Σε ποσο καιρο γεννανε τα περιστερια;

Συζήτηση με θέμα Σε ποσο καιρο γεννανε τα περιστερια;, που ξεκίνησε από melmel, στο Forum 'Περιστέρια' του PetBirds, 30 Ιαν 2009.

 1. melmel

  melmel PB New Member

  Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος να μου πει σε ποσο καιρό γεννάνε τα περιστέρια αν ξέρει για αυτό που σας έχω πει
   
 2. 18 ημέρες +- 1 ημέρα.
   
 3. Melmel όσο αφορά το άλλο σου ερώτημα σε πόσο καιρό γεννάει αυγά το περιστέρι.
  Πρέπει να δεις αν ''ζευγαρώνουν'' τα περιστέρια,μπορεί να είναι μαζί αλλά να μην ''ζευγαρώνουν''
  Όταν δεις το αρσενικό να κυνηγάει το θυληκό,να μην το αφήνει σε ''χλωρό κλαρί'', το τσιμπάει, το σπρώχνει και προσπαθεί να το οδηγήσει μέσα στην φωλιά τους (τότε μόνο την αφήνει ήσυχη), τότε θέλει περίπου 1 εβδομάδα για να κάνει τα αυγά.
   
 4. melmel

  melmel PB New Member

  Λάζαρε ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο εγώ ξέρεις ότι αυτό το περιστέρι μου ήρθε μέσα στο σπίτι το φρόντισα και το φροντίζω.
  Όταν τα είχαμε πη την τελευταία φορά το πήγα σε κάποιον που εκτρέφει περιστέρια και του το άφησα την επόμενη μέρα κάτι με έτρωγε και πήγα να το ξαναπάρω.
  Και μάλιστα πολύ καλά έκανα γιατί ο μαλ… το είχε βάλει με πολλά μαζί και του είχαν χτυπήσει τα μάτια και το κεφάλι .
  Του κάνω θεραπεία εδώ και 4μηνες με αντιβίωση με σταγόνες για τα μάτια κτλ.
  Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τώρα τελευταία δεν με αφήνει να βάλω το χέρι μου μέσα αρχίζει τσιμπάει και μουγκρίζει και ένα δεύτερο βγάζει τα πούπουλα του και ξύνεται συνέχεια για παρασιτικά το έχω κοιτάξει και του ρίχνω και ένα σπρέι κάθε τόσο. Μου είπε κάποιος γιατρός ότι μπορεί να το πειράζει το καλοριφέρ και το απομάκρυνα από εκεί. Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις στα δυο προβλήματα που έχω
   
 5. melmel το περιστεράκι σου πρέπει να αρχίζει να ωριμάζει σεξουαλικά ,αν υποθέσουμε ότι είχαμε μιλήσει γι'αυτό το περιστέρι στης 15-10-2008, 3,5 μήνες περίπου,πρέπει να ήταν τότε περίπου 2 μηνών δηλαδή πρέπει να είναι τώρα περίπου 6 μηνών,η ηλικία που ωριμάζουν τα περιστέρια.(τα αρσενικά λίγο περισσότερο).
  Τώρα λες ότι τσιμπάει και μουγκρίζει,θηλυκό και φτιάχνει φωλιά και φοβάται,αρσενικό και οριοθετεί την περιοχή του?
  Τα πούπουλα πρέπει να είναι αυτό που σου ειπε ο κτηνίατρος δεν χρειάζεται ζέστη το περιστέρι.
   
Φόρτωση...