Σε τί διαστάσεις να φτιάξω κλουβί για ένα καναρίνι;

Συζήτηση με θέμα Σε τί διαστάσεις να φτιάξω κλουβί για ένα καναρίνι;, που ξεκίνησε από TheBigL, στο Forum 'Ιδιοκατασκευές, Παρουσιάσεις Εκτροφείων' του PetBirds, 25 Φεβ 2015.

 1. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Θα ήθελα να ρωτήσω τί διαστάσεις θα ήταν καλό να φτιάξω ένα κλουβί για ένα καναρίνι?Αν είναι αρκετά μεγάλο υπάρχει περίπτωση να ελλατώσει το τραγούδι του?Σκέφτομαι πάνω κάτω διαστάσεις 1×0.60×0.60.
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Με αυτές τις διαστάσεις δε μιλάς για κλουβί αλλά για μεγάλη κλούβα .... κλούβα για περισσότερα από ένα καναρίνια.
  Σε ότι αφορά το κελάηδημα... επειδή στην αρχή θα έχει πολλά δεδομένα για να ασχοληθεί ...ίσως περιοριστεί κάπως ... αλλά με την πάροδο του χρόνου λογικά θα επανέρθει στα φυσιολογικά του ωδικά καθήκοντα.
  Και επειδή ξεκινάς τώρα να σκέφτεσαι την κατασκευή... μπορείς να μας παρουσιάσεις τις σκέψεις σου και στη συνέχεια την πορεία των εργασιών με φωτογραφίες.
  Φυσικά εδώ θα διαβάσεις και τις γνώμες των φίλων μας που σίγουρα θα σε βοηθήσουν.
   
 3. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Σκεφτόμουνα να κάνω μια κατασκευή από Dexion 2μΧ1μ.χ0.65.Την εν λόγω κατασκευή να την ντύσω με πλέγμα για αποφυγή επιθέσεων από αρπακτικά και προσανατολίζομαι επειδή για την ώρα όντως είναι μεγάλη κλούβα για ένα καναρινάκι,να βάλω ένα ράφι και να βάλω εντός αυτού άλλο κλουβί.Κάτι τέτοιο για παράδειγμα ΜΙΚΡΟΣΩΜΩΝ & ΜΕΣΑΙΩΝ ΠΤΗΝΩΝ : ΚΛΟΥΒΑ ΟΡΟΦΟΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ 69χ49χ52cm
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ωραία... απλά να έχει μήκος ...
  Το χρειάζονται για να πετούν και να γυμνάζουν τα φτερά τους...
  Ρίξε και μια ματιά στην Κλούβα προστασίας από επιθέσεις πουλιών γατών ή άλλων ζώων ίσως βρεις ενδιαφέρουσες προτάσεις.
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 15 Ιουλ 2016
 5. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Το κουβί που δείχνω είναι μικρό λες ώστε να γυμνάζεται? :( .
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Στις πρώτες διαστάσεις είναι μια πολύ όμορφη και λειτουργική κλούβα... στις δεύτερες διαστάσεις περισσότερο μου μοιάζει με μια ευρύχωρη ζευγαρώστρα...
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Για ένα καναρινάκι ένα κλουβί σε αυτό το μέγεθος και σε τέτοιες διαστάσεις είναι βίλα πολυτελείας! Θα είναι πολύ ευτυχισμένο εκεί μέσα και θα πετάει πολύ και θα γυμνάζει τα φτεράκια του! :D

  Σε συμφέρει πιο πολύ να το φτιάξεις απ΄το να το αγοράσεις το κλουβί έτοιμο;;
   
 8. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Αν πάρω αυτό το κλουβάκι θα το πάρω έτοιμο.Απλά σκέφτομαι να φτιάξω μια κατασκευή με πλέγμα ώστε να μπει μέσα το κλουβί.Αν αποφασίσω να το ζευγαρώσω θα έχει χώρο να βάλω και ζευγαρώστρα.Οπότε αν στο μέλλον αυξηθεί η οικογένεια βγάζω το κλουβί και το κάνω κλούβα μεγάλη :)
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...