Σε ποια κατηγορία ανήκει ένα λευκό καναρίνι με μαύρα μάτια;

Συζήτηση με θέμα Σε ποια κατηγορία ανήκει ένα λευκό καναρίνι με μαύρα μάτια;, που ξεκίνησε από passenger, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 22 Μαρ 2015.

Paianas
Best Answer Paianas, 22 Μαρ 2015
Νικόλα, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω : Λευκά Υποχωρητικά Καναρίνια και η διαφορά [IMG] [IMG] Ολόκληρο το Post
 1. passenger

  passenger PB New Member

  Με δεδομένο ότι δεν ισχύει ο αλμπινισμός στα καναρίνια. Ένα λευκό καναρίνι με μαύρα μάτια, σε ποια κατηγορία ανήκει; Επίσης πώς ξεχωρίζουμε ένα λευκό κυρίαρχο από ένα λευκό υποχωρητικό;
   
 2. Best Answer:
  Post #254030 by Paianas, 22 Μαρ 2015
 3. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 22 Ιουλ 2016
  Paianas, 22 Μαρ 2015
  Best Answer
  #2
 4. passenger

  passenger PB New Member

  Έχω ένα λευκό υπολειπόμενο αρσενικό, αναρωτιέμαι τι θα δώσει μετά από διασταύρωση με κοινό θηλυκό ''πράσινο''
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Δεν είμαι ειδική στα χρώματα, αλλά διαβάζω και προσπαθώ! Θα έλεγα πως μιας και είναι υποχωρητικό/υπολειπόμενο, άρα δεν έχει ας πούμε ισχυρά γονίδια άρα τα μικρά θα βγουν πράσινα και θα μοιάσουν όλα στην μαμά. Σωστά κύριε Μάκη ( mgerom )?? :p

  Αλλά σε παρακαλώ μην χαλάσεις ένα καθαρό λευκό, και μην το ζευγαρώσεις με ένα κοινό πράσινο. Είναι κρίμα τόσο όμορφα πουλιά να μην βγάλουν λευκούς απογόνους (κατά τη γνώμη μου πάντα). Μιας και είναι αρσενικό, περίμενε, ψάξε για θηλυκό λευκό κυρίαρχο και ζευγάρωσε το του χρόνου! ;) Αν είχα εγώ θα σου έδινα! :thumbsup:
   
 6. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Να πάρεις -επιτέλους- το δικό σου, να βγάλεις κι εσύ :D
   
 7. Πριν μερικά χρόνια όταν είχα λευκά υποχωρητικά καναρίνια, ζευγάρωσα ένα από τα θηλυκά με ένα αρσενικό timbrado πράσινο. Και τα πέντε πουλάκια που πήρα ήταν παρδαλά και κανένα δεν θύμιζε λευκό υποχωρητικό. Ένα από αυτά είναι και το πουλάκι που έχω στο avatar μου. Αυτός και ο αδελφός του ήταν περισσότερο κίτρινοι με πράσινα μπαλώματα, ενώ τα υπόλοιπα είχαν ένα σκούρο καφέ χρώμα.
   
 8. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Κι αν συνεχίσεις να τα ζευγαρώνεις... τέτοια πουλιά θα έχεις συνεχώς.
   
 9. sdc

  sdc PB Member

  Όταν νεοσσός κληρονομεί δύο υπολειπόμενα λευκά γονίδια δεν θα πάρει ένα λευκό πουλί? Με ενδογαμία ή ετερογαμία.
   
 10. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ναι αν συνεχίσει σε βάθος χρόνου ...Παιδί φορέας με γονιό
   
 11. sdc

  sdc PB Member

  Επειδή το πράσινο δεν ξέρουμε από πού κρατεί η σκούφια του εάν φέρει και το γονίδιο για λευκό υπολειπόμενο μπορεί να εμφανιστεί από την πρώτη γέννα λευκός νεοσσός. Αυτό το λέω για να δήξω ότι δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.
   
 12. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ελάχιστα ποσοστά.... αλλά πιθανά.
   
 13. ianos

  ianos Daily Active Member

  Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτό που λέει ο Μιχαλης, αλλά μάλλον φαίνεται απίθανο. Κι αυτό γιατί, για να πάρουμε λευκά, υπολειπόμενα από μια τέτοια διασταύρωση, θα πρέπει τα γονίδιά που ελέγχουν το πράσινο χρωμα, να είναι αλληλόμορφα αυτών που ελέγχουν το λευκό, δηλαδή να είναι ας πούμε διαφορετικές εκδοχές - γονίδιά, εδραζόμενα στα ίδια χρωμοσώματα και στην ίδια θέση, όπως είναι δηλαδή το κίτρινο και το λευκό επικρατές. Επίσης, σε αυτήν την περίπτωση, θα είχαμε πάλι μονόχρωμα πουλιά, λευκά, κίτρινα, πράσινα. Εδώ, στο avatar του Στέφανου, βλέπουμε πουλί με περιοχές - μπαλώματα χρωμάτων, όποτε, λευκό ή κίτρινο με πράσινο μάλλον δεν είναι αλληλόμορφα ή αν είναι δεν έχουν σχέση επικρατούς-υπολειπόμενου.
   
 14. σας έχασα χαχαχαχα τόσες λεπτομέρειες για γονίδια ούτε βιολόγοι!Μπράβο σας θαυμάζω:thumbsup:
   
 15. ianos

  ianos Daily Active Member

  Γιάννη, άλλα σπουδαιότερα να θαυμάζεις. Δεν πρόκειται για εξειδικευμένη, παρά για γενική γνώση και ο,τι διάβασες στο δικό μου τουλάχιστον post, δε λέει παρά το ότι με τη μέθοδο της είς ατόπου απαγωγής, δε θα μπορούσαν να βγουν καθαρόαιμοι λευκοί απόγονοι από τέτοια διασταύρωση.
   
 16. Ειλικρινά δεν το είπα με ειρωνεία, είναι πάρα πολλές οι λεπτομέρειες.:thumbsup:
  Μη νομίσετε ότι είναι απλές αυτές οι γνώσεις, μπορεί σε εσάς να φαίνονται έτσι σε εμάς τους νέους στο ''χόμπυ'' φαίνονται απίστευτες
  και για μία ακόμη φορά μου θυμίζουν το γνωστό "...Πάντα εν Σοφία εποίησας"
   
 17. ianos

  ianos Daily Active Member

  Μα φυσικά και δε φαντάστηκε κανείς ειρωνία στο σχόλιο σου. Απλώς θεώρησα ότι όλα αυτά που έγραψα, δεν είναι δάνεια και καμία υψηλή επιστήμη, αλλά περισσότερο ένας συλλογισμός που εξηγεί περισσότερο, παρά αναπτύσσει ένα ήδη γνωστό αποτέλεσμα. Τώρα, το αν εν σοφια, εποίησεν, μάλλον θα πρέπει να το δεχτούμε, μια και δεν μπορούμε να έχουμε εναλλακτική.
   
Φόρτωση...