Σήμερα έβαλα μαζί τα καναρίνια, σε πόσο καιρό θα βγεί αβγο;

Συζήτηση με θέμα Σήμερα έβαλα μαζί τα καναρίνια, σε πόσο καιρό θα βγεί αβγο;, που ξεκίνησε από fodas, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 30 Μαϊ 2009.

 1. fodas

  fodas PB New Member

  έχω ένα ζευγάρι gloster τα έχω σε καλό μέρος.τα έβαλα σήμερα.Σε πόσο καιρό θα βγεί το πρώτο αβγό?δεν καταλαβαίνω κάτι όμως.όταν είναι να κάνω ωοσκόπηση μετράμε 6-7 μέρες απο το τελευταίο αβγό η από το πρώτο ?
   
 2. Στην ωοσκόπηση μετράμε από το τελευταίο, στις μέρες που υπολογίζουμε για να βγουν τα μικρά από τη μέρα που κάθεται η θηλυκιά. Πολύ αργά τα έβαλες, τώρα τα βγάζουμε κανονικά για να ξεκουραστούν και να μπουν στην πτερόροια το καλοκαίρι. Εσένα θα μπαίνουν σε πτερόροια μόλις απογαλακτίζονται οι νεοσσοί (μπορεί και πριν απογαλακτιστούν).
   
 3. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Mια κοινη πρακτική ειναι να παίρνει κανεις τα αυγα που γεννάει η κανάρα και να τα αντικαθιστά με πλαστικά ομοιώματα και να τα βάζει ολα μαζι στην φωλιά. Ετσι αν εφαρμόσεις αυτην την πρακτική μετρας 6-7 μερες απο την μερα που θα αντικαταστησεις τα αυγά.


  Αν θες την ταπεινή μου γνώμη εβαλες πολύ αργα το ζευγαρι σου μαζι.Ωσπου να βατευτουν και να γεννησουν αυγά , να τα κλωσσήσουν θα τελειώσει ο Ιουνιος. Ειναι μια δυσκολη εποχή, με υψηλες θερμοκρασιες και θα εχεις απώλειες...ειναι κριμα να ταλαιπωρήσεις τα πουλιά... Σκεψου και πράξε κατα βούληση.:)
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...