Σεμινάριο ΛΑ.ΣΥ.Κ - ΣΥ.Κ.Φ.Ε. (πρώην ΣΥ.Κ.Β.Ε.)

Συζήτηση με θέμα Σεμινάριο ΛΑ.ΣΥ.Κ - ΣΥ.Κ.Φ.Ε. (πρώην ΣΥ.Κ.Β.Ε.), που ξεκίνησε από misalouris, στο Forum 'Εκθέσεις - Διαγωνισμοί - Σεμινάρια' του PetBirds, 25 Σεπ 2016.

 1. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Σήμερα στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε σεμινάριο που συνδιοργάνωσαν οι σύλλογοι ΛΑ.ΣΥ.Κ (Λαρισαϊκός Σύλλογος Καναρινιών) και ο ΣΥ.Κ.Φ.Ε. (Σύλλογος Καναρινιών Φωνής Ελλάδος)
  Το θέμα του σεμιναρίου ήταν: "Η διατροφή και η συμβολή της στην υγεία των πτηνών συντροφιάς" με ομιλητή τον κο Δημήτρη Καραγιώργο jk21
  024.jpg
  Στο σεμινάριο συμμετείχαν πολλοί εκτροφείς και μέλη των συνδιοργανωτών συλλόγων αλλά και πολλοί φίλοι των ωδικών πτηνών και μέλη άλλων συλλόγων.
  Το θέμα από μόνο του έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για όλους τους εκτροφείς.
  Ο "χείμαρρος" των πληροφοριών καθήλωσε την προσοχή όλων των παρευρισκομένων και έγινε αφορμή για ανησυχία, προβληματισμό και συζητήσεις μεταξύ των εκτροφέων.
  026.jpg
  Οποιαδήποτε αφορμή για ενημερώσεις τέτοιου επιπέδου συμβάλουν θετικά στην ορνιθοκουλτούρα της Ελλάδας ενώ η απαραίτητη διάχυση των πληροφοριών από κάθε παρόμοια εκδήλωση προσφέρει και τροφή θετικής μελλοντικής συζήτησης.
  Εύχομαι η προσπάθεια των προεδρείων και των μελών των δύο συλλόγων να βρει μιμητές και οι εκτροφείς να έχουν τις πηγές πληροφοριών, εξεύρεσης λύσεων και προβληματισμών που χρειάζονται.
  Συγχαρητήρια στους προέδρους των δύο συλλόγων.
  Ευάγγελο Φώτο ΛΑ.ΣΥ.Κ και Αντώνης Δαγδούνης ΣΥ.Κ.Φ.Ε.

  025.jpg
   

  Συνημμένα Αρχεία:

  • 1.jpg
   1.jpg
   File size:
   84,9 KB
   Προβολές:
   34
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Εμείς αυτόν τον "χείμαρρο" που μπορούμε να τον βρούμε? :D
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Θα το δείτε στο ίντερνετ σε μορφή video. Αυτό μονο ξέρω.
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Δεν βλέπω τον λόγο αυτής της δημοσίευσης.
  Προς διαφημιστική προβολή του Δημήτρη; του Συλλόγου; Τι το αξιόλογο διαδραματίστηκε πέρα από τις δημόσιες σχέσεις ενός ιδιοκτήτη φόρουμ για προβολή του και άγρα μελών για το φόρουμ του;
  Υπάρχει κάτι το νέο που δεν το βρίσκουμε με μια πρόχειρη αναζήτηση στην αρθρογραφία του petbirds από την αρχή μέχρι σήμερα;
  Για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους, ο Δημήτρης μπορεί να είναι μέλος μας αλλά είναι και ιδιοκτήτης ενός (όπως ο ίδιος αρέσκεται να κολακεύεται αποκαλώντας το petbirds) "ανταγωνιστικού" φόρουμ.
  Σε δεδομένο περιστατικό στο facebook, όταν φίλος και μέλος μας παρέθεσε άρθρο του petbirds για να ενισχύσει κάποιο επιχείρημά του, ο Δημήτρης ενοχλήθηκε σφόδρα (λόγω απρέπειας για την αναφορά) και εγώ τότε τον είχα υποστηρίξει (τον Δημήτρη), θεωρώντας ότι καλύτερα τέτοιες κινήσεις να αποφεύγονται, ώστε να αποφεύγονται και οι όποιες παρεξηγήσεις.
  Δεν καταλαβαίνω γιατί αντιστρόφως πρέπει να λειτουργούν με διαφορετικά κριτήρια οι αρχές μας και ο καθωσπρεπισμός μας.
  Ανακοινώνονται στο δικό του φόρουμ οι δραστηριότητες των δικών μας μελών;
  Αν ο Δημήτρης και ο κάθε Δημήτρης ξεπεράσει ως βαρύνουσα προσωπικότητα τα φόρουμς και έχει να προσφέρει με το τότε ειδικό βάρος των γνώσεών του κάτι καινοτόμο στην ορνιθοκουλτούρα, ευχαρίστως να τον παρακολουθήσουμε.
  Διαφορετικά μεταξύ μας, έχουμε πολύ αξιολογότερα άτομα να προστρέξουμε προς αναζήτηση και πληροφοριών και συμβουλών.
  Θα ήταν γραφικό και αδιάφορο το περιστατικό αν δεν αφορούσε το συγκεκριμένο άτομο, που με την τακτική του στην αντιμετώπιση των ασθενειών αλλά και τις εμμονικές απόψεις του περί διατροφής, δεν περικλειόταν κίνδυνος για τα μέλη μας, για τα οποία πολλοί δουλεύουμε εθελοντικά και ακάματα χρόνια τώρα και προσωπικά θεωρώ υποχρέωσή μου να σταθώ απέναντι και όχι προς χάριν παρέας και δημόσιων σχέσεων να κάνω τα "στραβά μάτια"..
   
 5. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Η προσπάθεια των συλλόγων για ενημέρωση των μελών τους είναι αξιέπαινη και προσωπικά αυτήν δεν μπορώ να μην την χαιρετίσω. Οι φωτογραφίες δεν λένε τίποτα παρά πάνω απο την ωραία οργάνωση του σεμηναρίου. Τα άλλα χρειάζονται την "ήχητική κάλυψη" για να σχολιαστούν (αν χρειάζεται) .Για το θέμα όπως το έθεσε η ΜΑΡΙΑ δεν μπορώ να έχω γνώμη μιας και δεν γνωρίζω τα γεγονότα, αλλά.......Πέραν των όποιων θέσεων διατυπώνει κανείς για τις όποιες συμπεριφορές, θα ήθελα να πώ, πως και μόνον οτι υπάρχει κάποιος που ασχολείται και δαπανά χρόνο και κόπο για να μεταφέρει την γνώση του σε όποιους ενδιαφερόμενους ,βρίσκω οτι είναι άξιο επαίνου. Μη ξεχνάμε οτι ένα πλήθος "ειδικών" (που υπάρχουν άφθονοι στο διαδύκτιο) ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΠΙΑ όπου δεν ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΕΙ !
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  κ. Μάκη μου mgerom ξέρετε πόσο σας σέβομαι και υπολογίζω την γνώμη σας αλλά εν προκειμένω, παρόλο που αντιλαμβάνομαι την με ευγενικά κίνητρα παρέμβασή σας, ωστόσο έχω σοβαρές ενστάσεις.
  Κατ' αρχήν ακριβώς όπως κι εσείς αναφέρετε, έτσι κι εγώ αναρωτήθηκα τι είδους πληροφορίες μας παρείχε η δημοσίευση αυτή, πέραν της διαφήμισης, αφού τίποτα επί της ουσίας δεν παρατέθηκε.
  Παρακάτω... ο τόπος είναι μικρός και όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ποιος για τον καθένα. Πολλά από όσα έγραψα, δεν χρειάζονται ανάλυσης είναι αυταπόδεικτα.
  Δεν θα έμπαινα στον κόπο να αναφερθώ συγκεκριμένα αν οι "συμπεριφορές" όπως γράφετε αφορούσαν θέματα πολιτισμού, ευγένειας ή θεμάτων συναφών φόρουμς και μόνο.
  Επίσης, δεν θα έγραφα δημόσια επ' ουδενί για κάποιον πράγματα, που δεν θα τα είχα ήδη αναφέρει στον ίδιον προσωπικά και μάλιστα με πιο αιχμηρό τρόπο.

  Ναι, συμφωνώ πως σε ανθρώπους που αναλώνουν χρόνο της ζωής τους σε μια εθελοντική υπόθεση, αξίζει έπαινος και ευγνωμοσύνη θα έλεγα κάποτε-κάποτε.
  Θα μου επιτρέψετε όμως να αντιτείνω, πως κάποια άτομα λόγω της προσφοράς τους αυτής και των γνώσεων που αντλούν μελετώντας ή και από τις εμπειρίες που προκύπτουν από την εθελοντική εργασία τους, παγιώνουν μίαν υπερφίαλη αντίληψη για τον εαυτό τους, ότι το γνωστικό τους πεδίο υπερκαλύπτει γιατρούς, βιολόγους, διατροφολόγους, μικροβιολόγους και κάθε είδος σχετιζόμενου επιστήμονα, πραγματοποιώντας εξετάσεις πτηνών που ασθενούν, χορηγώντας αντιβιώσεις, πραγματοποιώντας νεκροψίες και προσφάτως αμφισβητώντας κάθε έτοιμη ποικιλία σπόρων που κυκλοφορεί και κηρύσσοντας τον πόλεμο στις εταιρίες τροφίμων.
  Δεν είναι ο Δημήτρης η μοναδική περίπτωση, είναι γεμάτο το internet από "γιατρούς" και "ιατρούς" αυτοδίδακτους και εμπειρικούς, κάτι σαν ένας σύγχρονος μπάρμπας παντογνώστης της παλιάς εποχής.
  Η συμπαθής φυσιογνωμία του ανθρώπου και η σχετική επιστημοσύνη του σε άλλον όμως τομέα, δεν είναι αναγκαίες συνθήκες να τον κατατάξουμε σε άλλη κατηγορία, αντιθέτως γίνεται πιο επικίνδυνη περίπτωση.
  Γιατί πως να το κάνουμε, είναι επικίνδυνη τακτική και κυρίως είναι εξαιρετικά λάθος πρότυπο για τα νέα παιδιά.
  Το γεγονός πως υφίσταται ένα κενό σε διαγνωστικό επίπεδο δεν σημαίνει πως μπορεί να καλυφθεί ερασιτεχνικά.
  Πρέπει κάποτε να παγιωθεί και σ' εμάς η αντίληψη των ορίων στις "ιατρικές" παρεμβάσεις μας.
  Η ενημέρωσή μας και οι γνώσεις μας να εστιάζουν στην έξυπνη και υποψιασμένη παρατήρηση των συμπτωμάτων, στην σωστή χορήγηση των θεραπειών που προτείνει ο κτηνίατρος και στους ανακουφιστικούς χειρισμούς των επιπόλαιων ασθενειών.
  Κάτι ανάλογο ισχύει και με την διατροφή στην οποία αναφέρεται και το εν λόγω σεμινάριο.
  Ποιος μπορεί σήμερα (όχι στο φόρουμ, γενικά στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα) να υποστηρίξει πως γνωρίζει την ακριβή σύσταση της διατροφής ανά εποχή, ανά είδος πτηνού, ανά φύλο;
  Πως μπορούμε σαν εθελοντές, υποτίθεται κάπως εμπειρότεροι, να προτρέπουμε τους αρχάριους να μην εμπιστεύονται τις εταιρείες και να δημιουργούν δικά τους μείγματα σπόρων;

  Προσωπικά όσο σημαντική συνεισφορά μου θεωρώ να πω το σωστό σε κάποιον που ξεκινάει αυτό το "χόμπι" για όλα όσα η αρθρογραφία μας περιλαμβάνει, άλλο τόσο σημαντικό θεωρώ να τον αποτρέψω από το να εμπιστεύεται αυτούς που προωθούν καινοτόμες αναπόδεικτες απόψεις. Και δεν εστιάζω στο καινοτόμες που είναι το ζητούμενο αλλά στο αναπόδεικτες που είναι το επικίνδυνο. Γιατί κάθε καινοτομία πρέπει να στηρίζεται στην επιστημονική απόδειξη και όχι να γίνεται ευχαρίστως ή αναγκαστικά αποδεκτή επειδή εκφέρεται από έναν συμπαθή άνθρωπο, καλό παιδί κτλ.

  Αξιέπαινη η προσπάθεια των συλλόγων για ενημέρωση των μελών του και μπράβο τους, ας ξεκινάνε όμως από την ορθόδοξη επιστήμη και αφού την έχουν εμπεδώσει τα μέλη τους ας προχωρήσουν και με τις παραδοξολογίες.
  Στο κάτω-κάτω για να αμφισβητήσεις κάτι πρέπει να το γνωρίζεις επιμελώς και για να το αντικαταστήσεις με κάτι άλλο, να έχεις την επιστημονική επάρκεια προς τούτο.
  Αυτή είναι η δική μου συμβουλή, από όσα κατάλαβα και έμαθα, από την δική μου εθελοντική συμμετοχή σ' αυτή την προσπάθεια.
  Διαβάζοντας, έμαθα να εκτιμώ ακόμα περισσότερο τους ειδικούς και όχι να τους υποτιμώ και όσο εξαρτάται από εμένα, θα συμβουλεύω τους νέους να προστρέχουν στην βοήθειά τους και να προσέχουν τους εμπειρικούς μάγους και γκουρού.
  Αυτό δεν αμφισβητεί την εμπειρία των ικανότερων από εμάς, όπως εσείς κ. Μάκη, του Σταύρου και κάποιων ακόμα που όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι ανά περίπτωση.
  Ο εθελοντισμός είναι σύμφυτος με την ταπεινότητα, δεν φιλοδοξεί.
  κ. Μάκη δεν θέλω να τα "χαλάσουμε" :)
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Και φυσικά το video της παρουσίασης.
   
Φόρτωση...