσενικόν..πολυ σωστά λόγια κύριε Γιάννη και Ευχαριστώ που με Βάζετε στην διαδικασία να αναρωτηθω και να δουλέψω πιο σωστά..σαφώς μου αρέσουν πιο πολύ αυτό το είδος τα μωσαϊκα διότι ήταν τα πρώτα μου πουλια που γνώρισα χαρές και συγκινήσεις..και έχω ένα λόφο παραπάνω να ασχοληθώ..
   
 10. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Δε συμφωνώ Γιάννη....κάτι που δεν είναι ''ράτσα'', δε σημαίνει ότι είναι η έχει προκύψει ''από κακές επιλογές'' . Πολλές φορές αυτά τα κοινά (καναρίνια, γάτες, σκύλοι η ότι άλλο) είναι ΠΟΛΥ καλύτερα από τους ''ευγενείς'' συγγενείς τους.
   
 11. passenger

  passenger PB New Member

  Τα ημίαιμα είναι τα καλύτερα σκυλιά για παράδειγμα...
   
 12. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Χαίρομαι που διαφωνείς... είχα για πολλά χρόνια και εγώ τέτοια καναρίνια... Πολύ καλά και ανθεκτικά πουλιά. Φοβεροί γονείς χωρίς προβλήματα φτερώματος.
  Αλλά θεωρώ ή τουλάχιστο μου μοιάζει πως ο Παναγιώτης κινείται για άλλα χωράφια ...
  και εκεί τα πράγματα είναι ......
  Όσο για τα σκυλάκια ... έχω κι εγώ ένα φοβερό ημίαιμο... αλλά δεν τα αναπαράγουμε..
   
 13. passenger

  passenger PB New Member

  και αυτό εξηγείται και γενετικά. Η φυσική επιλογή ευνοεί πάντα τους ημίαιμους γενότυπους σε σχέση με ''καθαρούς'' γενότυπους. Οι ημίαιμοι εείναι πάντα πιο ''ζωντανά'' άτομα θα λέγαμε..
   
 14. patilas

  patilas PB Member

  Μία χαρά είναι όλα τα πουλάκια. αλλά ναι όπως τι είπε ο Γιάννης βαδιζω για αλλού...
   
 15. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Πολύ μου άρεσε αυτό! Θα το λέω! χαχαχα :p
   
 16. patilas

  patilas PB Member

  Νίκο passenger τι πουλάκια θες;;
   
 17. passenger

  passenger PB New Member

  Παναγιώτη είπες ότι τα κοινά θα τα διαθέσεις εδώ στο φόρουμ, για τι αριθμό μιλάμε; και τι φύλο; τα κίτρινα μωσαικ θα τα δώσεις έναντι αντιτίμου; Αν ναι, φτιάξε αγγελία γιατί πιθανώς να με ενδιαφέρουν και αυτά. ή κάποιον άλλον από μας
   
 18. patilas

  patilas PB Member

  Τα κοινά θα δοθούν στο φορούμ κοιτα τώρα δεν ειναι πολλά άλλα ήδη έχω ένα ζευγάρι για αναπαραγωγή μεχρι Πάσχα θα είναι σίγουρα 30 πουλάκια,αυτά θα χαριστούν,τα μωσαϊκ θα δω τι θα περισσέψει από ανταλλαγές που έχω κανονίσει.και θα βάλω αγγελία.
   
 19. passenger

  passenger PB New Member

  οκ, αναμένουμε Παναγιώτη
   
 20. patilas

  patilas PB Member

  Είσαι κ Ζάκυνθο έχω κ φιλαράκι που θ έρθει κάτω το Πάσχα που είναι από εκει...Θ σου στείλω δωράκι.. Για αρχή όμως θ βάλω μια αγγελία για δύο καλους αρσενικούς άσπρο κόκκινους μωσαϊκ..και σιγά σιγά να φτάσω εκεί που θέλω..
   
Φόρτωση...